inboedelverzekering samenwonen

Want hoe zit het eigenlijk met samenwonen en verzekeringen?

GRATIS SCHADESERVICE
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Samenwonen? Tijd om een inboedelverzekering af te sluiten!

Wanneer je gaat samenwonen heb je een hoop dingen te regelen. Een van die dingen is de inboedelverzekering. Koppels die samen hun intrek in een woning nemen, spenderen op dat moment veel geld aan zaken als elektronica en meubilair. Je kunt samen met je partner een geheel nieuwe inboedelverzekering afsluiten, maar ook een van de bestaande verzekeringen naar een gezamenlijke verzekering omzetten. Wat daarbij precies komt kijken, zette Autoverzekeraar.nl voor je op een rijtje. Onze vergelijkingstool helpt je eveneens bij het vinden van de voor jullie extra uitgebreide inboedelverzekering.

De twee keuzemogelijkheden

Wie gaat samenwonen, voegt zijn inboedel samen met die van zijn partner. Van twee huishoudens wordt er één gemaakt. Dit betekent dat een van de partners zijn of haar inboedelverzekering kan opzeggen en zich op de polis van de ander moet laten bijschrijven. Kijk, alvorens jullie dit besluit nemen, goed welke verzekeraar het goedkoopst is. De verzekerde waarde moet vanwege het ‘samensmelten’ van twee huishoudens namelijk ook worden verhoogd. Een inboedelwaardemeter kan hierbij helpen. Een tweede optie is het samen afsluiten van een geheel nieuwe inboedelverzekering. Dit valt vaak goedkoper uit.

Op welke naam staat een inboedelverzekering?

Kies je voor de eerste optie, dan wordt een van de partners op een al bestaande verzekering bijgeschreven. Echter hoeft een inboedelverzekering niet per se op beide namen te staan. Als jullie allebei op hetzelfde adres staan ingeschreven, dan is dat voor een verzekeraar voldoende. Een huwelijksakte of samenlevingsovereenkomst is niet nodig. Zo kunnen ook huisgenoten zonder relatie samen een verzekering afsluiten. Sta je op hetzelfde adres ingeschreven, dan kun je de verzekering voor partners aanvragen.

Het opzeggen van een inboedelverzekering bij samenwonen

Het opzeggen van een bestaande inboedelverzekering is niet altijd even gemakkelijk. Wil jij je op de reeds bestaande verzekering van je partner laten bijschrijven en je eigen verzekering opzeggen? Verzekeraars kunnen hier wel eens moeilijk over doen. Want als je verhuist, verhuist je inboedel gewoon met je mee, aldus hun redenering. Loop je tegen dit probleem aan? De verzekering die al het langst loopt, is dan degene die moet doorlopen. Om de andere op te kunnen zeggen, moet je een schriftelijk bericht versturen met daarbij een kopie van de langstlopende inboedelverzekering.

Gelukkig verloopt dit proces de laatste jaren steeds soepeler. Vandaag de dag kun je vrijwel alle inboedelverzekeringen na het eerste verzekeringsjaar dagelijks opzeggen. Doorgaans geldt er een opzegtermijn van een maand. Er zijn zelfs inboedelverzekeraars die, als je gaat samenwonen, de opzegtermijn kwijtschelden. Dit scheelt je niet alleen geld, maar maakt het overstappen ook sneller. Heb je vragen over deze procedure of kom je er met je verzekeraar niet helemaal uit? Autoverzekeraar.nl voorziet je graag van telefonische adviezen.

De juiste inboedelverzekering vind je met behulp van Autoverzekeraar.nl

Ga je samenwonen? Zet dan de opties die je wat betreft je inboedelverzekering hebt, goed op een rijtje. Zoals al gezegd is het vaak een stuk voordeliger om een geheel nieuwe inboedelverzekering af te sluiten dan een reeds bestaande door te lopen. Geef bij het opzeggen ervan op dat je gaat samenwonen. Autoverzekeraar.nl helpt je een goede vergelijking van een goedkope inboedelverzekering te maken. Stel de waarde van jullie inboedel vast met behulp van een inventarisatielijst of een inboedelwaardemeter.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • inboedelverzekering samenwonen

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23