eigen risico

Aan een inboedelverzekering is vaak een eigen risico verbonden.

GRATIS SCHADESERVICE
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Het eigen risico bij een inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering wordt schade gedekt aan spullen in huis die niet ‘aard- en nagelvast’ zitten. Oftewel: de spullen die je in het geval van een eventuele verhuizing zou kunnen meenemen. Alhoewel deze verzekering niet verplicht is, doe je jezelf daar wel een plezier mee. In het geval van schade keert je verzekeraar namelijk uit. Voor een inboedelverzekering geldt vaak een eigen risico. Zelfs als je ervoor kiest om geen eigen risico te nemen, kun je er bij sommige schades toch nog mee te maken krijgen.

Waarom een eigen risico?

In het verleden werden zelfs de kleinste inboedel schades bij verzekeraars gemeld. De administratieve rompslomp die hieraan verbonden is, kost een verzekeraar veel tijd en geld. Daarom is ook voor inboedelverzekeringen een eigen risico in het leven geroepen. Vaak betreft dit een klein bedrag van ongeveer vijftig euro. Op deze manier kunnen verzekeraars er ook van uitgaan dat je zuinig bent op je spullen. Let bij het afsluiten van een inboedelverzekering goed op het eigen risico: deze kan tussen verzekeraars erg sterk variëren.

Jouw persoonlijke en financiële situatie

De meeste inboedelverzekering geven je de mogelijkheid om tussen meerdere eigen risico’s te kiezen. Des te hoger het eigen risico, des te lager de maandpremie zal zijn. Kijk hierbij goed naar je eigen situatie. Heb je de financiële middelen om zelf een deel van de schade te betalen? Dan kan een lagere maandpremie aantrekkelijk zijn. Heb je dit niet, dan kun je het risico misschien beter niet nemen. Algemene adviezen op dit gebied bestaan dan ook niet, een eigen risico bij een inboedelverzekering is geheel afhankelijk van je financiële en persoonlijke situatie.

Aanvullende risico’s

Behalve het standaard eigen risico waarvoor je bij vrijwel elke verzekeraar kunt kiezen, bestaat er ook nog zoiets als aanvullende risico’s. Dit zijn bepaalde schadecategorieën die niet zomaar worden vergoed, ook niet als je ervoor hebt gekozen om geen eigen risico te hebben. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan schade door storm. Het eigen risico ligt dan een stuk hoger dan gewoonlijk. Hetzelfde geldt voor schade door diefstal of inbraak. Zeker in de grote steden ligt dit aanvullende eigen risico een stuk hoger.

De allrisk inboedelverzekering

De enige manier om een eigen risico te omzeilen is door te kiezen voor een allrisk inboedelverzekering. Met een dergelijke inboedelverzekering zijn vrijwel alle schades gedekt. Uiteraard bestaan ook hierin uitzonderingen. Verzekeraars vermelden dit expliciet in de polisvoorwaarden. Vrijwel altijd valt hier schade door eigen onoplettendheid onder. Dan geldt er wederom een eigen risico. Denk bijvoorbeeld aan dat tablet dat je tijdens het kokkerellen per ongeluk op een nog warme kookplaat legt. Ditzelfde geldt voor schade door roekeloos gebruik.

Tips bij het afsluiten van een inboedelverzekering

Autoverzekeraar.nl helpt je graag met het afsluiten van een goedkope inboedelverzekering. Wees je er altijd van bewust dat het verzekerde bedrag overeen moet komen met de daadwerkelijke waarde van je eigendommen. Nieuwe, dure spullen moet je dus aan je verzekeraar doorgeven. Inboedelverzekeringen die na 1 januari 2010 zijn afgesloten, hebben een standaard looptijd van een jaar. Na het verstrijken daarvan wordt deze automatisch met een jaar verlengd. Polissen kunnen dagelijks worden opgezegd. Wel is daar vrijwel altijd een opzegtermijn aan verbonden.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • eigen risico inboedel

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23