sieraden verzekeren

Met een inboedelverzekering zijn je sieraden meestal maar beperkt meeverzekerd.

GRATIS SCHADESERVICE
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Kun je sieraden verzekeren onder een inboedelverzekering?

Een goedkope inboedelverzekering sluit je af om schade aan of diefstal van de in je woning aanwezige spullen te dekken. Onder inboedel vallen alle losse zaken die zich in een huis bevinden. We noemen het ook wel huisraad. Heb je dure zaken in huis, dan wil je deze natuurlijk extra goed verzekeren. Behalve dure apparatuur betreft dit ook regelmatig kostbare sieraden. Veel mensen vragen zich af of deze onder de inboedelverzekering vallen. Het antwoord hangt op deze vraag hangt echter af van de hoeveelheid en de kostbaarheid ervan.

Sieraden binnen de inboedelverzekering

In veruit de meeste gevallen zijn je sieraden in de inboedelverzekering meeverzekerd. Echter hanteert elke verzekeraar daarvoor wel een maximumbedrag. Zijn je sieraden niet erg exclusief of kostbaar, of heb je niet zoveel sieraden, dan is een inboedelverzekering afdoende. Een maximum vergoeding geldt overigens ook als je de meest uitgebreide inboedelverzekering, oftewel een allrisk inboedelverzekering hebt. Veel verzekeraars hanteren een maximum van zo’n €2.500,- euro. Schat je de waarde hoger in, dan heb je aan alleen deze verzekering niet genoeg.

Je sieraden extra goed verzekeren

Zijn je sieraden meer waard dan de verzekeraar dekt bij beschadiging, verlies of diefstal? Dan bestaan er twee opties. De eerste is het extra meeverzekeren van je sieraden in je inboedelverzekering. De tweede en meest gekozen optie is het verzekeren van je sieraden via een kostbaarhedenverzekering. Deze geeft doorgaans een ruimere dekking en vaak is er ook een werelddekking van toepassing. Worden je sieraden aan de andere kant van de wereld uit je hotelkamer gestolen, dan ben je dus alsnog verzekerd. Laat je sieraden eerst taxeren alvorens je een kostbaarhedenverzekering afsluit.

De kostbaarhedenverzekering

Een kostbaarhedenverzekering kun je dus eigenlijk zien als een aanvullende verzekering op maat bovenop de inboedelverzekering. Met het afsluiten van deze verzekering snijdt het mes aan twee kanten: je meest waardevolle spullen zijn optimaal verzekerd en je houdt de premie van je inboedelverzekering ook nog eens aantrekkelijk. Belangrijk is ook om te weten dat je een kostbaarhedenverzekering alleen kunt afsluiten in combinatie met een inboedelverzekering. Een verzekering sluit je doorgaans af voor een jaar.

In welke situaties keert een kostbaarhedenverzekering niet uit?

Sluit je een kostbaarhedenverzekering af, dan hoef je je over je sieraden geen zorgen te maken. Alhoewel er in veel gevallen wordt uitgekeerd, bestaan er enkele uitzonderingen. Zijn je sieraden gestolen nadat je deze onbeheerd achterliet? Of is een sieraad beschadigd door normaal gebruik? Dan zal de verzekeraar niet uitkeren. Hetzelfde geldt wanneer er schade is opgetreden doordat iemand die geen deskundige is het voorwerp heeft gereinigd of bewerkt.

Je sieraden verzekeren met behulp van Autoverzekeraar.nl
Ben jij op zoek naar een inboedelverzekering of de beste kostbaarhedenverzekering om jouw sieraden te verzekeren? Autoverzekeraar.nl geeft je razendsnel inzicht in de bestaande verzekeringen en hun premies en voorwaarden. Dankzij onze handige vergelijkingstool kun je alle aanbieders met elkaar vergelijken en zo zonder gedoe de gunstigste selecteren. Dit betekent niet alleen de laagste maandpremie, maar ook de beste voorwaarden. Autoverzekeraar.nl zet per verzekeraar ook de hoogte van het eigen risico en het maximum te verzekeren bedrag voor je op een rijtje.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • sieraden verzekeren

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23