motorverzekering vergelijken

Binnen 2 minuten je motorverzekering vergelijken en je motor verzekeren.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Motorverzekering

De beste motorverzekering afsluiten en benieuwd hoe je die vindt? Je kunt online de verschillende verzekeringen vergelijken, om daar een goede keuze uit te maken. Je kunt op die manier jouw motor verzekeren met een goede dekking, zonder dat je daar een hoge premie voor betaalt.

De motorverzekering lijkt in veel opzichten op de autoverzekering. Je hebt de keuze uit een WA-dekking, een Beperkt Casco verzekering en een allrisk-polis. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met de wintermaanden, waarin je de motor wellicht niet gebruikt. Bovendien bieden sommige verzekeraars lagere premies aan als er sprake is van een goed alarmsysteem. En heb je de motor ’s nachts binnen staan? Je kunt soms rekenen op een korting op de premie. In andere gevallen kun je de motor dan helaas niet verzekeren, waardoor dit iets is om goed op te letten.

We zijn jouw specialisten voor de motorverzekering, bijvoorbeeld door je uit te leggen wat de mogelijkheden zijn en waar je op dient te letten. Voorkom daarmee dat je een te hoge premie betaalt of dat de dekking in de praktijk tegen zal vallen. De beste polis voor jouw motor is niet per se de goedkoopste, omdat je moet kunnen rekenen op een goede dekking als er daadwerkelijk een keer wat aan de hand is.

Motor verzekeren: dit zijn de mogelijkheden

Wil je jouw motor verzekeren en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? We zetten ze graag voor je op een rij:

 • WA motorverzekering
 • Motorverzekering vergelijken
 • Allrisk motorverzekering

WA motorverzekering

De WA motorverzekering is de goedkope motorverzekering variant, waarmee je een dekking afsluit voor de Wettelijke Aansprakelijkheid. Het is de verplichte verzekering, die je af dient te sluiten als je met jouw motor de openbare weg op wil.

De polis biedt alleen dekking voor schade die je toebrengt aan anderen en de voertuigen van anderen. Raak je betrokken bij een ongeval en heb jij daar schuld aan? Je kunt dan rekenen op de dekking van deze verzekering. Houd er aan de andere kant rekening mee dat er geen dekking bestaat voor schade aan jouw eigen motor, de kosten daarvoor dien je zelf te betalen.

Motorverzekering vergelijken

Wil je de dekking van jouw motorverzekering uitbreiden? Een WA Beperkt Casco-dekking is dan een goed alternatief. Het biedt de dekking van de WA-verzekering, plus dekking bij schade aan jouw motor buiten jouw schuld om. Je kunt denken aan schade door invloed van het weer, net als door joyriding of diefstal. In die gevallen ontstaat er schade aan jouw motor, zonder dat je daar zelf iets aan kunt doen.

Allrisk motorverzekering

Zoek je de meest uitgebreide dekking voor jouw motor? De allrisk-motorverzekering is dan de beste keuze. Je profiteert van de dekkingen van de andere twee varianten, plus dekking bij schade aan de motor die je zelf veroorzaakt. Het is uiteraard belangrijk dat er geen opzet in het spel is, omdat de verzekeraar dan niets hoeft uit te keren.

Veel eigenaren van nieuwe motoren kiezen de meest uitgebreide dekking voor hun voertuig. Naarmate de motor ouder wordt kun je de dekking terugbrengen naar een van de lagere niveaus. Motoren van 6 jaar en ouder zijn doorgaans het best af met een WA-dekking, omdat de waarde daarvan vaak dan niet meer in verhouding staat tot de premie voor de duurdere verzekeringen.

Online berekenen en afsluiten

Benieuwd naar de mogelijkheden om verschillende motorverzekeringen te vergelijken? Je kunt online de verschillende polissen berekenen en meteen afsluiten. Ontdek op die manier wat de mogelijkheden zijn en houd rekening met de eventuele beperkingen die er gelden.

Sommige verzekeraars willen jouw motor alleen verzekeren als je die ’s nachts binnen hebt staan. Anders dan een auto is een motor helaas meer diefstalgevoelig, waardoor het belangrijk is om daar goede maatregelen tegen te nemen. Dat kan met een goed slot en een alarmsysteem, net als door de motor netjes binnen te zetten.

En rijd je in de winterperiode niet op jouw motor? Je kunt bij bijvoorbeeld de anwb motorverzekering en fbto motorverzekering in een aantal gevallen je motor stopzetten tussen 1 december en 1 maart. Er is sprake van een winterstop voor de motorverzekering, waarmee de premie over een heel jaar een stukje lager uit zal vallen. Let op: in sommige gevallen is er een speciale polis beschikbaar voor de wintermaanden, om jouw motor wel te blijven verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal.

Motorverzekering vergelijken

Jouw motorverzekering vergelijken, om een goede keuze te maken uit de verschillende verzekeraars die er beschikbaar zijn? Je hebt net als bij de auto de keuze uit drie verschillende soorten dekkingen. Kijk daar goed naar, om alleen binnen dezelfde soort verschillende verzekeraars op een rij te zetten. Je voorkomt daarmee dat er scheve vergelijkingen ontstaan, op basis waarvan je geen goede keuze kunt maken.

Het is in plaats daarvan belangrijk om steeds uit te gaan van dezelfde soort verzekeringen en daar eventueel aanvullende elementen aan toe te voegen. Zoek je bijvoorbeeld naar een verzekering waarbij je de nieuwwaarde vergoed krijgt als jouw motor total-loss verklaard wordt? Bekijk de aanvullende voorwaarden, net als rondom een eventuele winterstop of voor eisen zoals het binnen opbergen gedurende de nacht.

Wij maken het je als specialist in motorverzekeringen graag makkelijk om de verschillende alternatieven op een rij te zetten en met elkaar te vergelijken. Je kunt online jouw motorverzekering berekenen. Ontdek op die manier de verschillende mogelijkheden en de premie die je betaalt bij de verschillende verzekeraars. Vergelijk de diverse opties en bekijk bijvoorbeeld wat het kost om een meer uitgebreide dekking af te sluiten. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan en voorkom je aan de andere kant dat je een onnodig hoge premie voor jouw motorverzekering betaalt.

Meer weten over de motorverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice

Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd

Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Gratis Polischeck

Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% No claim

Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • motorverzekering vergelijken

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23