all risk autoverzekering

all risk autoverzekering

Met een all risk autoverzekering bent u voor vrijwel alle financiële gevolgen van schade gedekt.

GRATIS VERHAALBIJSTAND GRATIS POLISCHECK DIRECT VERZEKERD


All Risk autoverzekering

Een All risk autoverzekering , ook wel de wa volledig casco verzekering. Deze autoverzekering dekt schade aan de verzekerde auto als gevolg van botsing, omslaan, slippen of enig ander ‘van buiten komend onheil’ zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal en storm. De volledige cascoverzekering ( all risk )is vooral bedoeld voor ‘jonge’ auto’s. De volledig casco verzekering dekt ook de schade aan uw eigen auto ook als de schade uw eigen schuld is. Dit in tegenstelling tot de wa autoverzekering, die vergoedt alleen de schade van de andere partij(en). De allrisk vergoedt de nieuwwaarde, dagwaarde of aanschafwaarde van uw auto. De vergoeding verschilt per autoverzekering en heeft ook te maken met de leeftijd van de auto.

Wa volledig casco verzekering

Ingeval van schade aan het motorrijtuig is er gewoonlijk een eigen risico van toepassing , dit eigen risico vervalt als de schade hersteld wordt door een schadeherstelbedrijf aangesloten bij de verzekeringsmaatschappij. Het eigen risico vervalt als de ruitschade hersteld wordt door middel van een harsinjectiesysteem . Er zijn een aantal gevallen waarin de casco verzekering geen dekking biedt.  Denk hierbij aan als de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft of als het motorrijtuig gebruikt wordt voor andere doeleinden dan in de polis wordt omschreven. Dat geldt bijvoorbeeld als een auto voor taxi of lesauto wordt gebruikt in plaats van voor particulier gebruik.

Vakantie casco autoverzekering

Heeft u zelf geen wa casco autoverzekering of heeft u een beperkt-cascoverzekering? Dan kunt u in sommige gevallen een vakantie-auto-cascoverzekering afsluiten. Een van de voorwaarden is dat de auto maximaal 8 jaar oud en apk-gekeurd moet zijn. BEL ONS VOOR EEN MAATWERK OPLOSSING : 0223 – 627 423

Premie all risk verzekering

De premie voor de all risk autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • de waarde van het motorrijtuig;
 • leeftijd en woonplaats van de regelmatige bestuurder;
 • het aantal jaarlijks te rijden kilometers
 • het aantal schadevrij gereden jaren dat bij een eerdere autoverzekering is opgebouwd. Dit kunt u aantonen via Roy data.

Bijzonderheden De wa volledig casco autoverzekering wordt gesloten samen met de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering.

Dekt een All Risk Casco verzekering alle schade?

Een all risk autoverzekering is een andere benaming voor de WA autoverzekering + volledig casco. Hoewel deze autoverzekering een zeer uitgebreide dekking biedt, wordt niet alle schade vergoed. Schadesoorten die niet worden vergoed zijn onder meer: molest , atoomkernreacties , opzet , onware opgave , niet nakomen verplichtingen.

Wel of geen casco autoverzekering?

Er zijn verschillende overwegingen om voor een casco autoverzekering te kiezen, maar ook redenen om dat niet te doen. Je bent bij bij een wa casco autoverzekering zeker dat je na een ongeval niet in moeilijkheden raakt doordat je met zeer hoge rekeningen geconfronteerd wordt. De premie voor een wa casco is wel hoger dan voor alleen de wa verzekering. Een mogelijke tussenweg is het afsluiten van een mini casco verzekering, welke minder duur is dan de volledige casco autoverzekering, maar minder dekking geeft. Zo zal niet alle schade vergoed worden, maar enkel de schade die voortkomt uit onweer, diefstal, vandalisme, aanrijding met dieren, overstroming of glasbreuk en geen schade aan de eigen auto.

Waar hangt de premie vanaf ?

Voor een all risk autoverzekering betaalt u meer premie dan voor een WA autoverzekering. Of u zich wel of niet all risk verzekerd hangt af van verschillende factoren , zoals de leeftijd en waarde van uw auto en het aantal schadevrije jaren. U kunt de premie verlagen door te overwegen of u een eventuele schade zelf wilt of kunt betalen. Goed is het om bijvoorbeeld op de maximaal uit te keren bedragen te letten, maar ook op de zaken die er zijn meeverzekerd. Zo kunt u autoverzekeringen vergelijken via de Autoverzekeraar en direct afsluiten. Uiteindelijk wordt u dan klant bij de Autoverzekeraar. De premie van de cascoverzekering is gebaseerd op de oorspronkelijke nieuwwaarde van de auto (de cataloguswaarde). Hoe hoger de cataloguswaarde is des te duurder de te betalen premie.

Een all risk verzekering dekt schade aan eigen auto

Het voordeel van de all risk autoverzekering ten opzichte van andere dekkingen voor uw autoverzekering is dat ook de schade aan uw eigen auto onder de dekking valt. De WA autoverzekering dekt deze eigen schade aan uw auto namelijk niet. Als u alleen een WA autoverzekering heeft, kunt u de schade aan uw eigen auto niet claimen op de WA verzekering van de tegenpartij. Bij een all risk autoverzekering kunt u deze schade wel claimen op uw eigen verzekeraar. Bij Schade : Europees Schade Formulier Bij een ongeval is het noodzakelijk dat u een schade-aangifteformulier invult en aan ons opstuurt. Vergeet hierbij niet uw handtekening en die van de eventuele tegenpartij op het formulier te zetten. Zorgt u er in ieder geval voor dat u altijd een nieuw schade-aangifteformulier bij de hand heeft. Heeft u er geen, belt u ons dan even. Wij sturen u er dan direct één toe. Wij adviseren u om, wanneer onbekende derden schade hebben toegebracht aan het verzekerde object, onmiddellijk aangifte te doen bij de politie. Deze aangifte is van belang om eventueel schade te kunnen verhalen bij het Waarborgfonds.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen. 2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen. 3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar. 4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder

  info@woudagroep.nl

  Bel ons : 0223 - 62 74 23

 • All Risk autoverzekering
  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23