premie autoverzekeringen verschillen sterk

premie autoverzekeringen verschillen sterk

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er soms grote verschillen zijn in de premies voor autoverzekeringen.
Voor bij jongeren zijn de verschillen tussen de goedkoopste autoverzekering en de duurste wa autoverzekering het grootste. Het loont zich dus om de premies goed met elkaar te vergelijken.

premie autoverzekeringen verschillen sterk

Een 18 jarige automobilist betaald ruim twee keer zoveel premie voor zijn WA autoverzekering als iemand die ouder is dan 24 jaar. Verzekeraars hanteren voor jongeren veel hogere tarieven, omdat zij een hoger risico voor ongevallen hebben dan oudere automobilisten in verband met hun rijervaring.

Tevens blijkt ook dat de service van de duurste verzekeraar niet beter is dan die van de goedkoopste maatschappij. Ook de schadeafhandeling , klantvriendelijkheid en bereikbaarheid blijken niet veel van elkaar te verschillen.

Gemiddeld kunnen verzekerden en zeker jongeren honderden euro’s besparen op hun autoverzekering via de vergelijkingstool van de Autoverzekeraar.nl

Autoverzekeringen via internet

Het aantal afgesloten verzekeringen via internet is explosief gestegen vanaf 2012. Steeds meer Nederlanders sluiten hun verzekeringen online via vergelijkingssites , zoals de Autoverzekeraar.nl

Met ons vergelijkingstool kunt u naast de premie voor autoverzekeringen ook de polisvoorwaarden met elkaar vergelijken en ook via De databank Polisvoorwaarden Online is voortaan gratis de polisvoorwaarden te raadplegen.

De Autoverzekeraar heeft geen banden met verzekeraars en kan dus onafhankelijk werken. Behalve autoverzekeringen vergelijken wij ook de opstalverzekering, inboedelverzekering , aansprakelijkheidsverzekeringen , ziektekostenverzekeringen, doorlopende reisverzekeringen, en rechtsbijstandverzekeringen.

Opzegtermijn autoverzekeringen

Uit vele onderzoeken blijkt dat consumenten gezamenlijk jaarlijks vele miljoenen euro’s op hun verzekeringen kunnen besparen. De verslechterde economische situatie is voor steeds meer mensen aanleiding om kritisch naar hun autoverzekeringen te kijken.

Nadat uw huidige autoverzekering een jaar heeft gelopen is de verzekering per maand opzegbaar. U kunt uw verzekering vaak online, telefonisch of schriftelijk opzeggen.

Als de verzekeraar de premie verhoogt of de voorwaarden aanpast (in jouw nadeel) kunt u opzeggen. Nadat de verzekeraar u heeft geïnformeerd over de wijziging, heeft u een maand de tijd om schriftelijk op te zeggen.

Na het afsluiten van een autoverzekering heeft u altijd 14 dagen bedenktijd. Bent u niet tevreden over de polis, dan kunt u binnen 14 dagen uw verzekering kosteloos opzeggen.