wa autoverzekering

De WA autoverzekering verzekerd je tegen het risico van aansprakelijkheid.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Wa autoverzekering

Een WA autoverzekering afsluiten? Het is de goedkoopste autoverzekering, met de in Nederland verplichte dekking. Met deze polis mag je de openbare weg op, omdat je voldoet aan de belangrijke voertuigverplichtingen. Tenminste, als je ook wegenbelasting betaalt en de auto een geldige APK heeft.

Door de wettelijk verplichte dekking voorkomen we dat je slachtoffer kan worden van een aanrijding en de ander de kosten niet aan je kan vergoeden. Het gaat dan natuurlijk om de materiële schade, maar ook om eventueel letsel waar je mee te maken kunt krijgen. De kosten kunnen in dat geval hoog oplopen, waardoor het prettig is dat iedereen minimaal een WA autoverzekering heeft.

Op Autoverzekeraar.nl kun je natuurlijk de WA-dekking afsluiten, net als de meer uitgebreide verzekeringen. Zoek je naar een uitbreiding op de dekking, bijvoorbeeld om ook schade aan jouw auto te verzekeren? We laten je graag zien wat er mogelijk is en hoe je daar gebruik van kunt maken.

Autoverzekering WA: wat houdt de dekking in?

Benieuwd wat de autoverzekering op basis van WA precies inhoudt? Het gaat om de minst uitgebreide dekking, waarvoor je de laagste premie betaalt. Je bent niet verzekerd voor schade aan je eigen auto, waardoor je die altijd zelf dient te betalen. Dat geldt voor vandalisme en diefstal, net als schade door storm, hagel en andere weersomstandigheden. En rijd je tegen een paaltje of heb je een aanrijding met een dier? Je zal de kosten daarvoor helaas zelf moeten betalen, je kunt niet terugvallen op een WA autoverzekering.

De dekking geldt alleen voor de schade die je veroorzaakt bij anderen. Rijd je iemand aan en ontstaat er letsel of ontstaat er schade aan een ander voertuig? Daar ben je voor verzekerd. De dekking geldt voor bedragen tot 1 of zelfs 2,5 miljoen. Die hoge bedragen zijn nodig voor eventueel letsel dat er kan ontstaan. De kosten daarvoor kunnen flink oplopen, waardoor het belangrijk is om daarvoor gebruik te maken van een degelijke WA autoverzekering.

Tip: de dekking van de WA autoverzekering is bij alle verzekeraars hetzelfde. Kijk goed naar de laagste premie, om daar een goede keuze uit te maken.

WA verzekering en alternatieven

Naast de autoverzekering op basis van WA benieuwd naar de alternatieven die er beschikbaar zijn? Je kunt denken aan zowel de Beperkt Casco als de Allrisk dekking. Die eerste dekt schade aan jouw auto, bijvoorbeeld door diefstal en weersomstandigheden zoals hagel en storm. En wil je schade aan jouw auto altijd laten dekken, ook als je die zelf veroorzaakt? Dan is een Allrisk dekking waarschijnlijk een betere keuze. Je hoeft je dan in principe nergens zorgen over te maken, ideaal voor bijvoorbeeld een nieuwe auto.

De alternatieven voor de WA verzekering zijn er voor nieuwe(re) auto’s. De meeste mensen met een nieuwe auto kiezen ervoor om die Allrisk te verzekeren. De waarde van de auto is nog hoog, waardoor het fijn is om terug te kunnen vallen op een meer uitgebreide dekking. En wordt de auto ouder? Vanaf circa 4 of 5 jaar is het de moeite waard om de dekking om te zetten naar Beperkt Casco. Dat biedt nog wel extra dekking, maar leidt niet meer tot dezelfde hoge premie. Vanaf circa 10 jaar is de WA autoverzekering de beste keuze voor een auto, dankzij de lage premie die je daarvoor betaalt.

Premie voor de WA autoverzekering

De premie voor een WA autoverzekering is laag en bovendien makkelijk te vergelijken. Het gaat om de minst uitgebreide dekking, waardoor je een lage prijs betaalt. Afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat je hebt is het al mogelijk om je vanaf een paar tientjes per maand of minder dan dat te verzekeren. De meeste mensen kunnen hun premie gewoon per jaar betalen, waardoor ze er weer een jaar lang geen omkijken naar hebben. En betaal je nog een hogere premie? Dan is het de moeite waard om te zoeken naar alternatieven.

Je kunt de premie voor de WA autoverzekering eenvoudig vergelijken. Alle verzekeraars bieden min of meer hetzelfde aan. Ze voldoen daarmee aan de wettelijke verplichting, zonder extra’s waar je niet op zit te wachten. In plaats daarvan kies je voor een uitgeklede dekking, waarmee je een zo laag mogelijke premie per maand betaalt. Je kunt online de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken. Wij laten je zien waar je de laagste premie betaalt voor een WA autoverzekering. Ideaal om over te stappen of om jouw volgende auto van 10 jaar of ouder vlot en goed te verzekeren.

WA autoverzekering afsluiten

Wil je een WA verzekering afsluiten of die vergelijken met de alternatieven die er beschikbaar zijn? Je kunt online de WA autoverzekering berekenen. En kom je een verzekering tegen waar je gebruik van wilt maken? Je kunt die meteen afsluiten, zonder dat je daar de deur voor uit hoeft. Het is de makkelijkste manier om een nieuwe keuze te maken, waarmee je ervoor zorgt dat je voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Je hebt er daarna geen omkijken meer naar, omdat je zeker weet dat de verzekering in orde is en je daar op terug kunt vallen als dat nodig is.

Online kun je de WA autoverzekering berekenen, vergelijken en meteen afsluiten. Je maakt op die manier gebruik van de voorlopige dekking die er beschikbaar is. De verzekeraar gaat er mee aan de slag om bijvoorbeeld de gegevens te controleren. Gecontroleerd en blijken de gegevens inderdaad te kloppen? Dan ontvang je de definitieve dekking, waar je zo lang gebruik van kunt maken als je wilt. Op die manier maken we het je bij Autoverzekeraar.nl graag makkelijk om een nieuwe WA autoverzekering af te sluiten.

Meer weten over de WA autoverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • wa autoverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23