onderverzekering

Bij onderverzekering is een te laag bedrag verzekerd met slechts een gedeeltelijke uitkering.

GRATIS SCHADESERVICE
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Het voorkomen van onderverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je de inboedel van je woning of bedrijfspand. Hieronder valt alles wat niet ‘vast’ zit en je ten tijde van een verhuizing dus ook mee zou nemen. Ga je een dergelijke verzekering afsluiten, dan is het belangrijk dat je de inboedelwaarde die je opgeeft overeenkomt met de werkelijkheid. Geef je een te hoge waarde op, dan wordt je maandpremie onnodig hoog. Een nog grotere valkuil is de waarde te laag inschatten. Is er sprake van onderverzekering, dan krijg je in het geval van schade niet het hele bedrag vergoed.

Hoe kun je onderverzekerd raken?

Het inschatten van de waarde van de spullen in je woning of bedrijfspand lijkt een eenvoudige klus, maar blijkt in werkelijkheid toch moeilijker dan gedacht. Onderverzekerd raken is iets wat vaak gebeurt. Bijvoorbeeld omdat je bepaalde dingen vergeet mee te rekenen. Of omdat je in de loop der tijd nieuwe spullen aanschaft, maar deze niet in de berekening van de inboedelwaarde zijn opgenomen. Dit gebeurt maar al te vaak bij veranderende gezinssamenstellingen.

Zo gaan verzekeraars onderverzekering tegen

Onderverzekering tegengaan is iets waar jij als huurder of eigenaar van een woning of bedrijfspand erg mee bent gebaat. Ook verzekeraars kunnen diverse dingen doen om onderverzekering tegen te gaan. Sommigen hanteren een indexatie clausule. Dit houdt in dat de verzekeraar de waarde van je inboedel elk jaar iets verhoogt. Dit moet dan wel in de polisvoorwaarden zijn vermeld. Andere verzekeraars kiezen voor onbeperkte garantie tegen onderverzekering. Je inboedel wordt dus tegen een zeer hoog bedrag verzekerd.

Onderverzekering tegengaan door de inboedelwaardemeter

Om zelf wat meer inzicht te krijgen in de waarde van je inboedel, kun je gebruikmaken van de inboedelwaardemeter. Veel verzekeraars vragen je dit ook te doen om voor een verzekering in aanmerking te kunnen komen. De inboedelwaardemeter, die je helpt onderverzekering tegen te gaan, is ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraars en is een objectieve manier om de globale waarde van je spullen vast te stellen. Bij grote woonoppervlakken of een hoog netto maandinkomen kan het hulpmiddel niet worden gebruikt.

Welke gegevens heb je nodig voor de inboedelwaardemeter?

De inboedelwaardemeter zal je vragen naar je leeftijd, samenstelling van het huishouden en de oppervlakte van de woning. Ook het netto maandinkomen speelt een rol van belang. Heb je veel waardevolle spullen? Bijzondere bezittingen zoals antiek, verzamelingen en sieraden moet je extra opgeven. Inboedelverzekeraars scharen al deze zaken onder één categorie, waarvoor tot een beperkt maximaal bedrag wordt vergoed. Dit maximumbedrag verschilt per verzekeraar. Vaak kan dit bedrag tegen een extra premie worden verhoogd. Ook een aparte kostbaarhedenverzekering behoort tot de mogelijkheden.

Wanneer moet je de waarde van je inboedel opnieuw bepalen?

Heb je de waarde van je inboedel zorgvuldig vastgesteld om onderverzekering te voorkomen, dan kun je met een gerust hart een verzekering afsluiten. Met de online vergelijkingstool van Autoverzekeraar.nl vind je binnen een mum van tijd de voor jou beste verzekeraars. De waarde van je inboedel moet je in de loop der tijd echter wederom berekenen om ook in de toekomst onderverzekering te voorkomen. Dit doe je zeker bij belangrijke levensmomenten als samenwonen, een kind krijgen of wanneer je kind op zichzelf gaat wonen.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • onderverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23