Taxiverzekering

Wat wij voor u kunnen doen bij teruglopende omzetten voor uw taxiverzekering.

Voor taxibedrijven zijn het momenteel moeilijke tijden. Door de corona crisis is de omzet soms tot nul gedaald. Het betalen van de premie voor uw taxiverzekering kan een probleem worden.

Taxiverzekering : mogelijkheden

We zetten graag de mogelijkheden voor u op een rij.

 • Opschorten van de taxiverzekering
  U kunt de taxiverzekering laten opschorten , als u momenteel niet met de taxi rijdt. Zodra u weer kunt rijden kunt u de polis van uw taxiverzekering weer activeren en direct aan het werk gaan.
  Let op : de eigenaar van de taxi moet zijn / haar taxi ook schorsen bij het RDW en de taxi van de openbare weg halen.
 • Taxiverzekering dekking verlagen
  Ook kunnen wij samen bespreken om de dekking te verlagen om de premie van de taxiverzekering te drukken. Denk aan wa casco naar wa beperkt casco of alleen de wa autoverzekering.
  Let op: Dit heeft consequenties omdat bij schade een mindere dekking is , ook moet als de taxi is gefinancierd de financier op de hoogte worden gesteld.
 • Wanbetaling
  Het intrekken van de taxi dekking wegens wanbetaling gaat bij de Vereende en andere maatschappijen automatisch. Bij Vereende bent u ook nog eens de waarborgsom kwijt. De dekking wordt ingetrokken en u rijdt dan onverzekerd rond met uw taxi. Als u weer opnieuw uw taxi wilt verzekeren moet u weer drie maanden vooruit betalen. Dus niet doen en onderneem samen met ons actie.


Taxiverzekering : Dekking verlagen

Als je de dekking wilt verlagen let dan op het volgende: Auto’s tussen de 4 tot 5 en 10 jaar zijn doorgaans het best af met een Beperkt Casco-dekking. Je krijgt dan nog wel de schade aan jouw auto door de natuur en anderen vergoed, bijvoorbeeld als het gevolg van diefstal , joyriding en totaal verlies. Schade die je zelf veroorzaakt wordt niet meer gedekt, dus daarvoor moet je zelf betalen.

Auto’s van 10 jaar en ouder zijn het best af met een WA-dekking, ook als je in een taxi rijdt. Je bent dan nog wel gedekt voor de wettelijke aansprakelijkheid richting anderen. Schade aan jouw eigen auto betaal je altijd zelf, omdat de kosten daarvan over het algemeen niet meer zo hoog zullen oplopen.

Taxiverzekering: maatregelen overheid

Taxiondernemers hebben bijna geen werk meer door de coronacrisis, maar ze worden daar door de overheid nauwelijks voor gecompenseerd.

De maatregelen op een rij:

 • De overheid heeft TOGS ingevoerd, een regeling die voorziet in een eenmalige gift van 4.000 euro voor bedrijven die direct door de crisis getroffen zijn. Taxibedrijven staan nu ook op die lijst.
  U kunt vanaf 15 april, een aanvraag indienen. Hiervoor kunt u zich wenden tot het loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
  Uw bedrijf moet wel op 15 maart 2020 met deze hoofdactiviteit ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK.
  Ben je als zzp’er met je taxibedrijf op het eigen woonadres gevestigd, dan grijpt u hoe dan ook naast de regeling.
 • NOW
  Taxibedrijven met personeel die de komende tijd tenminste 20 procent omzetverlies lijden door de coronacrisis, kunnen een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. Dat gebeurt naar rato van de omzetdaling.
  Bij een omzetverlies van 100 procent is de tegemoetkoming 90 procent,
  bij 50 procent omzetverlies is dat 45 procent van de totale loonsom
  en bij minimaal 20% omzetverlies is de tegemoetkoming 22,5%.
  Voorwaarde is dat medewerkers , zoals de regelmatige bestuurder , hun reguliere salaris blijven ontvangen. Ook mogen bedrijven tijdens de periode dat er subsidie wordt ontvangen geen aanvraag doen voor ontslag om bedrijfseconomische redenen.

Meer weten over de maatregelen voor de taxiverzekering of heeft u vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van u.

taxiverzekering

Taxiverzekering 2020


Taxiverzekering snel geregeld

1.Gratis Verhaalservice.

Kunnen wij de schade verhalen Dan wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Snel online verzekerd.

Vaak kunnen wij uw taxi nog dezelfde dag verzekeren. De offerte ontvangt u per mail.

3.Jaarlijks Polischeck.

Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent. Ook bij je huidige verzekeraar.

4.Direct dekking mogelijk.

In de meeste gevallen krijgt u direct dekking voor de taxi en kunt u de weg op.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23