pechhulpverzekering

De ideale uitbreiding op de autoverzekering : Pechhulpverzekering:

Pechhulpverzekering

Pechhulpverzekering afsluiten als uitbreiding op de autoverzekering? Een populaire keuze, waarvoor we graag een aantal tips delen. Over de algemene uitsluitingen en waar je aan de andere kant juist wel op kunt rekenen. Voor hulp in de eigen woonplaats, net als in de rest van Nederland en zelfs in het buitenland.

Benieuwd hoe je de beste keuze maakt voor een pechhulpverzekering ? We zetten 7 tips voor je op een rij. Met de mogelijkheden om de pechhulp aan te vragen, ook als onderdeel van de reisverzekeringen. Zodat je de opties online kunt vergelijken, om daar een goede keuze uit te maken.


Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

Pechhulp verzekering met hulpverlening

7 tips om de beste keuze te maken

Met onze 7 tips vind je eenvoudig de juiste pechhulpverzekering:

 • Abonnement of losse pechhulp
  Een pechhulpverzekering afsluiten als abonnement of liever gebruik maken van een los pakket? Een belangrijke afweging, waarbij pechhulp op basis van een losse aanbieding beter geschikt is als je weinig naar het buitenland gaat en er alleen daar gebruik van wilt maken.
 • Mobiliteits- of doorrijdgarantie
  Kun je bij de dealer gebruik maken van een mobiliteits- of doorrijdgarantie voor je (nieuwe) auto? Het is daarnaast dan misschien niet nodig om een abonnement voor pechhulp af te sluiten.
 • Dubbele dekking
  Voorkom een dubbele dekking. Kijk goed naar het aanbod vanuit de dealer, net als naar je reis- en autoverzekering. Soms is er standaard als sprake van hulp, waardoor je er geen aparte pechhulpverzekering voor hoeft af te sluiten.
 • Vervangend vervoer
  Hoe is het vervangend vervoer geregeld? Verzekeringen bieden dat aan voor een periode van 3 tot 30 dagen, als je in het buitenland zit. En kun je jouw auto naar Nederland laten transporteren als je daarmee niet meer kunt rijden?
 • Veel voorkomende pech
  Kijk goed naar de dekking binnen de pechhulpverzekering. Krijg je hulp bij een lekke band of bijvoorbeeld bij problemen met de accu? Het komt vaak voor, waardoor het belangrijk is om daar hulp bij te ontvangen.
 • Hoogte van de premie
  Vergelijk de premie die je betaalt voor de pechhulpverzekering. Kijk goed naar de kosten daarvoor, vooral als je een oudere auto rijdt. Sommige verzekeraars berekenen daarvoor (veel) hogere tarieven.
 • Geografische dekking
  Heb je dekking in alleen jouw woonplaats, door heel Nederland of ook in het buitenland? Kijk goed naar de dekking van de pechhulpverzekering, zodat je zeker weet dat je daar gebruik van kunt maken zodra het nodig is.

Algemene uitsluitingen

Helaas kun je de pechhulpverzekering niet overal voor gebruiken. Er is sprake van een aantal algemene uitsluitingen. Het gaat bijvoorbeeld om oponthoud, brand en vandalisme waar je mee te maken krijgt. En kom je vast te zitten in de sneeuw of modder? Ook dan is er niet automatisch sprake van pech, waardoor je daarvoor geen hulp kunt krijgen.

Bovendien kun je bij aanrijdingen of bij meer dan één lekke band niet altijd hulp krijgen. Je betaalt daarnaast zelf de kosten voor vervangende onderdelen, de brandstof en de reparatie achteraf. En krijg je pech door voorziene schade, slecht onderhoud of door slijtage? Daar draai je zelf voor op, ook als je gebruik maakt van een pechhulpverzekering.

Drie mogelijkheden voor pechhulp

Benieuw naar de mogelijkheden om pechhulp te verzekeren? Je hebt daarvoor in principe drie opties:

 • Via de autoverzekering
  De pechhulpverzekering is een populaire uitbreiding op de autoverzekering. Op die manier verzeker je pechhulp, zodat je er niet alleen voor staat als jouw auto de geest geeft. Bijvoorbeeld door een kapotte accu of op het moment dat je een lekke band hebt. Vergelijk de premies die je extra betaalt, als je jouw autoverzekering wilt uitbreiden met een dekking voor pechhulp. In jouw eigen woonplaats, in heel Nederland of ook in het buitenland.
 • Bij de autodealer
  Koop je een (nieuwe) auto? In een aantal gevallen kan de dealer je helpen met een pechhulpverzekering. Soms gratis en soms betaald, iets dat vaak samenhangt met de leeftijd van de auto die je koopt. Bij nieuwe auto’s bieden veel dealers gratis mobiliteitsgarantie aan. Dat betekent dat je hulp krijgt als er iets aan de hand is, waardoor je er sowieso al niet alleen voor zal komen te staan.
 • Bij een
  Zeker weten dat er een specialist naar je toe komt als er wat aan de hand is? Dan kun je een pechhulpverzekering afsluiten bij een pechhulpdienst. Zorg er natuurlijk wel voor dat je daar niet ook bij de dealer of jouw autoverzekering al gebruik van maakt. Dat voorkomt dubbele dekkingen, waardoor je niet te veel betaalt om hulp te krijgen als dat nodig is.

Pechhulpverzekering binnen de reispolis

In sommige gevallen kun je gebruik maken van een pechhulpverzekering binnen de reisverzekering. Dat is vooral handig als je er in het buitenland gebruik van wilt maken. Bijvoorbeeld als je met de auto op vakantie gaat, naar Frankrijk, Spanje, Italië of andere landen in Europa. Kom je daar met pech langs de weg te staan? Je staat er niet alleen voor, waarmee je zeker weet dat je de grootste problemen kunt voorkomen.

Het is verstandig om een dubbele dekking te voorkomen, door goed te kijken naar de dekkingen die er beschikbaar zijn. En waar je al gebruik van maakt. In de reisverzekering en in de autoverzekering, of op basis van het aanbod van de dealer. En blijken het allemaal relatief dure opties? Dan kun je er een los abonnement voor afsluiten of er zelfs op losse basis een keer gebruik van maken.

Autoverzekering met pechhulpverzekering: online vergelijken

Denk je na over een autoverzekering met pechhulpverzekering? Je kunt online de verschillende opties vergelijken. Door goed te kijken naar de dekkingen (autoverzekeraar.nl/dekkingen/) en die op een rij te zetten.

Wij helpen je de opties op een rij te zetten. Voor hulp in je eigen woonplaats, in de rest van Nederland en ook in het buitenland. Met onze tips helpen we je een goede autoverzekering af te sluiten en daarin gebruik te maken van de pechhulpverzekering. Of om daar op een andere manier gebruik van te maken, zodat je er in ieder geval niet alleen voor staat.

Meer weten over de pechhulpverzekering voor jouw auto of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23