Autoverzekering afsluiten met strafblad

ik heb een strafblad : wat nu ?

Een autoverzekering afsluiten als je een strafblad hebt

Autoverzekeraar.nl mag zichzelf op het gebied van auto’s en verzekeringen een echte specialist noemen. Bij ons kun je terecht voor uitgebreide informatie betreffende de meest uiteenlopende zaken. Ook kom je er via onze vergelijkingstool achter welke verzekering het gunstigst is voor jou en je wagen.

Indien gewenst kun je contact opnemen met onze professionals, die je vragen tot in detail weten te beantwoorden. Maar hoe zit het eigenlijk met het afsluiten van een autoverzekering wanneer je een strafblad hebt?

Verzekeraars lopen niet graag risico

Wie een autoverzekering wil afsluiten, is verplicht het te melden als hij een strafblad heeft. Wil je een autoverzekering afsluiten wanneer je een strafblad op je naam hebt staan, dan is de kans echter zeer aanwezig dat de beoogde verzekeraar je weigert te accepteren.

Verzekeraars lopen namelijk niet graag het risico dat je je premies niet kunt betalen. Gaat het om een kleine overtreding die bovendien niets met je rijgedrag te maken heeft? Dan zijn je kansen iets groter. Dat laat echter niet onverlet dat een strafblad je behoorlijk in de weg kan staan.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

autoverzekering met strafblad

Een autoverzekering bij een strafblad: mogelijk, maar wel heel lastig

Wil je het positief bekijken, dan kun je stellen dat het niet onmogelijk is om een autoverzekering af te sluiten terwijl je een strafblad hebt. Alhoewel een strafblad doorgaans weinig zegt over hoe je met je auto omgaat of je in het verkeer gedraagt, vinden verzekeraars dat het dusdanig iets over je zegt dat ze je op basis daarvan kunnen weigeren. Verzekeraars zullen altijd vragen of je met politie of justitie in aanraking bent geweest. Het is belangrijk om hierover eerlijk te zijn.

Wees eerlijk en voorkom fraudemeldingen

Wanneer je weet dat jouw strafblad het afsluiten van een autoverzekering bemoeilijkt, lonkt natuurlijk de verleiding om dit tijdens je aanvraag niet te melden. Je denkt dat je jezelf daarmee een plezier doet, maar het tegengestelde is waar. Want wanneer de verzekeraar waarbij je de autoverzekering wilt afsluiten een beroep doet op de Stichting Centraal Informatie Systeem, komt je leugen aan het licht. En dat niet alleen, de verzekeraar kan zelfs een fraudemelding doen. Heb je deze eenmaal op je naam staan, dan wordt het afsluiten van een autoverzekering nóg moeilijker.

De Zwarte Lijst

Word je om een bepaalde redenen zoals een negatief aantal schadejaren of het plegen van fraude op de Zwarte Lijst geregistreerd, dan blijven je gegevens daar in de meeste gevallen vijf jaar op staan. Het zal geen verdere uitleg nodig hebben dat dit in de toekomst je kansen op het afsluiten van een gunstige verzekering verkleint. Het hebben van een strafblad op zich leidt er dus niet toe dat je op de Zwarte Lijst belandt, maar het opzettelijk verstrekken van onjuiste informatie hierover wel.

Een autoverzekering op naam van iemand anders

Is het moeilijk om een autoverzekering af te sluiten wanneer je een strafblad hebt? Dan sluit je die toch gewoon op andermans naam af? Een goed alternatief voor het verzwijgen van je strafblad, zou je wellicht denken. Zet je de autoverzekering op naam van je partner, dan is het risico dat met hierachter komt minimaal. Maar zet je de verzekering op naam van een persoon die niet als een directe naaste geldt, dan kun je hiermee flink in de problemen komen. Als je verzekeraar dit ontdekt, kan wederom vervolging voor fraude volgen.

Kan een strafblad ‘verjaren’?

Heb je een overtreding of misdrijf gepleegd, dan kan je strafblad, afhankelijk van wat je precies hebt gedaan waarmee je de wet overschreed, tot wel tientallen jaren blijven bestaan. Dit kan flinke gevolgen hebben voor onder andere je professionele loopbaan. Wanneer het om een autoverzekering gaat, hoef je de gevolgen minder lang te dragen. Je strafblad kan voor verzekeraars ‘verjaren’. Dit gebeurt om precies te zijn na acht jaar. Daarna ben je namelijk niet meer verplicht om je autoverzekeraar op de hoogte te stellen van je strafblad.

Hoe eerlijkheid ook in je voordeel kan werken

Wanneer je strafblad al enkele jaren oud is, maar de cruciale grens van acht jaar nog niet heeft bereikt, kan het verstandig zijn om de door jou beoogde verzekeraar van inzicht omtrent de reden van het bestaan ervan te verschaffen. Tenminste, als dit een klein misdrijf was en ook nog eens losstaat van verkeersgedrag. In veel gevallen zal deze openheid van zaken in je voordeel uitpakken en kan het zijn dat je tóch wordt toegelaten.

Vergelijk alle autoverzekeringen bij Autoverzekeraar.nl

Via Autoverzekeraar.nl kun je alle autoverzekeringen makkelijk en snel met elkaar vergelijken. Zo ontdek je snel welke verzekering voor jou niet alleen financieel het aantrekkelijkst, maar ook in andere opzichten het voordeligst is. Heb je een strafblad en daardoor specifieke vragen over het via ons afsluiten van een autoverzekering? Onze professionals met jarenlange kennis en ervaring beantwoorden ze graag en helpen je met het vinden van een geschikte verzekering.

Hoe De Vereende je de helpende hand kan bieden

Zoals al eerder gezegd is het afsluiten van een autoverzekering wanneer je een strafblad hebt erg lastig, maar niet onmogelijk. De verzekeraar die je in de meeste gevallen toch zal accepteren, is De Vereende. Deze verzekeraar ging vroeger door het leven onder de naam Rialto. De Vereende is geen reguliere verzekeraar, maar een maatschappij die alleen de bijzondere risico’s verzekert. Natuurlijk staat daar wel een aanzienlijk hogere premie tegenover en gelden er andere voorwaarden zoals vooruitbetaling. De maatschappij werd door diverse verzekeraars zelf opgericht.

WA, beperkt casco of volledig casco

De Vereende accepteert zo goed als honderd procent van alle aanvragen. Heb je je auto dus hard nodig, dan kun je de hoge premies accepteren en hier je auto verzekeren. Behalve personen met een strafblad kunnen ook mensen met een wanbetaling registratie of negatieve schadevrije jaren op hun naam hier een verzekering afsluiten. Alhoewel het kostentechnisch dus niet een erg aantrekkelijke optie is, is het wel dé uitkomst wanneer je echt niet buiten je auto kunt. Net zoals in ‘gewone’ gevallen kun je je auto WA, beperkt casco of volledig casco verzekeren.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23