Motoraccessoires

Je kleding en Motoraccessoires verzekeren met een motorverzekering

Motoraccessoires

Motoraccessoires en kleding verzekeren, als je een motorverzekering afsluit? De verzekering sluit je in eerste instantie af voor de Wettelijke Aansprakelijkheid en voor een eventuele casco-dekking. Dat betekent dat je gedekt bent voor schade aan anderen en andere voertuigen, en eventueel voor de schade aan jouw eigen motor.

Minstens zo interessant is het om goed na te denken over de schade die er kan ontstaan aan motoraccessoires en de kleding die je draagt. Anders dan in de auto zijn die accessoires van groot belang en bovendien van grote waarde. Iets dat ook geldt voor de kleding, omdat die natuurlijk moet voldoen aan de strenge veiligheidseisen.

Tip: de accessoires op en aan je motor verzekeren? Dat kan met een Allrisk Motorverzekering, net als met een opstalverzekering voor de motor. Je hebt twee verschillende mogelijkheden, maar voorkom dat je de beide polissen afsluit en op die manier dubbel verzekerd bent.


Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

Motoraccessoires en kleding

Motoraccessoires: waar gaat het om?

Benieuwd waar je aan kunt denken als het gaat om de verzekering van motoraccessoires? We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

 • Geluidsinstallatie
  Onderweg luisteren naar muziek, eventueel via (draadloze) oordoppen die je draagt onder je helm? Het behoort tot de accessoires waar je gebruik van maakt. Een systeem dat bovendien behoorlijke waarde kan hebben, dus waarvan het belangrijk is om die goed te verzekeren.
 • Versnellingsindicator
  Zeker weten dat je in de juiste versnelling rijdt? Of voorkomen dat je steeds zelf bij moet houden hoe vaak je schakelde vanaf de eerste of juist de hoogste versnelling? Een indicator kan je helpen, een van de belangrijke accessoires die veel motorrijders gebruiken.
 • Navigatiesysteem
  Onderweg eenvoudige navigeren? Er zijn speciale navigatiesystemen voor de motor beschikbaar. Ideaal voor op het stuur, inclusief een scherm of met de mogelijkheid om je smartphone stevig vast te maken.
 • Trekhaak
  Heb je een trekhaak op de motor, om een karretje mee te kunnen trekken? Een handig accessoire, dat ondanks de eenvoudige werking toch een behoorlijke waarde kan hebben. En daarom vraagt om een goede verzekering van motoraccessoires.
 • Let op: maak je gebruik van een radarverklikker of andere illegale motoraccessoires? Zelfs als die vastzitten aan je motor zijn ze natuurlijk niet meeverzekerd. Bij eventuele schade betaal je de kosten daarvoor zelf.

  Het is voor alle motoraccessoires die je wilt meeverzekeren belangrijk dat ze aan de motor vastzitten. Bovendien is het belangrijk dat de accessoires er nog niet op zaten toen de motor uit de fabriek kwam rollen. Het moet in plaats daarvan gaan om onderdelen die er later op zijn aangebracht. En die stevig vastzitten, waardoor je ze niet kunt verwijderen zonder ze op een degelijke manier te demonteren.

Kleding voor het motorrijden

Ook belangrijk is de kleding die je koopt voor het motorrijden. Het gaat om veilige kleding, die moet voldoen aan strenge richtlijnen. Dat heeft invloed op de prijs daarvan, waardoor het in de meeste gevallen gaat om een hoge waarde. Dit is de kleding die je mee kunt verzekeren binnen de autoverzekering:

 • Helm
 • Handschoenen
 • Motorjas
 • Motorbroek
 • Laarzen of schoenen

Het maakt uiteraard niet uit of het gaat om een compleet motorpak of de losse onderdelen aan motorkleding. In de beide gevallen kun je binnen de motorverzekering gebruik maken van dekking voor deze belangrijke accessoires. Bijvoorbeeld om de kosten te kunnen claimen, als je door een ongeval te maken krijgt met beschadiging daarvan.

Motorverzekering of opstaldekking

Benieuwd hoe je de motoraccessoires kunt verzekeren? Dat kan op twee verschillende manieren:

 • Motorverzekering
  Gebruik je een Allrisk motorverzekering of een uitbreiding op de WA-dekking? Op die manier is zowel de wettelijke aansprakelijkheid als schade aan jouw eigen motor verzekerd. Met ook dekking voor de accessoires, en natuurlijk de kleding die je draagt. Houd er rekening mee dat de schade aan motorkleding en accessoires wordt vergoed tot een bepaald maximum. Het gaat bijvoorbeeld om een bedrag van 500 tot 1.000 euro, afhankelijk van de verzekeraar die je kiest.
 • Opstaldekking voor de motor
  Vind je een Allrisk motorverzekering niet nodig, maar wil je wel voorkomen dat er in de stalling in de winter schade ontstaat? Je kunt jouw motor met accessoires en motorkleding opbergen, en daarvoor een opstaldekking afsluiten. Op die manier zijn zowel de accessoires als kleding goed verzekerd, net als jouw motor zelf.

Het is in de beide gevallen belangrijk om goed te kijken naar de hoogte van de maximale dekking. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan, als je het belangrijk vindt om de accessoires en kleding te verzekeren. Tegen diefstal en tegen beschadiging, de twee belangrijkste bronnen van kosten waar je geen rekening mee had gehouden.

Motorverzekering voor accessoires en kleding

Wil je jouw helm en kleding verzekeren of ben je benieuwd wat er gratis is meeverzekerd? Het is de moeite waard om goed te kijken naar de motoraccessoires en motorkleding, omdat die een grote waarde vertegenwoordigen. Heel anders dan wanneer je een auto verzekert, omdat je er op een motor eigenlijk niet zonder kunt.

We maken het je online graag makkelijk om de verschillende mogelijkheden voor een goedkope motorverzekering te vergelijken. Bijvoorbeeld om goed te kijken naar wat er gratis is meeverzekerd. Of naar de mogelijkheden om jouw helm en kleding te verzekeren, zodat het aan die dekking in ieder geval niet zal liggen. Belangrijk, zodat je een goede keuze kunt maken uit de dekkingen die er beschikbaar zijn.

Meer weten over de verzekering voor motoraccessoires en kleding of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23