Groene kaart / verzekeringsbewijs

Groene kaart / verzekeringsbewijs

De groene kaart hoeft wettelijk gezien niet groen te zijn. De kleur van het document is niet bepalend of het een geldig verzekeringsbewijs is. In het buitenland kan het echter voorkomen dat er toch problemen ontstaan doordat het bewijs niet groen van kleur is.

Is een groene kaart in het zwart/wit ook overal geldig?

Print u zelf de kaart uit (bijvoorbeeld bij de Digitale Polis), dan is het beste om het verzekeringsbewijs in kleur af te drukken. Indien u daar niet over beschikt kan u de kaart ook heel eenvoudig via een button in de e-mail bij de Digitale Polis aanvragen.

Deze wordt dan per post aan u toegestuurd.

Hoe kan ik een nieuwe groene kaart aanvragen?

U kunt via Autoverzekeraar.nl een groene kaart aanvragen, waarna wij zowel het polisblad als het verzekeringsbewijs/groene kaart naar u kunnen verzenden. Wanneer u het wenst , print Autoverzekeraar.nl het document voor u uit en verstuurt het naar u toe.

Hoe kan ik een extra groene kaart voor de aanhanger of caravan aanvragen?

Dat kan eenvoudig via Autoverzekeraar.nl. op de volgende manieren :

Afdrukken:

1. Wij printen de groene kaart uit en sturen die naar u toe.

2. Preview (PDF van de groene kaart):

– Wij versturen de PDF per e-mail, zodat u zelf de kaart kan uitprinten.

Advies : om de groene kaart in kleur af te drukken om eventuele problemen in het buitenland te voorkomen.

Kan een groene kaart ook voor een scootmobiel afgegeven worden?

U kunt via Autoverzekeraar.nl een groene kaart aanvragen voor een scootmobiel. Het verzekeringsbewijs/groene kaart naar u verzenden gaat wel iets langer duren. Wanneer u het wenst verstuurt Autoverzekeraar.nl het naar u toe.

RDW

Op de website van de RDW vindt u informatie en vragen met betrekking tot het kenteken, rijbewijs en dergelijke. Ook u kan bij de RDW terecht met allerlei vragen hierover.
Zo kunt u een overzicht opvragen van de kentekens die op uw naam hebben gestaan wanneer u het vrijwaringsbewijs kwijt bent geraakt. Ook kan u het kenteken opschorten.