nationale nederlanden autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je nationale nederlanden autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Bij Nationale Nederlanden je autoverzekering afsluiten

Nationale Nederlanden bedient binnen Nederland maar liefst vijf miljoen klanten en is dan ook een van de meest toonaangevende namen op het gebied van pensioenen, beleggingen en uiteraard ook verzekeringen. Ook voor een autoverzekering afsluiten ben je bij deze maatschappij dus aan het goede adres. Nationale Nederlanden ontstond al in de achttiende eeuw en is in de loop der tijd meerdere malen gefuseerd, waardoor vandaag de dag de huidige vorm met zo’n zesduizend medewerkers is ontstaan. Autoverzekeraar.nl zet voor jou de belangrijkste feiten omtrent autoverzekeringen van Nationale Nederlanden voor je op een rijtje.

De drie verschillende dekkingsvormen voor je autoverzekering

Net als bij andere verzekeraars kun je ook bij Nationale Nederlanden tussen drie verschillende dekkingsvormen kiezen. De meeste mensen die een oude wagen bezitten, kiezen voor de wettelijk verplichte WA-verzekering. Deze dekt de schade die je aan andere en hun voertuig toebrengt. Een iets uitgebreidere verzekering is de WA extra, ook wel de beperkt casco verzekering genoemd. Met een WA Casco van Nationale Nederlanden, ook wel bekend als allrisk verzekering, is ook schade aan je eigen voertuig waarvoor jij verantwoordelijk bent, gedekt.

Waar ben je met welke dekkingsvorm voor verzekerd?

Zoals gezegd ben je met de wettelijk verplichte WA-verzekering gedekt voor schade aan anderen en hun voertuig en spullen die door jouw auto is veroorzaakt. Ook is er 24 uur per dag hulp bij ongelukken beschikbaar, zelfs wanneer je in het buitenland ongelukken krijgt. Bij Nationale Nederlanden krijg je overigens ook een persoonlijke schademanager toegewezen. Kies je voor de WA Extra verzekering, dan komt daar een dekking bij voor zaken zoals onder andere brand, noodweer, diefstal en dieren op de weg. De allrisk verzekering dekt al het bovenstaande, plus schade aan je eigen auto die door jouzelf is veroorzaakt én hulpverlening bij pech in het buitenland.

Dekkingsvormen en de leeftijd van je auto

Natuurlijk staat het je ook bij Nationale Nederlanden helemaal vrij zelf te kiezen welke verzekering jij voor je auto wilt afsluiten. Echter kiest vrijwel elke bezitter van een nieuwe of jonge auto (doorgaans tot een leeftijd van maximaal vijf jaar) voor een allrisk verzekering. Dit omdat reparaties aan een nieuwe auto doorgaans flink wat kosten en je dit liever niet uit eigen zak wilt betalen. Voor iets oudere auto’s (tot een leeftijd van zes tot acht à negen jaar) kiezen de meesten voor een WA Extra verzekering. Oudere auto’s worden meestal WA verzekerd.

Je autoverzekering uitbreiden met een schadeverzekering inzittenden

Verzeker je je auto bij Nationale Nederlanden, dan kun je ook overwegen om een of meer aanvullende verzekeringen af te sluiten. Bijvoorbeeld de schadeverzekering inzittenden. Wanneer deze van pas komt? Wanneer je onverhoopt een ongeluk krijgt en er schade aan jouw spullen of die van je medepassagiers ontstaat, worden deze kosten gedekt. Ook als jij de veroorzaker bent. Ook verwondingen die je medepassagiers eventueel oplopen, zijn verzekerd.

Vanzelfsprekend zijn niet alleen degenen verzekerd die zich daadwerkelijk in je auto bevinden op het moment dat het ongeluk plaatsvindt. Stel dat iemand op het punt stond om in- of uit te stappen op het moment van het ongeluk, dan valt ook deze persoon onder de ongevallenverzekering. En stond jij of iemand anders net even naast de auto op dat specifieke moment? Bijvoorbeeld om te tanken, of om je auto ergens op te controleren? Ook dan is de schadeverzekering inzittenden van kracht.

Je autoverzekering uitbreiden met een rechtsbijstandsverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering Motorrijtuigen zorgt er op zijn beurt voor dat je bij juridische conflicten niet in de kou staat. Ben je betrokken geweest bij een ongeluk en is er gedoe over wie de schuldige was, dan kun je met deze verzekering rekenen op rechtshulp. Deze komt niet alleen van pas wanneer je schade na een ongeluk op iemand wilt verhalen, maar ook in gevallen zoals rechtszaken vanwege verkeersovertredingen of conflicten over onderhoud of reparaties van je wagen.

Heb je een rechtsbijstandsverzekering bij Nationale Nederlanden, dan kun je rekenen op de hulp van een professionele jurist. Hij of zij neemt je al het werk uit handen door met de tegenpartij te communiceren en te onderhandelen. Zijn er externe deskundigen of advocaten nodig? Dan worden de kosten daarvoor met een rechtsbijstandsverzekering van Arag via Nationale Nederlanden ook vergoed. Uiteraard zitten hier wel enkele voorwaarden aan vast. Lees deze goed door alvorens je besluit een dergelijke aanvullende verzekering af te sluiten.

De no claim korting van Nationale Nederlanden

Net als bij andere verzekeraars profiteer je er bij NN en bijvoorbeel bij Nederlanden van nu ook van wanneer je enkele jaren zonder schade hebt gereden. Heb je al een tijdje geen schadeclaims ingediend, dan gaat er een no claim korting gelden. Eén schadevrij jaar geeft je direct al een betere positie op de bekende bonus-malusladder. Ontstaat er toch een keer schade? Als de tegenpartij hier schuld aan heeft, of als je de schade uit eigen portemonnee betaalt, heeft dit geen gevolgen voor je opgebouwde no claim korting. Deze korting kan uiteindelijk wel oplopen tot tachtig procent!

De looptijd en het opzeggen van je autoverzekering bij Nationale Nederlanden

Sluit je een verzekering bij Nationale Nederlanden af, dan geldt deze voor een jaar. Net zoals bij de meeste andere verzekeraars kun je overstappen wanneer dit eerste verzekeringsjaar is afgelopen. Je kunt dagelijks opzeggen en hebt een maand opzegtermijn. Nationale Nederlanden zal je na afloop van het jaarcontract een nieuwe polis sturen, maar hier zit je niet aan vast. Je verzekering opzeggen doe je schriftelijk. Nationale Nederlanden voldoet daarmee aan de meest recente regelgeving rondom verzekeringscontracten, zodat jij als autobezitter kunt profiteren van maximale flexibiliteit.

Sluit je autoverzekering af via Autoverzekeraar.nl

Wil je weten of Nationale Nederlanden jou een gunstige autoverzekering weet te bieden? Maak dan gebruik van de vergelijkingstool op onze website. Wij zetten meerdere autoverzekeraars binnen Nederland voor je op een rijtje die op basis van jouw gegevens de gunstigste premies en polisvoorwaarden hanteren. Kies je uiteindelijk voor Nationale Nederlanden, dan hoef je alleen nog maar je gegevens in te vullen en je verzekering is bijna geregeld. Via Autoverzekeraar.nl kun je bovendien altijd rekenen op gratis verhaalbijstand.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • nationale nederlanden autoverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23