nationale nederlanden autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je nationale nederlanden autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


nationale nederlanden autoverzekering

Is een Nationale Nederlanden autoverzekering ook de beste en voordeligste keus in jouw persoonlijke situatie? Vergelijk nu uw nationale nederlanden autoverzekering met ruim 125 Nederlandse autoverzekeringen op premie en voorwaarden voor een autoverzekering via Autoverzekeraar.nl Uiteraard is ook de nn autoverzekering opgenomen in onze vergelijking!

Nationale Nederlanden vergelijken

De Autoverzekeraar vergelijkt bijna alle autoverzekeringen van Nederland , inclusief Nationale Nederlanden. Op basis van uw kenteken, schadevrije jaren en de tijd dat u verzekerd bent, geven wij u direct een Top 4 van voordeligste premies. Bespaar op uw autoverzekering Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat er een enorm prijsverschil bestaat tussen autoverzekeringen met dezelfde dekking. Vaak rekent de duurste verzekeraar drie keer zoveel als de goedkoopste. Vergelijken levert dus direct voordeel op. Gemiddeld besparen onze bezoekers veel geld op hun autoverzekering.

De NN autoverzekering kent drie verschillende dekkingen:

 • WA (wettelijke aansprakelijkheid): De wettelijk verplichte verzekering: U verzekert uw auto alleen tegen schade die u met uw auto toebrengt aan anderen. Schade aan uw eigen auto is dus niet gedekt.
 • WA+ Beperkt casco: Bovenop de dekking van de verplichte WA-verzekering is ook verzekerd, de schade aan uw auto door brand, diefstal, ruitbreuk, vandalisme, storm, hagel en loslopende dieren.
 • WA+ Uitgebreide casco (All-risk): Bovenop de dekking voor de WA- en beperkt casco verzekering is tevens verzekerd schade aan uw auto door uw eigen schuld.

Als u een keuze heeft gemaakt uit bovenstaande dekkingen, kunt u de Nationale Nederlanden autoverzekering uitbreiden met een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Nationale Nederlanden rechtsbijstandverzekering: Een rechtsbijstandverzekering voor uw auto geeft u uitgebreide juridische ondersteuning als u bijvoorbeeld schade aan uw auto wilt verhalen op een aansprakelijke “derde”.
 • Ongevallenverzekering voor inzittenden: Alle inzittenden inclusief de bestuurder, ontvangen een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een verkeersongeval.
 • Inzittendenverzekering: De bestuurder en inzittenden zijn verzekerd tegen de financiële gevolgen van letselschade.

Nationale Nederlanden autoverzekering opzeggen

Toch een voordeliger delta lloyd autoverzekering bij de Autoverzekeraar gevonden? Nationale Nederlanden autoverzekering opzeggen of overstappen? Er zijn regels verbonden aan het opzeggen, afsluiten en verlengen van autoverzekeringen. Vraag je schadevrije jaren op en ga de opzegtermijn van je huidige autoverzekering na. Gemiddeld is de looptijd van de verzekering een jaar met daarna een maand opzegtermijn. Kijk voor informatie over het opzeggen van de autoverzekering op de website van Nationale Nederlanden.

Nationale Nederlanden

Nationale-Nederlanden (NN) is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij, één van de grootste van Nederland. Het bedrijf is ontstaan in 1962 na de fusie tussen de Assurantie Maatschappij tegen Brandschade De Nederlanden van 1845 (De Nederlanden) en de Nationale Levensverzekering-Bank (De Nationale). Dalende marktaandelen en dreigende overnames maakten dat de beide maatschappijen in april 1963 samen Nationale-Nederlanden vormden. De onderneming maakt sinds de fusie met de NMB Postbank Groep in 1991 onderdeel uit van de ING Groep incl. ING autoverzekering. In 2013 is Nationale-Nederlanden onderdeel geworden van de NN Group. In 2014 is dit bedrijf volledig afgesplitst van ING en zijn de aandelen naar de beurs gebracht.

Geschiedenis NN

Na de fusie tussen De Nederlanden en De Nationale in 1963 bleven de beide verzekeringsmaatschappijen in eerste instantie onder eigen naam werken, maar met de totstandkoming van een nieuw hoofdkantoor voor De Nederlanden in 1969 werden de bedrijven verregaand samengevoegd. De schadeverzekeringen van beide bedrijven kwamen in Den Haag terecht, terwijl de levensverzekeringen vanuit Rotterdam geadministreerd werden. nationale nederlanden autoverzekeringIn 1970 werd de formele samenvoeging een feit met het opgaan van de Nationale Levensverzekering-Bank en de Levensverzekering Maatschappij der Nederlanden in Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. en met het opgaan van de Nederlanden van 1845, de Eerste Rotterdamsche, Fatum, Labor, en de Binnenlandsche Vaart Risico Sociëteit in Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. De twee dochters Victoria en Vesta fuseerden apart tot Victoria-Vesta N.V. 1984 werd de AMFAS-Groep overgenomen, die 1968 uit RVS Verzekeringen en andere kleine verzekeringsmaatschappijen was ontstaan. De dreiging van het samengaan van de verzekeringsmaatschappij Amev en de VSB Bank in 1990 maakte dat Nationale-Nederlanden weer om zich heen ging kijken. In NMB-Postbank werd een ideale fusiepartner gezien: het uitgebreide kantorennet kon een aanvulling zijn op de agenten van Nationale-Nederlanden. De fusie kwam in 1991 tot stand en de onderneming is sindsdien onderdeel van de ING Groep. Amev en VSB fuseerden in 1990 tot Fortis. In 2012 gingen RVS en Nationale-Nederlanden samen verder in één organisatie onder het merk Nationale-Nederlanden.

NN Groep

In 2013 heeft ING de verzelfstandiging aangekondigd van de verzekeringsactiviteiten in Europa en Japan en de wereldwijde investment management activiteiten. In 2013 is Nationale-Nederlanden opgegaan in de NN Group. Hiertoe behoren verder ING Insurance Europe, ING Life Japan en ING Investment Management. Het bedrijf is actief is in meer dan achttien landen, maar het zwaartepunt ligt in Nederland. Hierbuiten is het actief in Europa en tot slot ook in Japan. In 2012 poogde ING de Japanse verzekeringsactiviteiten te verkopen, maar slaagde hier niet in. Het bedrijf telt zo’n 12.000 medewerkers. NN Group heeft een historie van 170 jaar en baseert zich hierbij op de start datum van Nationale-Nederlanden. ING Groep was tot juli 2014 enig aandeelhouder van NN Group.

Los van ING Groep

Aan de staatssteun die ING Groep tijdens de kredietcrisis heeft ontvangen zijn strikte voorwaarden verbonden. Een van de voorwaarden was de verkoop van alle verzekeringsactiviteiten. Veel onderdelen buiten Europa zijn reeds verkocht met uitzondering van de NN Group. ING Groep is op dit moment enig aandeelhouder van NN Group.

Beursgang

Op 5 juni 2014 werd de beursgang van NN Group aangekondigd.[1] Dit gaat in een aantal stappen. In de eerste tranche gaat ongeveer 25% van de aandelen NN Group naar de beurs en ING Groep wil circa 2 miljard euro ophalen. ING Groep moet voor jaareinde 2015 minstens 50% van de aandelen NN Group hebben verkocht en een jaar later alle aandelen. De voorgenomen beursgang verandert niets aan de producten en diensten van NN Group; alle voorwaarden en afspraken blijven gelijk. Sinds 2 juli 2014 heeft NN Group een beursnotering aan Euronext Amsterdam. De aandelen zijn tegen een introductiekoers van 20 euro geplaatst. ING had 77 miljoen aandelen verkocht hetgeen 1,5 miljard euro heeft opgebracht. Direct na de beursintroductie had ING nog 71,4% van de NN Group in bezit. Kort daarop heeft het syndicaat nog eens 11,6 miljoen aandelen verkocht waarmee het ING belang is gedaald tot 68,1%.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder

 • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23