inboedelwaardemeter

Met inboedelwaardemeter kun je eenvoudig de waarde van je inboedel vaststellen

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


De inboedelwaardemeter: voor het bepalen van je inboedelwaarde

Een inboedelverzekering mag dan niet verplicht zijn, toch is het verstandig deze af te sluiten. Met deze verzekering dek je schade aan je inboedel. Kort gezegd betreft dat alle bezittingen die niet vastzitten, maar die je bij een verhuizing zou meenemen. Wil je een inboedelverzekering afsluiten, dan vergt dat inzicht in de exacte waarde van je inboedel. De inboedelwaardemeter helpt je hiermee. Deze waardemeter is een slim alternatief voor de al langer bestaande inboedellijst, waarvan het invullen veel werk is.

Het risico op onderverzekering en oververzekering

Nederlanders zijn een verzekeringslustig volkje. Maar liefst vijf procent van onze inkomens gebruiken we voor verzekeringen. En alhoewel een inboedelverzekering niet tot het verplichte pakket behoort, sluiten veel huurders en eigenaren van woningen deze toch af. Bij het afsluiten bestaan echter twee gevaren: oververzekering en onderverzekering. Het eerste betekent te veel betalen en misschien wel dubbel verzekerd zijn, het tweede betekent een te lage inschatting van de waarde en dus een te lage uitkering bij schade of diefstal.

De inboedelwaardemeter

Het mag dus duidelijk zijn: stel je de waarde van je inboedel niet of niet goed genoeg vast, dan kan dat je in de toekomst bij eventuele schade duur komen te staan. Om dit te voorkomen is de inboedelwaardemeter ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraars. De waardemeter is een objectieve methode om de globale waarde van je inboedel vast te stellen en wordt ook door verzekeraars en tussenpersonen gebruikt. Het hulpmiddel werd op basis van diverse onderzoeken onder Nederlandse huishoudens ontwikkeld. Bij een woonoppervlak boven de 300 vierkante meter of een netto maandinkomen boven de €4850.- kan de inboedelwaardemeter niet worden gebruikt.

Hoe werkt de inboedelwaardemeter?

De inboedelwaardemeter vraagt enkele persoonlijke gegevens van je: de leeftijd van de kostwinner, de samenstelling van het huishouden en de oppervlakte van de woning zijn daarvan enkele voorbeelden. Des te hoger de leeftijd, het aantal personen en de vierkante meters, des te hoger is ook de premie voor de inboedelverzekering. Tevens wordt er naar je netto inkomen gevraagd en dien je het ook aan te geven wanneer je over dure spullen beschikt. Hierbij kun je denken aan elektronica, maar ook aan sieraden.

Garantie tegen onderverzekering

Is er sprake van schade aan of diefstal van je spullen? De teleurstelling kan dan behoorlijk groot zijn. Voorkom een tweede teleurstelling door de inboedelwaardemeter in te vullen en daardoor nooit onderverzekerd te zijn. Veel verzekeraars geven je zelfs garantie tegen onderverzekering wanneer je gebruik maakt van de inboedelmeter. Het bedrag dat door dit hulpmiddel wordt berekent, is het te verzekeren bedrag, dat ook de hoogte van de maandpremie voor een inboedelverzekering bepaalt.

Met de inboedelwaardemeter ruim je risico’s uit de weg

Doorgaans zal een verzekeraar je elke vijf jaar vragen de inboedelwaardemeter opnieuw in te vullen. Dit gebeurt ook wanneer je bijvoorbeeld verhuist of schade hebt gemeld. Zo kun je eens in de paar jaar ook nieuwe aankopen doorgeven. Blijkt dat het bedrag dat de inboedelwaardemeter aangaf te laag is en de verzekeraar meer moet uitbetalen? Dat is een risico dat de verzekeraar neemt. Jij zult het hele bedrag uitgekeerd krijgen. Benieuwd naar de premiehoogte van een goedkope inboedelverzekering? Autoverzekeraar.nl helpt je graag het een en ander op een rijtje te zetten.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • inboedelwaardemeter

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23