Extra mogelijkheden lesauto’s

Extra mogelijkheden lesauto’s

Voor een (beginnende) rijschool lopen de kosten uiteraard hard op, gelukkig hebben wij verschillende mogelijkheden om er toch voor te zorgen dat je extra korting krijgt op de verzekering van de lesauto. Hieronder zetten wij enkele van onze voordelen nog even op een rijtje:

1. Wanneer u schadevrije jaren heeft opgebouwd op een ander voertuig (bv de particuliere auto) kun je deze jaren overzetten op de lesauto en de privéauto hieraan ‘koppelen’.
Hierdoor start de lesauto meteen hoog op de kortingsladder en krijgt de privéauto nog steeds korting.

2. Daarnaast is het bij een aantal verzekeraars waarmee wij contact hebben mogelijk om een pakketkorting te krijgen bij het verzekeren van meerdere les voertuigen (tot 10% extra korting op de totaalpremie).

Verdere kostenbesparingen:

Naast een lagere premie zijn er uiteraard nog verschillende manieren om te besparen op de kosten die je wellicht moet maken voor de rijschool.

Bij veel maatschappijen is bijvoorbeeld een vervangende auto niet standaard meeverzekerd of betreft dit enkel een ‘normale’ auto zonder dubbele bediening.

Gelukkig hebben veel van onze (aangesloten) herstellers alsnog kosteloos een vervangende lesauto voor tijdens de reparatie, hierdoor kun je dan bij een schade de geplande lessen gewoon voortzetten!

Het enige wat je maar hoeft te doen is ons op te bellen bij een autoschade wij gaan op zoek naar een hersteller in de buurt die u deze mogelijkheden kan aanbieden.

Huren van lesauto’s

Bij een totaal verlies van het voertuig (door diefstal of total loss) is er geen sprake van reparatie en kan er ook geen aanspraak worden gedaan op een vervangende lesauto vanuit een herstelbedrijf.
Wij zijn in het bezit van verschillende adressen waar je voordelig een lesauto kunt huren, indien een tegenpartij aansprakelijk is voor je schade is een gedeelte hiervan zelfs te verhalen op hun verzekering.

Nieuwwaarde/aanschafwaarderegeling:

Een lesauto schrijft nog sneller af dan een privéauto, hierdoor wordt er bij een eventueel verlies van de auto of bij een total loss een lagere uitkering omdat de dagwaarde ook lager ligt. Gelukkig is het sinds kort ook mogelijk om de auto WA-Casco te verzekeren met daarbij ook een nieuwwaarde of aanschafwaarderegeling.