wat is indexatie

wat is indexatie

Het verzekerde bedrag wordt aangepast aan de waardeontwikkeling van de inboedel.

GRATIS SCHADESERVICE
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Wat is indexatie ?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) biedt indexcijfers die verzekeraars kunnen gebruiken om de waarde van inboedels te bepalen. Vroeger waren er ook indexcijfers voor (agrarische) gebouwen en glas.

De verzekerde som van uw opstal- en inboedelverzekering worden jaarlijks op de hoofdvervaldatum geïndexeerd. Hierdoor blijft de verzekerde som op peil. Het indexcijfer voor woningen wordt vastgesteld door het CBS.

Voor de index van woonhuizen doet zij dat op basis van bouwkosten van nieuwbouwwoningen. Deze bestaan uit een looncomponent en een materiaalcomponent.

Juiste waarde inboedel

Het is van belang dat uw inboedel tijdens het afsluiten van uw inboedelverzekering op de juiste waarde wordt geschat. Dit gebeurt aan de hand van een inboedelmeter, een vragenlijst.

Hiermee wordt de waarde van je inboedel bepaald en het verzekerde bedrag vastgesteld. Is dit bedrag te laag, dan is het van belang om dit zo snel mogelijk aan uw verzekeraar door te geven. U loopt anders de kans onderverzekerd te raken.

Het verzekerde bedrag is terug te vinden op het polisblad.

Waardevast

Het verzekerde bedrag blijft waardevast, omdat dit jaarlijks automatisch wordt aangepast volgens de CBS “inboedel” index. U kunt de waarde van de inboedel op eenvoudige wijze berekenen met een inboedelwaardemeter.

In de meeste gevallen wordt er aan de hand van een ingevulde inboedelwaardemeter een garantie tegen onderverzekering verleend. Dit betekent dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan in geval van een schade aan uw inboedel.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • indexatie

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23