inboedelwaardemeter

inboedelwaardemeter

Met inboedelwaardemeter van Autoverzekeraar.nl kunt u op een eenvoudige wijze de waarde van uw inboedel vaststellen

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


inboedelwaardemeter

Een is in Nederland de meest gebruikte methode om de hoogte van de verzekerde som van een inboedelverzekering vast te stellen. Bij een inboedelwaardemeter wordt aan de hand van een aantal factoren een verzekerde som voor de inboedelverzekering vastgesteld.

De verzekeraar geeft vervolgens in de meeste gevallen een garantie tegen onderverzekering af. Bij een garantie tegen onderverzekering garandeert de verzekeraar dat er bij een schade geen beroep wordt gedaan op eventuele onderverzekering.

Garantie tegen onderverzekering

Na het invullen van de inboedelwaardemeter geeft de verzekeraar een garantie tegen onderverzekering af. Dit zal doorgaans worden geregeld in een clausule. De verzekeraar geeft hiermee de garantie af dat bij een schade geen beroep wordt gedaan op onderverzekering.

De garantie geldt niet als bij het invullen van de inboedelwaardemeter is gefraudeerd. Voor een aantal zaken (audio- en computerapparatuur, lijfsieraden en bijzondere bezittingen) geldt doorgaans een standaarddekking. Wanneer de waarde van deze zaken de standaarddekking overschrijdt, zal met de verzekeraar overeenstemming moeten worden bereikt over een verhoogde dekking.

Verbond van Verzekeraars

De Inboedelwaardemeter van het Verbond van Verzekeraars is een hulpmiddel om op eenvoudige en objectieve wijze de globale waarde van een inboedel vast te stellen, met name voor het geval u een inboedelverzekering wilt afsluiten of wilt wijzigen.

Het puntensysteem van de inboedelwaardemeter is gebaseerd op uitkomsten van onderzoek naar de waarde van de inboedel van een groot aantal huishoudens in Nederland in 2015. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat de inboedelwaarde vrij nauwkeurig kan worden vastgesteld aan de hand van de leeftijd en inkomen van de hoofdkostwinner, de samenstelling van het huishouden en de oppervlakte van de woning.

De vernieuwde Inboedelwaardemeter is het resultaat van grondig onderzoek en analyse door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek, waarbij ruim ruim 750 huishoudens betrokken zijn geweest.

Bijzondere bezittingen

Hieronder worden waardevolle bijzondere bezittingen verstaan.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

 • verzamelingen
 • antiek
 • kunst
 • muziekinstrumenten.

inboedelwaardemeter en herbouwwaardemeter

Om onderverzekering te voorkomen moet je bij het afsluiten van de verzekering weten hoeveel je huis of spullen waard zijn. Daarvoor bestaan handige hulpmiddelen: de herbouwwaardemeter en de inboedelwaardemeter. Gebruik je die? Dan geven veel verzekeraars de garantie dat je niet onderverzekerd bent.

 • Gebruik je de inboedel- of herbouwwaardemeter? Doe dat dan iedere vijf jaar opnieuw. Anders loop je de kans dat de garantie tegen onderverzekering vervalt.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • inboedelwaardemeter

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23