Rondreis motor

Rondreis motor

Rondreis maken met je motor

Heb je plannen om voor langere tijd met je motor naar het buitenland te gaan? Bijvoorbeeld om een lange reis door verschillende landen te maken? Dit is natuurlijk een groot avontuur, maar dekt jouw huidige motorverzekering dit wel?

Wij werden recent benaderd door een verzekerde met de volgende situatie:

Hij had zijn motor via een andere maatschappij verzekerd, helaas dekte deze verzekering maar 60 dagen aaneengesloten in het buitenland.

Daarnaast was er ook een beperkte dekking in Rusland van toepassing.

Hij wilde graag een reis van 4 maanden gaan maken, door verschillende landen. (waaronder ook Rusland). Hierdoor had hij niet voldoende aan de dekking bij zijn huidige verzekeraar.

Op zoek naar geschikte polis

Wij zijn met hem op zoek gegaan naar een polis met een ruimere dekking en kwamen uit bij een polis die dekking gaf voor heel Rusland.

Daarnaast gaf de polis ook dekking tot 6 maanden aaneengesloten in het buitenland.

Deze voorwaarden sloten aan bij zijn wensen , hij kan zijn reis dan ook onbezorgd beginnen.

Polisvoorwaarden

Om niet voor verassingen te komen staan, ook niet bij ongelukken in het buitenland ,is het natuurlijk altijd belangrijk dat je je polisvoorwaarden kent.

Zeker als je voor langere tijd naar het buitenland gaat is het verstandig deze nogmaals door te nemen.

Stelt de maatschappij bijvoorbeeld nog bijzondere voorwaarden in het buitenland? Ook is het belangrijk om na te gaan of alle landen die je wilt bezoeken op de groene kaart vermeldt staan.
Het kan voorkomen dat er in een bepaald land een beperkte dekking geldt, ook dit staat vermeldt op de groene kaart.

Ben je zelf ook van plan om een lange reis te maken met je motor / auto en voldoet je polis niet aan alle wensen? Wij gaan graag voor je opzoek naar een polis die wel aansluit bij al jouw wensen.

Bel ons : 0223 – 62 74 23