Koppelen schadevrije jaren

Koppelen schadevrije jaren

Heb je al een auto verzekerd waar schadevrije jaren op staan en koop je hier een tweede gezinsauto bij? In dat geval is het vaak mogelijk om de schadevrije jaren aan elkaar te koppelen, dit wordt ook wel de tweede auto regeling genoemd.Vaak wordt er gedacht dat bij aanschaf van een twee auto, de tweede auto hetzelfde aantal schadevrije jaren krijgt als de eerste. Echter is dit niet het geval, bij motorrijtuigenverzekeringen worden de schadevrije jaren per voertuig opgebouwd. Anders zou het ook inhouden dat je bij een schade met één van de auto’s, een terugval hebt in schadevrije jaren op beide voertuigen.

Koppelen van schadevrije jaren

Indien je 8 schadevrije jaren hebt op de eerste auto, betekent dit dus niet dat je ook 8 schadevrije jaren op de tweede auto hebt, je hebt dezelfde korting die bij 8 jaren hoort. De verzekering van de tweede auto zal aangevraagd moeten worden met 0 schadevrije jaren.

Tweede gezinsauto-regeling

Om ervoor te zorgen dat de tweede auto niet helemaal opnieuw de no-claim korting op moet bouwen, is het bij veel verzekeraars mogelijk om gebruik te maken van de tweede gezinsauto-regeling.
Bij deze regeling blijven de schadevrije jaren op de eerste auto staan. Bij de aanvraag van de tweede auto wordt aangegeven dat het een tweede gezinsauto betreft, ook wordt er aangegeven hoeveel schadevrije jaren er op de eerste auto staan. Op basis hiervan krijgt de tweede auto een korting.

6- Wielenplan

Indien je in plaats van een tweede gezinsauto een motor aanschaft, zijn er bij veel maatschappijen ook mogelijkheden om de motor te koppelen aan de auto. Dit wordt ook wel het 6-wielenplan genoemd.

Vaak valt de meeste korting te behalen als de schadevrije jaren op de auto staan en de motor hieraan gekoppeld wordt. Indien je een motor hebt waar de schadevrije jaren op staan en je koopt hier een auto bij, is het vaak mogelijk om de jaren over te zetten van de motor naar de auto.

Voorwaarden koppelen schadevrije jaren

Er zijn worden een aantal voorwaarden gesteld bij het koppelen van schadevrije jaren:

  • Het tweede voertuig wordt bij dezelfde maatschappij verzekerd als het eerste voertuig
  • Je mag geen negatieve schadevrije jaren hebben
  • De voertuigen worden niet allebei zakelijk gebruikt
  • Het koppelen van particuliere voertuigen is geen probleem, bij sommige maatschappijen kan een particulier voertuig ook aan een zakelijk voertuig gekoppeld worden.

Heeft u een tweede voertuig aangeschaft en wilt u gebruik maken van deze regeling? Wij kijken graag voor u naar de mogelijkheden.