Unigarant autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je unigarant autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Een Unigarant autoverzekering

Unigarant is een dochteronderneming van de ANWB die in 1971 het levenslicht zag. Na bijna vijftig jaar is de verzekeraar, die zich voornamelijk op woonhuisverzekeringen en autoverzekeringen richt, inmiddels onafhankelijk. De autoverzekering van Unigarant vertoont diverse overeenkomsten met degene die je bij de ANWB kunt afsluiten. De grote verschillen zijn dat je bij Unigarant geen hulp bij pech afsluit, maar ook geen lidmaatschap nodig hebt. Autoverzekeraar.nl zet de belangrijkste informatie rondom deze verzekeraar overzichtelijk voor jou op een rijtje.

De voordelen die Unigarant als autoverzekeraar te bieden heeft

Een autoverzekering afsluiten bij Unigarant, dan kun je rekenen op diverse aantrekkelijke voordelen. Zo heb je met de Unigarant Schadeservice geen eigen risico. Een prettig gegeven, vooral wanneer je even niet in de positie bent om financiële tegenslagen met een eigen buffer op te vangen. Unigarant werkt overigens alleen met de best mogelijke schadeherstellers. Sluit je een Volledig Casco verzekering af, dan profiteer je van een jaar nieuwwaardegarantie. Ook kun je door het opbouwen van meerdere schadevrije jaren tot maar liefst tachtig procent no-claimkorting realiseren.

Een WA, Gedeeltelijk Casco of Volledig Casco autoverzekering?

Net zoals bij alle andere verzekeraars heb je bij de Unigarant autoverzekering de keuze uit drie verschillende basisdekkingen. Om te beginnen de WA autoverzekering. Met deze wettelijk verplichte verzekering ben je gedekt voor schade die je toebrengt aan anderen en hun bezittingen. Meestal zijn het de bezitters van wat oudere auto’s die deze basisverzekering afsluiten. Een wat bredere verzekering is de Gedeeltelijk Casco verzekering. Nieuwe of jonge auto’s worden vaak Volledig Casco oftewel Allrisk verzekerd.

De drie basisverzekeringen en hun dekkingen

Kies je voor een WA-autoverzekering, dan kies je voor de wettelijk verplichte verzekering waarbij schade aan anderen en hun eigendommen is gedekt. Schade aan je eigen auto dien je dan uit eigen portemonnee te betalen. Een iets uitgebreidere verzekering is de Gedeeltelijk Casco verzekering. Hier ben je bij een aanrijding weer niet gedekt voor schade aan je eigen auto, maar wel voor schade door diverse factoren zoals brand, storm en botsingen met dieren, maar ook schade door diefstal of joyriding. De Volledig Casco autoverzekering dekt ook de schade aan je eigen auto bij een botsing of aanrijding.

Je verzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen

Ook zijn er bij de Unigarant autoverzekeringen verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk. Welke je precies kunt kiezen, is afhankelijk van de verzekering die je kiest. Ga je voor de WA-verzekering, dan kun je een Zekerheid voor Inzittenden- of een Ongevallen Inzittendenverzekering kiezen. Ook Verkeersrechtsbijstand en Vervangend Vervoer is mogelijk. Bij de Gedeeltelijk Casco verzekering komt daarbij nog de mogelijkheid om accessoires extra te verzekeren. Kies je voor de Volledig Casco Verzekering, oftewel de Allrisk optie, dan is de Drie Jaar Aanschafwaarde Garantie ook een optie.

De aantrekkelijke aanschafwaardegarantie van Unigarant

Van de aanvullende verzekeringen die je bij Unigarant kunt afsluiten, is de aanschafwaarderegeling voor velen een overweging de verzekering bij deze aanbieder af te sluiten. Ongeacht de leeftijd van uw auto, krijgt u zijn aanschafwaarde tot en met drie jaar na de aankoopdatum terug. Sta je dus op het punt een andere particuliere of zakelijke auto aan te schaffen, dan kan deze aanschafwaardegarantie een interessante optie zijn. Deze regeling geeft aanzienlijk meer autobezitters een gerust gevoel dan alleen degenen die in een nieuwe auto rijden. Unigarant stelt wel als voorwaarde dat je je auto bij een erkende garage hebt gekocht en dat je de aankoop bon moet kunnen overleggen.

Altijd mobiel, in binnen- en buitenland

Reis je kriskras door heel Nederland en ben je ook regelmatig buiten de grenzen te vinden met je eigen auto? Dan is de aanvullende dekking Vervangend Vervoer van Unigarant een slimme optie. Heb je schade aan je auto, is deze gestolen of onverhoopt total loss geraakt ten gevolge van een aanrijding of een ander incident? Terwijl de beste schadeherstellers aan de slag gaan met jouw wagen, kun jij tot wel dertig dagen gebruikmaken van een andere auto. Deze mag je niet alleen binnen Nederland, maar ook in de rest van Europa gebruiken.

De looptijd van je autoverzekering bij Unigarant

Een tijdje geleden is de regelgeving rondom het opzeggen van autoverzekeringen sterk veranderd. Waar je vroeger pas aan het eind van een verzekeringsjaar kon opzeggen, kan dat nu ook gedurende de looptijd. Je hebt dan wel een maand opzegtermijn en je verzekering moet minstens één keer zijn vernieuwd, oftewel: je moet aan je tweede verzekeringsjaar zijn begonnen. Bij Unigarant is dat niet anders. Je verzekering in de toekomst opzeggen? Je regelt het makkelijk met een online formulier.

Je verzekering bij Unigarant opzeggen kan te maken hebben met verschillende oorzaken. Zo kan het zijn dat je je auto hebt verkocht, maar ook dat deze na een aanrijding of een ander incident total loss is verklaard en zodoende dus ‘ophoudt te bestaan’. Wanneer Unigarant tussentijds de voorwaarden voor de autoverzekering voor alle klanten verandert en dit is in je nadeel, mag je ook direct opstappen. Zorg er wel voor, dat je tijdig een alternatief hebt. Je mag namelijk onder geen beding onverzekerd de weg op. Sterker nog: je moet zelfs een stilstaande auto verzekeren , tenzij je deze schorst.

Een verzekering afsluiten bij een specialist op dit gebied

Bij Unigarant ben je in goede handen. De dochteronderneming van de ANWB heeft tientallen jaren ervaring en is een ware specialist op het gebied van autoverzekeringen. Jij als consument kunt je autoverzekering niet rechtstreeks bij Unigarant afsluiten. De verzekeraar werkt in plaats daarvan met tussenpersonen. Sluit je de goedkope autoverzekering af, dan kun je ook rekenen op de goede schadeservice van de ANWB.

Past de Unigarant Autoverzekering bij jou? Je ontdekt het via onze vergelijkingstool

Benieuwd of een Unigarant Autoverzekering bij jou past? Autoverzekeraar.nl helpt je graag deze vraag te beantwoorden. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is onze vergelijkingstool in te vullen. Hierin worden naar gegevens van jouw auto, maar ook van jouzelf gevraagd. Het is belangrijk deze juist in te vullen, zodat Autoverzekeraar.nl een betrouwbaar beeld voor je kan schetsen. De voor jou perfecte verzekering vinden en misschien wel afsluiten bij Unigarant is via ons dus zo geregeld.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • unigarant autoverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23