Bedrijfsregeling Roy-data

Bedrijfsregeling Roy-data

Vanaf 2016 terugval schadevrije jaren gelijk

Je kent het wel , na een schade val je terug in schadevrije jaren. Bij de ene verzekeraar 4 en de andere 5 of zelfs 6 jaren. En wat zal dan de nieuwe premie zijn die ik ga betalen?

Vanaf 01 januari 2016 is dit gelukkig verleden tijd : alle verzekeraars gaan hetzelfde aantal schadevrije na een schade in mindering brengen.
Het Verbond van Verzekeraars heeft een standaard tabel ontwikkeld die alle verzekeraars in 2016 gaan gebruiken.
Je verliest dus bij elke verzekeraar evenveel schadevrije jaren , namelijk vijf , na een schade.

Bedrijfsregeling Roy-dat 11 : 2016

Het Verbond heeft een aantal regels opgesteld voor de verzekeraars. Die staan in de Bedrijfsregeling Roy-data (BR11).
Je kunt hierin lezen hoe de verzekeraars de klanten moeten informeren over hun schadevrije jaren. ook hoe de schadevrije jaren worden opgebouwd em hoeveel je verliest na een schade.

Hieronder zie je de tabel die iedere verzekeraar in 2016 hanteert.

Je ziet in de eerste kolom het aantal zuivere schadevrije jaren en in de kolommen ernaast hoeveel schadevrije jaren je verliest na een of meerdere schades in een jaar.

vaste BM Tabel

Nu kun je direct het grote voordeel van een vaste BM Tabel zien. Direct een overzicht van hoeveel schadevrije jaren je krijgt na een schade en wanneer je in de min jaren komt. Dit is nu bij alle verzekeraars gelijk.

Je ziet ook dat als je vijftien schadevrije jaren of meer hebt op je royementsverklaring , je na een schade ook terugvalt naar trede 10. Je valt dus als je een schade claimt automatisch terug naar 10 schadevrije jaren. Dit is dus wel een nadeel van deze tabel.

Denk dus goed na als je een schade claimt. Heb je een kleine schade is het wellicht beter om deze voor eigen rekening te nemen.
Het nieuwe systeem maakt namelijk geen onderscheid in de hoogte van de geclaimde schade. Of het nu 300 euro of 3.000 euro is maakt niet uit.

Bel ons in dit geval , want wij kunnen het gemakkelijk voor je uitrekenen met onze software.

De tabel gaat in als je na 01 januari 2016 een nieuwe verzekering voor je auto berekent , je auto gaat verlengen of gaat overstappen naar een andere verzekeraar.