autoverzekering en invordering rijbewijs

OFFERTE VAN RIALTO AANVRAGEN

  geb. datum ( verplicht )

  autoverzekering met strafblad

  Invordering rijbewijs

  Om verschillende redenen kan het rijbewijs van je afgenomen worden. Wat de meeste mensen vergeten is dat dit niet alleen persoonlijke gevolgen kan hebben, maar ook gevolgen kan hebben wat betreft je autoverzekering.

  De politie kan uw rijbewijs invorderen als u de veiligheid op de weg ernstig in gevaar brengt. Bijvoorbeeld als je veel te hard rijdt of als je teveel alcohol hebt gedronken en dus onder invloed rijdt.. Je kunt je rijbewijs ook kwijtraken als je bijvoorbeeld openstaande verkeersboetes hebt.

  Uw rijbewijs kan onder andere worden ingevorderd in de volgende situaties:

  • Je alcoholgehalte in je bloed is groter dan 1,3 promille. Voor beginnende bestuurders is dit 0,8 promille.
  • Als je weigert mee te werken aan een alcoholonderzoek.
  • Indien je harder rijdt dan 50 kilometer per uur boven de toegestane snelheid op de weg, of bij een bromfiets is dit 30 kilometer per uur te hard rijden

  Bij invordering stuurt de politie uw rijbewijs binnen 3 dagen naar de officier van justitie. Die beslist binnen 10 dagen of uw rijbewijs wordt ingehouden of dat u uw rijbewijs terugkrijgt.

  invordering rijbewijsDe officier van justitie heeft de bevoegdheid om uw rijbewijs voor langere tijd in te houden. Deze maatregel , om uw rijbewijs in te houden , geldt totdat uw zaak voor de rechter komt. De officier van justitie is wettelijk verplicht de zaak binnen 6 maanden na de invordering voor de rechter te brengen.

  Bent u het niet eens met de beslissing van de officier van justitie? Dan kunt u een klaagschrift indienen bij de rechtbank. Dit is een brief waarin u de rechter vraagt of u uw rijbewijs terug kunt krijgen.

  Gevolgen ingenomen rijbewijs

  De gevolgen voor de autoverzekering kunnen groot zijn. In de periode dat u uw rijbewijs kwijt bent, mag u geen enkel voertuig besturen. Ook niet als u een auto nodig heeft voor uw werk.

  Besluit u toch verder te rijden en maakt u schade? Dan bent u onverzekerd en zal de schade op u terecht komen, houdt er rekening mee dat dit soms wel tot in de tonnen kan oplopen, zeker wanneer u met letselschade te maken krijgt.

  Bovendien wordt het moeilijk om een nieuwe autoverzekering af te sluiten ,doordat verzekeraars consumenten met rijontzeggingen zelden accepteren.

  Voordelen Autoverzekeraar

  1.Gratis Verhaalservice
  Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
  2.Direct verzekerd
  Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
  3.Gratis Polischeck
  Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
  4.Tot 80% Noclaim
  Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23