Roy data

Roy data

Roy Data

Het systeem waarin royementsgegevens zoals het aantal schadevrije jaren geraadpleegd kunnen worden, heeft grote voordelen.

Zo is het niet meer nodig dat men bij het veranderen van verzekeringsmaatschappij de papieren royementsverklaring moet overhandigen aan de nieuwe maatschappij.

Het kwijt raken of het niet ontvangen van deze royementsverklaring (bonus-malusverklaring) is dus nu voorbij.

Het Roy-data systeem, waarin het aantal schadevrije jaren van verzekerden kan worden geraadpleegd en in gebruik genomen kunnen worden, heeft grote voordelen.

Zo hoeft de verzekerde bij het wisselen van verzekeraar niet meer een papieren royementsverklaring door te sturen naar de nieuwe verzekeraar. Hiermee raken royementsverklaringen ook niet meer zoek.

Zodra je een autoverzekering opzegt, geeft de verzekeraar je schadevrije jaren door aan de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars, dat het Roy-data systeem onderhoudt.

Je nieuwe verzekeraar controleert of het aantal schadevrije jaren dat je opgeeft, overeenkomt met wat in Roy-data staat.

Op basis daarvan bepaalt deze op welke trede van de bonus-malus ladder je komt en hoeveel no-claimkorting je krijgt.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

Schadevrije jaren in Roy Data

De zuivere schadevrije jaren betreffen het rekenkundig genoten aantal schadevrije jaren.

Zuivere schadevrije jaren geven inzicht in het werkelijke rijgedrag van de verzekerde en niet in tarieftechnische factoren.

  • Bij beëindiging van een verzekeringsovereenkomst leveren motorrijtuigverzekeraars de royementsgegevens aan Roy-data, op basis van zuivere schadevrije jaren.
  • Bij schorsing leveren motorrijtuigverzekeraars royementsgegevens aan aan Roy-data indien bij de geldende verzekeringsovereenkomst sprake is van negatieve schadevrije jaren op basis van zuivere schadevrije jaren.
  • De verstrekker van de royementsgegevens dient de voormalige verzekeringnemer te informeren dat bovenstaande gegevens worden vastgelegd in een centrale database (Roy-data) en dat deze gegevens slechts toegankelijk zijn voor motorrijtuigverzekeraars en te worden aangegeven wat het doel van de registratie is.

Schadevrije jaren opvragen

Je kunt de schadevrije jaren niet zelf online inzien of telefonisch opvragen.

Alleen een verzekeringsmaatschappij heeft toegang tot deze database. Jij of je tussenpersoon hebben dus geen inzage.

Wanneer je wil weten hoeveel schadevrije jaren je hebt staan in Roy Data kun je een verzoek indienen. Men zal dan deze gegevens per post naar je zenden.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23