onderverzekering

onderverzekering

Bij onderverzekering is een te laag bedrag verzekerd, en volgt er slechts een gedeeltelijke uitkering.

GRATIS SCHADESERVICE
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Onderverzekering

Hiervan is sprake wanneer de werkelijke waarde van het verzekerde object vlak voor de schadegebeurtenis hoger is dan het verzekerde bedrag.

Bij een totaalschade wordt het verzekerd bedrag uitgekeerd. Bij een deelschade vindt uitkering plaats op basis van de formule (werkelijke waarde : verzekerd bedrag) x schadebedrag = uitkering. De schadevergoeding is dus altijd lager dan de geleden schade.

Door het opnemen van een indexclausule wordt de kans op onderverzekering verminderd, terwijl bij een inboedelverzekering tegenwoordig geen onderverzekering wordt toegepast wanneer het verzekerd bedrag met behulp van een inboedelwaardemeter tot stand gekomen is.

Kenmerken

Onderverzekering komt voor bij je woonhuis- , inboedel- of opstalverzekering. Het is verstandig jaarlijks uw verzekering na te kijken en te controleren of de waarde die gedekt is bij de verzekering nog steeds voldoende is. Ook moet je opletten dat je niet iets vergeet te verzekeren.

Let op dat je niet over verzekerd bent en ook niet onderverzekerd. Bijvoorbeeld: Je huiswaarde is € 150.000,- en je huis is verzekerd voor € 200.000,-. Als je huis dan schade heeft kan je alleen die 75% van de schade terugkrijgen. Hierdoor verlies je 25%!

Als je onderverzekerd bent, krijg je als je schade hebt in verhouding nog iets terug , waardoor je plotseling je bankrekening moet plunderen!

voorbeeld

Iemand heeft zijn huis verzekerd voor € 150.000,–. De schade bedraagt € 10.000,–. Na controle van het verzekerd bedrag blijkt dat de werkelijke waarde € 200.000,– bedraagt.

Formule:

onderverzekeren

Nu kan worden geconstateerd dat de schade uitkering € 7.500,– bedraagt.

Van de schade blijft € 2.500,– voor rekening van de verzekerde. De verzekerde som was € 50.000,– te laag waardoor er ook evenredig minder premie is betaald

Om onderverzekering te voorkomen moet je bij het afsluiten van de verzekering weten hoeveel je huis of spullen waard zijn.

Daarvoor bestaan handige hulpmiddelen: de herbouwwaardemeter en de inboedelwaardemeter. Gebruik je die? Dan geven veel verzekeraars de garantie dat je niet onderverzekerd bent.

  • Gebruik je de inboedel- of herbouwwaardemeter? Doe dat dan iedere vijf jaar opnieuw. Anders loop je de kans dat de garantie tegen onderverzekering vervalt.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • onderverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23