inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering verzeker je je spullen bij eventuele schade

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering sluit je af om eventuele schade aan en diefstal van je inboedel te kunnen dekken. Een inboedelverzekering is dus een schadeverzekering. De verzekering omvat alle zaken die bij jouw particuliere huishouden behoren. Dat wil zeggen: alle dingen in je huis die ‘los’ zitten en die je zou meenemen wanneer je zou gaan verhuizen. Omdat het om alle zaken van jouw huishouden gaat, is een inboedelverzekering dus een slim idee voor zowel kopers als huurders van een woning. Tussen de verschillende verzekeraars bestaan enkele kleine verschillen. Autoverzekeraar.nl helpt jou alle mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Waarom zou je een inboedelverzekering afsluiten?

Veel mensen vragen zich af waarom ze nou eigenlijk een inboedelverzekering zouden moeten afsluiten. Zo waarschijnlijk is het toch immers niet dat er iets kapotgaat of dat je spullen worden gestolen? Vergeet echter niet dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Bovendien is de totale waarde van je inboedel vaak een stuk hoger dan je eigenlijk denkt. En als je zuinig op je spullen bent, waarom zou je ze dan niet verzekeren? Schade heb je namelijk lang niet altijd in eigen hand. Denk maar aan schade door hevige neerslag of een diefstal terwijl je op je vakantieadres verblijft.

Het verschil tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering

Er bestaat nogal eens verwarring over het verschil tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Niet zelden worden de twee door elkaar gehaald. Onthoud, om de twee goed van elkaar te kunnen onderscheiden, dat een inboedelverzekering alles omvat wat meegenomen kan worden en dat de opstalverzekering de zaken dekt waarbij dat niet kan. Denk bijvoorbeeld aan je zonnepanelen, of je keuken. Bij veel verzekeraars vormen de twee samen een woonverzekering.

Huurdersbelang

Zoals al even genoemd is een inboedelverzekering een verstandig idee voor zowel kopers als huurders van een woning. Het gaat immers om jouw bezittingen. Ben je huurder, dan kun je te maken krijgen met huurdersbelang. Huurdersbelang betreft de verbeteringen die jij zelf aan een huurwoning aanbrengt. Een verbetering van de badkamer bijvoorbeeld. Ook de veranderingen die een eventuele vorige bewoner heeft aangebracht en waar jij voor hebt betaald, vallen daaronder. De verhuurder van de woning heeft dit alles namelijk niet verzekerd. Deze dingen kun je vaak tot een maximaal bedrag onder je inboedel meeverzekeren. Bij schade ontvang jij dan de vergoeding en niet de verhuurder.

Hoe zit het met schade door eigen schuld?

Stoot je zelf je glas limonade omver over je laptop? Of tik je in een onhandig moment die peperdure vaas om? Als je een inboedelverzekering hebt, hoef je ook in deze situaties soms geen zorgen te maken. Schade op inboedelverzekering door eigen schuld kan, afhankelijk van de dekking waarvoor je hebt gekozen, namelijk ook gedekt worden. Kies je voor een allrisk inboedelverzekering, dan wordt het leed terwijl je de scherven van die Chinese vaas opraapt een stuk minder. Heb je een huisdier dat voor brokken zorgt? De meeste verzekeraars vergoeden schade door jouw trouwe vriend niet.

Het verschil tussen een inboedelverzekering en een buitenhuisdekking

Stel je voor, je bent een fervent sportvisser en hebt behoorlijk dure uitrusting in je woning staan. Raakt deze beschadigd of wordt deze gestolen, dan zal je inboedelverzekering dit dekken. Neem je de spullen echter met je mee op een tripje buitenshuis, dan vallen ze vanaf het moment dat je de deur uitgaat niet meer onder je inboedelverzekering. Krijg je onderweg te maken met onverwachte schade of diefstal? Dan heb je een buitenhuisdekking nodig om hiervoor gecompenseerd te kunnen worden. Net als voor je kostbare sportuitrusting geldt dit bijvoorbeeld ook voor brillen, gereedschap, muziekinstrumenten en meer.

De waarde van je inboedel bepalen

Behalve de verzekeraar speelt natuurlijk ook de waarde van je inboedel een rol. Als je een inboedelverzekering afsluit, dan moet je dit namelijk opgeven. Dit bepaalt mede de premie die je betaalt en uiteraard ook de uitkering in het geval van schade of diefstal. Veel mensen denken bij hun inboedel al gauw aan de grote en dure zaken zoals het meubilair, audioapparatuur, laptops en andere elektronica. Maar vergeet ook vooral de kleinere objecten niet. Dit kunnen sieraden zijn, maar ook bijzondere kunst- of erfstukken. Probeer te voorkomen dat je je tegen een te laag bedrag verzekert.

De inboedelwaardemeter

Ga jij via Autoverzekeraar.nl de premie van een inboedelverzekering berekenen? Zorg er dan voor dat je een goede geschatte waarde van je inboedel opgeeft, anders komen de resultaten van onze vergelijkingstool niet overeen met de werkelijkheid. Op internet vind je op verschillende websites -ook op die van verzekeraars- een inboedelwaardemeter. Je vult dan stapsgewijs de meter in en maakt op deze manier een zo nauwkeurig mogelijke meting van de waarde van je inboedel. Zo loop je aanzienlijk minder risico onderverzekerd te zijn.

De kosten van een inboedelverzekering

Hoe hoog de premie is die je betaalt voor je inboedelverzekering, is grotendeels afhankelijk van de verzekeraar. Bij de ene verzekeraar ben je nog geen tientje per maand kwijt, terwijl je bij de ander al gauw ruim het dubbele betaalt. Behalve dat is natuurlijk vooral de waarde van je inboedel bepalend en het eigen risico voor de hoogte van de premie. Des te meer jouw spullen in totaal waard zijn, des te meer een verzekeraar namelijk moet uitkeren in het geval van schade of diefstal. Heb je de nieuwste audioapparatuur en een peperdure laptop in je huiskamer staan? Dat merk je gegarandeerd in je maandpremie.

De looptijd en de opzegtermijn van een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering heeft doorgaans een looptijd van een jaar. Na afloop van het eerste jaar kun je deze schadeverzekering meestal dagelijks opzeggen. Dit is vandaag de dag overigens ook het geval bij vrijwel alle andere soorten verzekeringen. Ga je verhuizen? Dit is geen geldige reden om je verzekering per direct op te zeggen, want je neemt al je spullen mee. Wat betreft de opstalverzekering is dat een ander verhaal.

Je inboedelverzekering berekenen bij Autoverzekeraar.nl

Wil jij jouw inboedel graag verzekeren en zo een beetje gemoedsrust aan je dagelijks leven toevoegen? Autoverzekeraar.nl helpt je graag met het creëren van het benodigde inzicht en zet op basis van jouw gegevens de beste verzekeraars voor je op een rijtje. Het berekenen van de premie voor een goedkope inboedelverzekering is een fluitje van een cent. Vind je een voor jou ideale optie? Dan kun je je verzekering direct online afsluiten.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • goedkope inboedelverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23