all risk autoverzekering

all risk autoverzekering

Met een all risk autoverzekering bent u voor vrijwel alle financiële gevolgen van schade gedekt.

GRATIS VERHAALBIJSTAND GRATIS POLISCHECK DIRECT VERZEKERD


All Risk autoverzekering

Een All risk autoverzekering , ook wel de wa volledig casco verzekering. Deze autoverzekering dekt schade aan de verzekerde auto als gevolg van botsing, omslaan, slippen of enig ander ‘van buiten komend onheil’ zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal en storm.

De allrisk cascoverzekering is vooral bedoeld voor ‘jonge’ auto’s. De verzekering dekt ook de schade aan je eigen auto ook als de schade je eigen schuld is. Dit in tegenstelling tot de wa autoverzekering, die vergoedt alleen de schade van de andere partij(en).

Vergoedt wordt de nieuwwaarde, dagwaarde of aanschafwaarde van je auto. De vergoeding verschilt per autoverzekering en heeft ook te maken met de leeftijd van de auto.


Wa volledig casco verzekering

Ingeval van schade aan het motorrijtuig is er gewoonlijk een eigen risico van toepassing , dit eigen risico vervalt als de schade hersteld wordt door een schadeherstelbedrijf aangesloten bij de verzekeringsmaatschappij. Het eigen risico vervalt als de ruitschade hersteld wordt door middel van een harsinjectiesysteem.

Er zijn een aantal gevallen waarin de casco verzekering geen dekking biedt. Denk hierbij aan als de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft of als het motorrijtuig gebruikt wordt voor andere doeleinden dan in de polis wordt omschreven. Dat geldt bijvoorbeeld als een auto voor taxi of lesauto wordt gebruikt in plaats van voor particulier gebruik.

Vakantie autoverzekering

Heb je zelf geen Allrisk autoverzekering of heb je een beperkt-cascoverzekering? Dan kun je in sommige gevallen een vakantie-auto-cascoverzekering afsluiten. Een van de voorwaarden is dat de auto maximaal 8 jaar oud en apk-gekeurd moet zijn.

Premie all risk verzekering

De premie voor de all risk autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • de waarde van het motorrijtuig;
 • leeftijd en woonplaats van de regelmatige bestuurder;
 • het aantal jaarlijks te rijden kilometers
 • het aantal schadevrij gereden jaren dat bij een eerdere autoverzekering is opgebouwd. Dit kunt u aantonen via Roy data.

Bijzonderheden De verzekering wordt gesloten samen met de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering.

Wordt alle schade gedekt?

Hoewel deze autoverzekering een zeer uitgebreide dekking biedt, wordt niet alle schade vergoed. Schadesoorten die niet worden vergoed zijn onder meer: molest , atoomkernreacties , opzet , onware opgave , niet nakomen verplichtingen.

Wel of niet All risk verzekeren?

Er zijn verschillende overwegingen om voor een casco autoverzekering te kiezen, maar ook redenen om dat niet te doen. Je bent bij bij een wa allrisk autoverzekering zeker dat je na een ongeval niet in moeilijkheden raakt doordat je met zeer hoge rekeningen geconfronteerd wordt.

De premie voor een wa casco is wel hoger dan voor alleen de wa verzekering. Een mogelijke tussenweg is het afsluiten van een mini casco verzekering, welke minder duur is dan de volledige casco autoverzekering, maar minder dekking geeft.

Zo zal niet alle schade vergoed worden, maar enkel de schade die voortkomt uit onweer, diefstal, vandalisme, aanrijding met dieren, overstroming of glasbreuk en geen schade aan de eigen auto.

Waar hangt de premie vanaf ?

Voor een all risk autoverzekering betaal je meer premie dan voor een WA autoverzekering. Of je je wel of niet all risk verzekerd hangt af van verschillende factoren , zoals de leeftijd en waarde van je auto en het aantal schadevrije jaren.

Je kunt de premie verlagen door te overwegen of je een eventuele schade zelf wilt of kunt betalen. Goed is het om bijvoorbeeld op de maximaal uit te keren bedragen te letten, maar ook op de zaken die er zijn meeverzekerd.

De premie van de cascoverzekering is gebaseerd op de oorspronkelijke nieuwwaarde van de auto (de cataloguswaarde). Hoe hoger de cataloguswaarde is des te duurder de te betalen premie.

Een all risk verzekering dekt schade aan eigen auto

Het voordeel van de all risk autoverzekering ten opzichte van andere dekkingen voor je autoverzekering is dat ook de schade aan je eigen auto onder de dekking valt. De WA autoverzekering dekt deze eigen schade aan je auto namelijk niet.

Als je alleen een WA autoverzekering hebt, kun je de schade aan je eigen auto niet claimen op de WA verzekering van de tegenpartij. Bij een all risk autoverzekering kun je deze schade wel claimen op je eigen verzekeraar.

Bij Schade : Europees Schade Formulier
Bij een ongeval is het noodzakelijk dat je een schade-aangifteformulier invult en aan ons opstuurt.

Vergeet hierbij niet je handtekening en die van de eventuele tegenpartij op het formulier te zetten. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd een nieuw schade-aangifteformulier bij de hand hebt. Heb je er geen, bel ons dan even.

Wij sturen je er dan direct één toe. Wij adviseren je om, wanneer onbekende derden schade hebben toegebracht aan het verzekerde object, onmiddellijk aangifte te doen bij de politie. Deze aangifte is van belang om eventueel schade te kunnen verhalen bij het Waarborgfonds.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.
Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.
Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.
Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder

  Bel ons : 0223 - 62 74 23

 • All Risk autoverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23