Chevrolet autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je chevrolet autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Alles wat je moet weten voor een passende Chevrolet autoverzekering

De Chevrolet is een Amerikaans automerk wat bekend staat om zijn stoere ontwerp en het is daarom belangrijk om een passende Chevrolet autoverzekering te vinden die jou niet te veel laat betalen.

Over Chevrolet

Chevrolet is een bekend automerk wat in 1911 is opgericht door een team bestaande uit Louis Chevrolet en William Durant’s schoonzoon. Het hoofdkantoor was destijds gevestigd in de stad Detroit in Michigan. Het welbekende vlinderdas-logo is in 1913 op de markt gebracht en het wordt gezegd dat het logo is geïnspireerd door een behangpapier patroon wat Durant in een Frans hotel had gezien. Tot op de dag van vandaag staat dit Amerikaanse merk nog steeds bekend om zijn stoere, ruime modellen en is het ondertussen ook in Europa een populaire automerk.

Belangrijke informatie over het verzekeren van een Chevrolet

De meest populaire Chevrolet modellen die momenteel op de Nederlandse markt zijn, zijn de Chevrolet Spark, Matiz, Aveo, Kalos en Cruze. Bij het vinden van een passende autoverzekering voor een typisch Amerikaans merk zoals Chevrolet wil je er als auto-eigenaar zeker van zijn dat je niet teveel gaat betalen. Online zijn er veel verzekeringssites die je helpen met het vergelijken van de beste deals voor jou specifiek model.

Er bestaat een lijst van meest populaire Chevrolet verzekeraars waar prijs en kwaliteit is gemeten dankzij de reviews van verschillende klanten. Volgens de statistieken kun je met je Chevrolet het best terecht bij vergelijkingssites , zoals Autoverzekeraar.nl voor het vinden van de beste Chevrolet autoverzekering.

De Chevrolet General Motors

Het was in 1915 dat de Chevrolet Corporation werd heringericht tot een holding die zich boven Chevrolet bevond. De andere autobedrijven die Durant destijds had opgericht werden ook toegevoegd onder deze holding. Het merk Chevrolet was in 1916 al zo populair en winstgevend geworden dat Durant besloot een meerderheidsaandeelhouder in General te worden. Door deze stap werd hij opnieuw de directeur van General Motors en maakte hij van Chevrolet een aparte divisie binnen het General Motors bedrijf.

Al in 1918 kwam de eerst vrachtwagen van Chevrolet op de markt. In 1923 trad General Motors de Europese markt binnen door een assemblagefabriek in Europa te vestigen. Deze was gevestigd in Kopenhagen, in Denemarken, en produceerde alle Chevrolets die verkocht werden op de Noordoost-Europese markt. Dit was de eerste keer dat de General Motors hun voertuigen ging produceren buiten hun gebied van Noord-Amerika. Het succes groeide snel en in 1927 wereld er wel meer dan één miljoen Chevrolet modellen verkocht. De productie werd in 1942 tijdelijk stil gezet door de Tweede Wereldoorlog. De fabriek werd in deze periode ingezet om oorlogsmaterialen te produceren.

De Chevrolet Powerglide

Het was in 1950 dat de eerste Chevrolet Powerglide versnellingsbak werd geïntroduceerd en in 1953 volgde het andere succes door het introduceren van de Corvette. De Corvette was de eerste Amerikaanse sportauto die op zo’n grote oplage werd geproduceerd. Vier jaar later werd het andere model, de Chevrolet El Camino, op de markt gebracht. Deze combineerde het gemak van een pick-up met het comfort van de grote sedan. Na dit model volgde ook de andere populaire ontwerpen zoals Chevy II en de Nove voor de kleinere auto’s en de Chevrolet Chevette. Het concept van de compacte wagon was oorspronkelijk opgezet door Opel, maar werd snel overgenomen door de andere merken.

In 1976 deed Chevrolet alle modellen van de General Motors verkleinen in ontwerp. Dit kwam mede door de oliecrises die wereldwijd ontstond en door de Japanse kleine modellen die de automarkt snel overnam. Chevrolet bleef doorgaan met groeien en ging daarom in 1983 een zogenaamde join-venture aan met het automerk Toyota. Dankzij deze deal ontstond de New United Manufacturing en zorgde ze er voor een deal waarin General Motors de Chevrolet Cavaliers deed produceren in Californië en Toyota ze deed verkopen in Japan.

De markt van Chevrolet in Europa

Chevrolet bevind zich momenteel over de hele wereld. In Europa is het hoofdkantoor nu gevestigd in Zürich, in Zwitserland, en het verkoopt de Daewoo modellen met een Chevrolet embleem. De favoriete Amerikaanse modellen werden tot 2005 ook verkocht in Europa met kleine aanpassingen om echt aan te sluiten bij de Europese markt en wensen. Daarnaast kwam ook de Chevrolet Captiva op de markt. Dit model was volledig en exclusief bedoeld voor de Europese automarkt. Voorheen zaten er nog meer fabrieken gevestigd over plekken in Europa, namelijk Antwerpen, Denemarken en Stockholm, maar door de afname aan Europese modellen zijn deze niet meer draaiend. Door de typisch Amerikaanse uitstraling, groot, dorstig en minder verfijnd, is het belangrijk dat je een goedkope autoverzekering vindt voor jou Chevrolet.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • chevrolet autoverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23