woonhuisverzekeringen

woonhuisverzekeringen

De woonhuisverzekeringen en inboedelverzekeringen van het a.s.r. Voordeelpakket zijn vernieuwd. We zetten de belangrijkste kenmerken per verzekering voor u op een rij.

Aanpassingen woonhuisverzekering Voordeelpakket

Woonhuisverzekering
– De woonhuisverzekering biedt dekking op basis van herbouwwaarde bij schade aan het woonhuis of appartement van u. Garantie tegen onderverzekering is standaard meeverzekerd. Voor een garagebox/berging, recreatiewoning, monumentaal pand, woonhuis groter dan 300 m2 of een bouwjaar voor 1850 geldt een maximum dekking tot het verzekerd bedrag dat op de polis staat.
– Het oplaadpunt op eigen terrein voor een elektrische auto, de fundering van het woonhuis en een tuin of balkon zijn standaard meeverzekerd. Voor schade aan een tuin en/of balkon geldt via de basisdekking van de woonhuis- of inboedelverzekering een maximum vergoeding van € 25.000,-.
– Er is een aanvullende dekking mogelijk voor glas.
– U kan, tegen premiekorting, kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 375,- bij stormschade. Voor overige schadeoorzaken kan er gekozen worden voor een vrijwillig eigen risico van € 100,- of € 500,-.

Inboedelverzekering
– Garantie tegen onderverzekering is standaard meeverzekerd, evenals mobiele elektronica en smartphones binnen de woning (basisdekking). Voor zowel diefstal van sieraden in het woonhuis, als het huurders- en eigenarenbelang geldt een maximum vergoeding van € 6.000,-. Deze bedragen zijn op te hogen.
– Er zijn aanvullende dekkingen mogelijk voor:
> glas
> verhuur van het woonhuis (basisdekking)
> allrisk dekking voor mobiele elektronica en smartphones zowel binnen als buiten de woning
> verlies van kostbaarheden buitenshuis, met een keuze uit drie bedragen
– Het eigen risico bij stormschade aan het huurders- en eigenarenbelang is altijd € 75,-. Voor overige schadeoorzaken kan u, tegen premiekorting, kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100,- of € 500,-.

Aanpassingen Caravanverzekering en Woonpakket

Unigarant heeft de voorwaarden en premies van zowel de Caravanverzekering als het Woonpakket Plus aangepast. Hierbij geven wij u een overzicht van de aanpassingen.

Caravanverzekering
De premie van de drie jaar aanschafwaarderegeling is verhoogd.

Daarnaast zijn de voorwaarden voor de uitgebreide dekking van nieuwe aanvragen aangepast:
– Caravans jonger dan drie jaar en waarbij uw klant eerste eigenaar is, kunnen alleen nog verzekerd worden op basis van vijf jaar nieuwwaarde.
– Bent u de eerste eigenaar van een caravan die ouder is dan drie jaar? Dan kan deze uitsluitend nog verzekerd worden op basis van de dagwaarde.

Woonpakket Plus
Binnen het Woonpakket Plus zijn de premies van de opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering verhoogd. De verhoging is ook van toepassing op de buitenshuis dekking van de inboedelverzekering.

Er zijn tevens wijzigingen aangebracht in de voorwaarden met betrekking tot het eigen risico:
– De toeslag voor het afkopen van het eigen risico bij de inboedel- en opstalverzekering is verhoogd. Daarbij wordt een maximum van € 50,- gehanteerd.
– Bij schade aan mobiele telefoons geldt een verplicht eigen risico van € 50,-, tenzij de telefoon wordt gerepareerd door Dynafix. Het verplicht eigen risico wordt niet extra in rekening gebracht indien u al heeft gekozen voor een vrijwillig eigen risico van € 100,- of € 200,-. Bovendien ontvangt u in deze situatie een korting van € 100,- op het vrijwillig eigen risico in geval van reparatie door Dynafix.
– De doorlopende reisverzekering bood een vergoeding van het vrijwillig eigen risico op de zorgverzekering. Deze vergoeding is komen te vervallen.