Wanbetaling registratie

Wanbetaling registratie

Heb je een registratie wanbetaling op je naam en is het daardoor moeilijk om de auto te verzekeren? Vaak hebben wij mogelijkheden om de auto toch via een reguliere verzekeraar te verzekeren.

Wat is een registratie wanbetaling?

Indien de verzekeringspremie na meerdere verzoeken van de maatschappij niet betaald wordt, kan de maatschappij de polis beëindigen wegens wanbetaling. De maatschappij kan dan een melding doen op naam van verzekerde, de wanbetaling registratie.

Deze registratie blijft dan 5 tot 8 jaar op je naam staan en wordt zichtbaar in een centraal systeem waar alle verzekeringsmaatschappijen toegang tot hebben. Hierdoor kunnen dus alle verzekeraars in dat geval zien dat er een melding op je naam staat.

De meeste verzekeraars accepteren geen klanten die een registratie op hun naam hebben, hierdoor kan het erg lastig zijn om je auto te verzekeren. Dit is dan vaak alleen nog mogelijk via Rialto.

Wellicht tóch een mogelijkheid

Vaak hebben wij toch de mogelijkheid om de auto voor je te verzekeren via een reguliere verzekeraar, hier zitten wel een aantal voorwaarden aan;

  • De premie wordt per halfjaar of jaar betaald.
  • De premie wordt vooraf en binnen 10 dagen na aanvraag van de verzekering betaald.
  • De dag na ontvangst van de betaling gaat de dekking pas in.

Wanbetaling registratie

Om erachter te komen of je auto via deze constructie verzekerd kan worden, zal de aanvraag ingediend moeten worden bij de verzekeraar. Daarbij geven we aan dat er sprake is van een wanbetaling registratie.

Indien de verzekeringsaanvraag geaccepteerd wordt door de maatschappij, krijgt u van ons een email toegestuurd met daarin het bedrag en de betaalgegevens voor het eerste halfjaar of jaar.

Zodra wij de betaling hebben ontvangen op onze rekening, sturen wij dit door naar de maatschappij. De dag erna gaat de dekking in en is de auto dus weer verzekerd.

Heb je een wanbetaling registratie of heb je rijontzegging en ben je op zoek naar een verzekering? Wij helpen je hier graag mee. Bovengenoemde constructie is niet alleen voor auto’s, maar ook voor andere verzekeringen mogelijk of om een tweede auto te verzekeren.