meest uitgebreide dekking

De meest uitgebreide verzekering biedt dekking tegen elk van buitenkomend onheil.

GRATIS SCHADESERVICE
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Een inboedelverzekering met de meest uitgebreide dekking

Alhoewel het niet verplicht is, heeft eigenlijk iedereen met een huishouden een inboedelverzekering nodig. Deze hoeft helemaal niet duur te zijn en beschermt je tegen schade die je door diverse oorzaken aan je inboedel kunt oplopen. Voorheen bestond er een groot aantal soorten inboedelverzekeringen, maar vandaag de dag betreffen de meeste polissen ‘extra uitgebreid’ of ‘allrisk’ verzekeringen. Tussen de polissen van verschillende verzekeraars kunnen grote verschillen bestaan. Autoverzekeraar.nl legt je graag kort uit wat de meest uitgebreide (allrisk) dekking inhoudt.

Wat dekt de allrisk oftewel meest uitgebreide dekking?

Een inboedelverzekering met de meest uitgebreide dekking lijkt sterk op een dergelijke verzekering met een extra uitgebreide dekking. Beiden dekken schade ten gevolge van onder andere brand, diefstal, vandalisme en rook en roet, net als schroei-, zeng en smeltschade, schade door neerslag die je huis via de weg of begane grond binnenstroomt, schade aan voedsel in je koelkast en diepvries na een stroomstoring en hak- en breekwerk wegens defecten in de waterleiding. De allrisk verzekering biedt daarbovenop ook dekking tegen elk van buiten komend onheil zoals ook natuurrampen.

Wat valt er niet onder de meest uitgebreide dekking?

Sluit je de meest uitgebreide inboedelverzekering af, dan hoef je je vrijwel nergens zorgen om te maken. Echter klopt de benaming ‘allrisk’ niet helemaal, want in de praktijk bestaan er enkele zaken die niet worden gedekt. Schade die door aardbevingen of overstromingen ontstaat, valt namelijk niet onder deze dekking. Ook noemen verzekeraars doorgaans schade door atoomkernreacties en schade door molest als uitsluitingen. Houd er rekening mee dat elke verzekeraar overigens zelf zijn lijst met specifieke uitsluitingen mag samenstellen.

Schade door eigen schuld

Een inboedelverzekering met de meest uitgebreide dekking vergoedt behalve schades die buiten je schuld om zijn ontstaan ook schades waaraan je wel schuld hebt. Een kleine kanttekening: wanneer de schadeoorzaak expliciet wordt uitgesloten in de polisvoorwaarden, geldt dat niet. Ook schade die ontstaat door opzet, net als schade die door roekeloosheid of grove nalatigheid is ontstaan, wordt niet door je verzekeraar gedekt. Ook dekt een allrisk inboedelverzekering geen schade door huisdieren omdat, zo stellen verzekeraars, je met de aanschaf van een huisdier zelf impliciet voor het risico kiest.

Kostbaarhedenverzekering voor kostbare inboedel

In sommige gevallen is een inboedelverzekering, zelfs met de meest uitgebreide dekking, niet voldoende voor je. Heb je bijvoorbeeld veel dure elektrische apparatuur, kostbare sieraden of een antiekverzameling? Deze moet je dan extra meeverzekeren óf er een kostbaarhedenverzekering voor afsluiten. De fijne bijkomstigheid van deze verzekering is dat het schade aan of diefstal van deze producten niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis vergoedt. En dat wereldwijd!

De looptijd van een allrisk inboedelverzekering

Ben je op zoek naar een goedkope inboedelverzekering met de meest uitgebreide dekking? Autoverzekeraar.nl kan je hierin efficiënt van dienst zijn. Maak voorafgaand aan het invullen van onze online vergelijkingstool altijd gebruik van een inboedelwaardemeter. Een inboedelverzekering, ook met de meest uitgebreide dekking, heeft vandaag de dag een looptijd van een jaar. Na verloop van dit eerste jaar kun je dagelijks opzeggen, daarbij een opzegtermijn van meestal een maand in acht houdend.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • meest uitgebreide dekking inboedelverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23