autoverzekering kind

autoverzekering kind

Het gebeurt nogal eens dat men de auto van zoon of dochterlief verzekerd zodat er minder premie hoeft te worden betaald.

Kan ik een autoverzekering afsluiten voor mijn kind ?

Het kenteken wordt dan op naam van een ouder gesteld en de zoon of dochter is de regelmatige bestuurder. Het is beter dat het kenteken op naam van zoon of dochter wordt gesteld en dat die een autoverzekering afsluit. Het is een reden voor de verzekeraar om schade dan niet te betalen en draaien de ouders voor de volledige schade op. Ook de eventuele letselschade !

Het is tegenwoordig ook niet echt meer nodig want er zijn speciale voordelige autoverzekeringen in onze vergelijkingsmodule. Er worden dan ook zelf schadevrije jaren opgebouwd wat een voordeel is bij schade. Met een no-claim beschermer is het risico van een hogere premie door een schade ook te voorkomen.

Vaak wordt ook voor zowel de WA- als cascodekking een eigen risico van kracht van € 400,- voor bestuurders onder de 24 jaar als de opgegeven regelmatige bestuurder van het motorvoertuig ouder is dan 23.

Wie is de regelmatige bestuurder?

Het lijkt voor jonge bestuurders een oplossing om de auto op naam van de ouders te zetten, maar niets is minder waar. Bij het afsluiten van een verzekering is het van belang wie de regelmatige bestuurder van de auto is. Dat is degene die meestal in de auto rijdt. Stel dat je dus de autoverzekering op naam van je ouders zet, maar zelf de regelmatige bestuurder bent, dan pleeg je in feite verzekeringsfraude. Als je vervolgens betrokken raakt bij een ernstig ongeval, dan kunnen de gevolgen erg groot zijn. Een auto verzekeren op een andere naam is dus niet mogelijk. Alleen de kentekenhouder mag een verzekering voor de auto afsluiten.

De gevolgen van een ongeluk

De verzekeringsmaatschappij gaat in het geval van een ernstig ongeval vaak over tot een onderzoek om uit te zoeken wie de regelmatige bestuurder van de auto is. Als blijkt dat jij dat bent, dan zal de verzekering de kosten niet dekken. Deze kosten kunnen gigantisch oplopen en moet je de rest van je leven afbetalen. Bovendien bestaat er de kans dat je op een zwarte lijst wordt gezet, wat het afsluiten van een nieuwe autoverzekering in de toekomst moeilijker en duurder kan maken.

schadevrije jaren mislopen

Behalve dat het dus onverstandig is de auto op naam van je ouders te verzekeren, kost het je ook geld. Je bouwt namelijk geen schadevrije jaren op. En wil je later alsnog een autoverzekering op je eigen naam afsluiten, dan heb je dus op papier geen schadevrije jaren en krijg je dus ook niet de no-claimkorting die je zou hebben gekregen als je al die tijd verzekerd was geweest op je eigen naam.

Autoverzekering jongeren

De beste optie is dus dat je als jongere zelf een autoverzekering afsluit. De premie is dan wel hoger, maar er kunnen wel schadevrije jaren worden opgebouwd. Bovendien heeft de Autoverzekeraar speciale autoverzekeringen voor jongeren.
Met de jongeren autoverzekering of een studenten autoverzekering krijgt u vaak al een korting op de premie. Dit is beter dan uw auto verzekeren op naam van de ouders.
Het is het gemakkelijkst om een jongeren autoverzekering nu te vergelijken op onze vergelijkingssite. Dit kunt u ook doen met al onze andere verzekeringen.