Camperverzekering vergelijken

Snel de premie voor je camperverzekering vergelijken

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
BESTE AUTOVERZEKERING


Camperverzekering vergelijken

Wil je jouw camperverzekering vergelijken? De beste manier om een goedkope verzekering af te sluiten, waarmee je kunt vertrouwen op een goede dekking. Om zorgeloos op vakantie te gaan en de camper zonder problemen te stallen. Omdat je goed verzekerd bent voor eventuele schade. Al neem je zelf natuurlijk alle maatregelen om het risico daarop zo klein mogelijk te maken.

Heb je een nieuwe camper gekocht of een gebruikt exemplaar op de kop getikt? Het is belangrijk om die goed te verzekeren. Zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is en je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.Wat is een camperverzekering?

Benieuwd wat een camperverzekering precies is, zodat je die goed kunt vergelijken? Je hebt de keuze uit 3 belangrijke dekkingen:

 • WA camperverzekering
  De goedkoopste camperverzekering als je die gaat vergelijken. Met dekking voor de schade aan anderen. Deze verzekering is verplicht als je met jouw camper de openbare weg op wil. Schade aan jouw eigen camper is nooit verzekerd, dus die betaal je met deze polis altijd zelf.
 • WA + Beperkt Casco
  Een uitbreiding op de dekking, om ook schade aan jouw eigen camper te dekken. Je bent gedekt voor schade die buiten jouw schuld om ontstaat. Bijvoorbeeld door joyriding, schade door brand of bij natuurrampen. En krijg je te maken met diefstal of vermissing? Ook dat is gedekt met dit type camperverzekering.
 • WA Volledig Casco (Allrisk)
  De meest uitgebreide dekking voor jouw camper. Inclusief alle bovenstaande dekking, plus dekking bij schade door jouw eigen schuld. Tenminste, zolang je die niet met opzet toebrengt natuurlijk. Veel mensen met een nieuwe camper kiezen voor dit type camperverzekering.

Tip: wil je de camperverzekering vergelijken? Zorg ervoor dat je de vergelijking maakt binnen één type. Vergelijk nooit een WA polis met een Beperkt Casco-verzekering of een Allrisk-dekking. Je voorkomt op die manier dat je appels met peren vergelijkt, om een eerlijke keuze te kunnen maken.

Waarop letten? 3 handige tips

Benieuwd waarop te letten als je de camperverzekering wilt vergelijken? We zetten een paar handige tips voor je op een rij:

 • Let op de aanvullende dekkingen
  Je hebt de keuze uit de 3 genoemde basisdekkingen, plus een aantal extra’s. Wil je de dekking uitbreiden met een aanvullende polis? Kijk goed na welke dekking je krijgt en tot welk maximale bedrag. Belangrijk, op het moment dat je meerdere verzekeraars voor de camperverzekering met elkaar wilt vergelijken.
 • Kijk goed naar de wegenbelasting
  Let goed op de wegenbelasting die je betaalt, om een beter beeld te krijgen van de totale kosten. Voor het gebruik van de camper, zonder dat je daar een kilometer mee rijdt. Handig, bijvoorbeeld als je een nieuwe camper wilt uitzoeken die aan verzekering en andere bijkomende kosten niet te duur zal zijn.
 • Let op tweedehands en zelfbouw campers
  Ga vooraf na hoe de verzekeraar omgaat met tweedehands campers en met zelfbouw campers. De meesten zullen die gewoon verzekeren, maar er is sprake van een paar uitzonderingen. Houd daar rekening mee in de vergelijking, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Afwijkende polis en voorwaarden

De camperverzekering zit iets anders in elkaar dan de autoverzekering, ook al lijken de dekkingen daar in eerste instantie op. De premie ligt een stuk lager en de dekking is specifiek afgestemd op de risico’s die je met een camper loopt.

In de meeste gevallen zal je minder rijden met een camper, dan met de auto die je voor de deur hebt staan. Dat betekent voor de verzekeraar dat het risico op schade een (stuk) lager ligt, iets dat je terugziet in de lagere premie.

Let bij het vergelijken goed op het eventuele maximale aantal kilometers dat de verzekeraar per jaar toestaat. Soms kun je gebruik maken van een goedkope verzekering, als je er weinig mee rijdt. Andersom kun je gebruik maken van aanvullende dekkingen of een groter toegestaan aantal kilometers, als dat past bij de manier waarop je er (regelmatig) mee op vakantie wilt gaan.

Camperverzekering vergelijken

Wil je een camperverzekering vergelijken? Let goed op de bovenstaande punten en gebruik de handige tools bij ons op de website. Waarmee we je bij Autoverzekeraar helpen om er een goede keuze uit te maken en geen belangrijke zaken over het hoofd te zien. Zoals het type verzekering, de aanvullende dekking en de eventueel beperkende voorwaarden waar je mee te maken kunt krijgen. Om er niet te veel mee te rijden of om er op een andere manier mee om te gaan dan dat je met de auto doet.

Je kunt online de camperverzekering vergelijken. Ga op zoek naar een zo scherp mogelijke premie, maar houd ook de dekking goed in de gaten. Soms is het beter om iets meer te betalen voor een verzekering waar je wat aan hebt, dan minder voor een dekking die uiteindelijk tegen blijkt te vallen. Als er een keer echt wat aan de hand is met de camper, ook al zit je daar natuurlijk niet op de wachten.

Tip: wil je onderweg zeker weten dat je er nooit alleen voor komt te staan, ook niet in het buitenland? Breid de camperverzekering uit met pechhulp, zoals je daar ook voor de auto gebruik van kunt maken. Dat kan soms binnen de verzekering.

Meer weten over het vergelijken van de camperverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice.

Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd.

Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Elk jaar een goedkope autoverzekering.

Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% No claim.

Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • camperverzekering vergelijken

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23