Abn amro autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je abn amro autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Abn Amro autoverzekering

Zoekt u een goede en goedkope autoverzekering? Vergelijk dan nu uw abn amro autoverzekering met ruim 125 Nederlandse autoverzekeringen.

Vergelijk nu op premie en voorwaarden en sluit de goedkoopste autoverzekering af via Autoverzekeraar.nl De ABN AMRO autoverzekering is helaas niet opgenomen in de vergelijking van autoverzekeringen. Sommige verzekeraars stellen geen premies beschikbaar of kunnen niet opgenomen worden vanwege beperkende productvoorwaarden of dienstverlening.

Het hoofdkantoor van ABN AMRO Bank N.V. is gevestigd aan de Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP te Amsterdam. Heeft u een Abn Amro autoverzekering? Als u een Autoverzekering bij ons aanvraagt, ontvangt u een brief met daarin een opzegkaart voor uw huidige autoverzekering.

Dekkingen

De Autoverzekering verzekert u tegen schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en is verplicht voor elke auto. Bij Autoverzekeraar.nl kunt u uw autoverzekering op 2 manieren uitbreiden:

 • U kunt uw eigen auto extra verzekeren tegen diefstal, brand, ruitbreuk, storm en botsingen met dieren. (WA + Beperkt Casco)
 • U kunt uw auto all-risk verzekeren. Dan is uw auto ook verzekerd als u zelf de schuldige bent bij een botsing. (WA + Volledig Casco)

abn amro autoverzekeringU kunt bij de Autoverzekering kiezen uit 3 verzekeringen:

 • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
 • WA + Beperkt Casco
 • WA + Volledig Casco (All Risk)

Wat doen bij schade?

Heb je toch een schade, dan kun je gebruik maken van de door ons geselecteerde schadeherstelbedrijven. Dit heeft de volgende voordelen:

 • Gratis vervangend vervoer tijdens de reparatie, voor maximaal 25 dagen. (Niet bij ruitschade).
 • 4 jaar garantie op de uitgevoerde reparatie.
 • rekening wordt rechtstreeks door ABN AMRO aan het schadeherstelbedrijf betaald.
 • geen eigen risico. Alleen bij vervanging van een autoruit heeft u een eigen risico van € 75,-.

Je bent niet verplicht om van de geselecteerde schadeherstel bedrijven gebruik te maken. Kies je voor een ander herstel bedrijf en vervalen daarmee de hiervoor genoemde voordelen. Je ontvangt dezelfde vergoeding als het bedrag dat het door de bank geselecteerde bedrijf in rekening zou brengen.

Tevens betaal je bij een ruitschade € 150,- in plaats van de € 75,-.

SCM-beveiliging

Om de kans op auto-inbraak of autodiefstal te verkleinen, hebben veel auto’s een ingebouwde elektronische beveiliging. Stichting Certificering Motorrijtuigen (SCM) heeft verschillende klassen van beveiliging bepaald.

Van startonderbreking (SCM klasse 1) en alarmsignaal tot en met voertuigvolgsysteem (SCM klasse 5). Voor de ABN AMRO Autoverzekering gelden de volgende beveiligingseisen:

 • Auto’s (behalve sportauto’s, cabrio’s en terreinauto’s) met een cataloguswaarde tot € 50.000,- moeten voldoen aan SCM klasse 1 of hoger.
 • Auto’s met een cataloguswaarde van € 50.000,- tot € 125.000,- moeten voldoen aan SCM klasse 3 of hoger.
 • Sportauto’s, cabrio’s en terreinauto’s met een cataloguswaarde tot € 125.000,- moeten voldoen aan SCM klasse 3 of hoger.
 • Auto’s met een cataloguswaarde vanaf € 125.000 – moeten voldoen aan SCM klasse 3 en een anti car en homejacking-systeem of SCM klasse 4 of 5. Heeft uw auto geen verplichte SCM-beveiliging? Dan keert de ABN AMRO Schadeverzekering tóch uit. U heeft bij (poging tot) diefstal, inbraak of joyriding wel een eigen risico. Dit is 2,5% van de oorspronkelijke cataloguswaarde (met een minimum van € 375,-).

ABN AMRO Group N.V.

ABN AMRO Group N.V. is een Nederlandse bankgroep, opgericht tijdens de kredietcrisis door samenvoeging van de Nederlandse takken van het voormalige Fortis en ABN AMRO. Eind 2013 had de bank circa 7 miljoen klanten en 22.289 medewerkers. Voorzitter van de Raad van Bestuur is Gerrit Zalm.

De Staat der Nederlanden is via de Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NLFI) vrijwel volledig eigenaar van het bedrijf. In augustus 2013 heeft de Nederlandse regering het principebesluit genomen dat ABN AMRO Group N.V. op termijn teruggaat naar de markt, waarbij een beursgang de beste optie is.

Eind 2014 bepaalt de Nederlandse regering of aan de voorwaarden van een beursgang is voldaan. Als dit het geval is, vindt de beursgang mogelijk in 2015 plaats

Kredietcrisis en nationalisatie

Op 29 september 2008 meldde Fortis, dat door de kredietcrisis in zwaar weer was gekomen, dat het haar aandeel in RFS Holdings zou verkopen. Alleen ABN AMRO Asset Management, dat in het tweede kwartaal van 2008 in Fortis Investments was geïntegreerd, werd behouden door Fortis, dat daarop zelf onderdeel werd van BNP Paribas Fortis. Er werd echter geen koper gevonden.

Kort daarna, op 3 oktober, verklaarde Fortis dat ze ook haar bedrijfsonderdelen Fortis Bank Nederland (Holding) N.V. (inclusief de participatie in RFS Holdings), Fortis Verzekeringen Nederland N.V. en Fortis Corporate Insurance N.V. verkocht aan de Nederlandse overheid voor een totaalbedrag van € 16,8 miljard, waarbij de voormalige ABN AMRO-onderdelen het grootste onderdeel vormden. Hierdoor werd de bank genationaliseerd.

De Nederlandse overheid verklaarde vervolgens dat deze bedrijfsonderdelen zullen worden geïntegreerd in een nieuwe ABN AMRO Nederland en op termijn ofwel worden verkocht of naar de beurs worden gebracht.

Op 24 december 2008 droeg Fortis Bank Nederland de aandelen in RFS Holdings over de Nederlandse Staat. De Staat verving Fortis Bank Nederland als aandeelhouder in RFS. Ze verkreeg rechtstreeks zeggenschap over RFS, in plaats van zeggenschap via Fortis Bank Nederland.

Hierdoor kwamen ABN AMRO en Fortis Bank Nederland juridisch weer los van elkaar te staan, alhoewel zij wel dezelfde aandeelhouder hadden. Door deze transactie leed Fortis Bank Nederland een boekhoudkundig verlies van € 24 miljard, het grootste verlies van een Nederlands bedrijf ooit.

Nieuwe start ABN AMRO

Op 9 april 2009 werd ABN AMRO II N.V. opgericht als dochter van ABN AMRO Holding en als zuster van ABN AMRO Bank. In deze vennootschap werden alle onderdelen ondergebracht die toebehoren aan de Nederlandse staat. Het gaat daarbij om ABN AMRO Nederland, ABN AMRO Private Banking en de International Diamond and Jewelry Group.

De onderdelen die toebehoren aan de Royal Bank of Scotland bleven achter in ABN AMRO Bank. ABN AMRO II heeft sinds 13 januari 2010 de benodigde vergunningen voor het uitvoeren van een bankbedrijf.

Op 6 februari 2010 was de boedelscheiding afgerond. De naam van ABN AMRO Bank N.V. werd gewijzigd in “The Royal Bank of Scotland N.V.” en de naam van ABN AMRO II N.V. in “ABN AMRO Bank N.V.” Beide bleven echter volle dochters van ABN AMRO Holding N.V. Op 1 april 2010 werd ABN AMRO Bank N.V. (voorheen: ABN AMRO II N.V.) uit de ABN AMRO Holding gehaald en ondergebracht in de op 18 december 2009 door de staat opgerichte ABN AMRO Group. ABN AMRO Holding N.V. heeft haar naam gewijzigd in RBS Holdings N.V.

Ook Fortis Bank (Nederland) N.V. werd ondergebracht in ABN AMRO Group N.V. Op 1 juli 2010 fuseerden ABN AMRO Bank N.V. en Fortis Bank (Nederland) N.V., waarbij de laatstgenoemde onderneming werd opgeheven. Op 29 september 2011 zijn de aandelen van ABN AMRO Group overgedragen aan de Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NLFI). De Nederlandse staat behoudt als certificaathouder zijn economische rechten, maar legt een groot deel van de zeggenschapsrechten bij de stichting neer. Negatieve publiciteit

 • In 2000 raakte ABN AMRO in opspraak door de beursgang van World Online waarbij duizenden beleggers gedupeerd werden. In 2007 oordeelde het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep dat de bank onrechtmatig gehandeld had.
 • ABN AMRO heeft besloten te investeren in de geplande Bakoe-Tbilisi-Ceyhanpijpleiding, die ruwe olie moet gaan vervoeren van de Kaspische Zee bij Azerbeidzjan via Georgië naar de zuidkust van Turkije aan de Middellandse Zee. Deze pijpleiding heeft protest uitgelokt van lokale en internationale NGO’s.
 • Van 2001 tot 2 februari 2004 was ABN AMRO deels eigenaar van de Britse clusterbommenfabrikant INSYS; na protesten trok de bank zich terug
 • In 2005 kreeg ABN AMRO van de Amerikaanse toezichthouder een boete van $ 66,5 miljoen en tot nader order een verbod op grote Amerikaanse overnames wegens overtreding van anti-witwasregels en ontduiking van sancties tegen Iran en Libië.
 • In 2010 kregen tien topmanagers van de bank na gerechtelijke uitspraken alsnog in totaal € 20,4 miljoen aan ontslagvergoedingen en bonussen.
 • In 2011 eiste de Tweede kamer op initiatief van de PVV dat bonussen bij gesteunde banken met terugwerkende kracht tot 2008 met 100% zouden worden belast, maar dat bleek (uiteraard) juridisch niet mogelijk te zijn omdat wetgeving niet met terugwerkende kracht rechten van mensen kan afnemen. Het kabinet zag dus geen mogelijkheden om bonussen bij ABN AMRO en andere staats gesteunde banken terug te halen. Wel hoopte minister van Financiën Jan Kees de Jager met twee aangekondigde maatregelen de Tweede Kamer tegemoet te komen in de ergernis over de bonuscultuur bij de banken.
 • Op 16 november 2011 kwam ABN AMRO negatief in het nieuws omdat door een storing bij Equens bij plm. 250.000 klanten pin bedragen dubbel werden afgeschreven. Toen ABN AMRO dit geld op zaterdag 19 november wilde terugstorten hebben ook mensen bij wie geen dubbele bedragen waren afgeschreven, geld op hun rekening gestort gekregen.

  Deze fout is in de week erop volgens een woordvoerder hersteld.

 • In augustus 2013 kwam ABN Amro wederom negatief in het nieuws toen de Centrale Ondernemingsraad voorstelde dat medewerkers van de bank konden profiteren van een beursgang. Er werd in sociale media geconcludeerd dat 30 miljard staatssteun nog niet genoeg was ‘voor de graaiers van de bank’
 • In juni 2014 werd bekend dat de 100 hoogste managers structureel 20% loonsverhoging krijgen. Wederom is er sprake van grote afkeuring in de sociale media.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim H
oe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder

 • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23