Chevrolet autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je chevrolet autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Chevrolet autoverzekering

Op 3 november 1911 richtten Louis Chevrolet, William Little en Edwin Cambell, William Durant’s schoonzoon, de Chevrolet Company op. Het hoofdkantoor werd gevestigd in Detroit, Michigan. In 1912 lanceerde het merk de Classis Six, een chevrolet sedan met 4,9 l-6-cilinder die 104 km/u haalde. Het kenmerkende vlinderdas-logo werd in 1913 ingevoerd. Naar verluidt was het logo gebaseerd op het patroon op een behangpapier dat Durant had gezien in een Frans hotel.

General Motors

Op 13 september 1915 richtte William Durant de Chevrolet Corporation op als een holding boven Chevrolet en de andere autobedrijven die Durant had opgericht sinds zijn vertrek bij General . Tegen 1916 was Chevrolet zo winstgevend geworden dat Durant meerderheidsaandeelhouder van General kon worden. Hij kreeg toen 54,5% van GM’s aandelen in handen. Op die manier werd hij daar opnieuw directeur en werd Chevrolet bij GM ingelijfd als een aparte divisie. In 1918 introduceerde het merk zijn eerste vrachtwagen en in mei dat jaar nam GM Chevrolet’s activa over. In 1923 opende GM haar eerste assemblagefabriek in Europa. Die fabriek, die GM International A/S heette, stond in Kopenhagen, Denemarken en produceerde Chevrolets voor de Noordoost-Europese markt. Het was de eerste keer dat GM voertuigen bouwde buiten Noord-Amerika. Op 7 januari 1924 rolde de eerste Deense Chevrolet, een lichte vrachtwagen, van de band. Nog dat jaar bood het merk voor het eerst optioneel een autoradio aan. In 1927 verkocht Chevrolet meer dan 1 miljoen auto’s. Met dat aantal werd ook Ford verslagen. In 1930 werd de 7 miljoenste auto geproduceerd en in 1941 werden 1,6 miljoen auto’s en vrachtwagens gebouwd. Vanaf 1942 stond de productie gedurende 4 jaar stil. De fabrieken werden tijdens die periode ingeschakeld voor de oorlogsproductie van de Tweede Wereldoorlog.

Chevrolet de Powerglide

In 1950 introduceerde Chevrolet de Powerglide versnellingsbak, de eerste volautomatische overbrenging in de goedkopere autoklassen. 1953 zag dan de introductie van de Corvette. Deze sportwagen met polyester koetswerk was de eerste Amerikaanse sportauto die met een grote oplage werd gebouwd. Een jaar later verscheen de bekende small blockgoedkope V8-motor voor het eerst. In 1958 werd de Chevrolet El Camino gelanceerd. Deze combineert het comfort van een grote sedan met het gemak van een chevrolet autoverzekeringpick-up. Voor 1962 introduceerde het merk met de Chevy II of Nova een lijn van kleinere auto’s. In 1975 werd de Chevrolet Chevette geïntroduceerd. Het ontwerp van deze compacte wagen kwam oorspronkelijk van Opel. Het jaar daarop werden de modellen van al GM’s merken verkleind; Een gevolg van de oliecrises en het volgende toenemende succes van kleine buitenlandse, vooral Japanse, auto’s. In 1979 worden compacte voorwielaangedreven auto’s gelanceerd voor verschillende GM-merken, waaronder Chevrolet met de Citation. In 1983 gaat GM een joint-venture aan met Toyota. Het ontstane New United Manufacturing (NUMM) produceerde een kleine Chevrolet in een GM-fabriek in Californië. In 1993 gaan diezelfde partners een overeenkomst aan waarbij GM rechtshandige Chevrolet Cavaliers zal bouwen en verkopen aan Toyota die ze in Japan zal verkopen.

Recent

In 2003 kondigde GM aan dat een aantal van haar pick-ups, waaronder de Chevrolet TrailBlazer EXT, vanaf modeljaar 2005 te verkrijgen zullen zijn met General Displacement on Demand (nu Active Fuel Management)-technologie. Hiermee zou het brandstofverbruik met 8% dalen door in lichtere omstandigheden een aantal cilinders uit te schakelen. In 2004 bracht GM met de Chevrolet Silverado haar eerste hybride pick-up op de markt. Deze is 12% zuiniger dan vergelijkbare niet-hybrides. In Europa wordt sinds 2004 Daewoo-modellen als Chevrolet verkocht.

Markten

Noord-Amerika Chevrolet is het best verkopende merk en in 2005 ook het meest verkochte merk op de Noord-Amerikaanse markt. Het was de eerste keer dat Ford overtroffen werd sinds 1986. Ford zelf trekt dit echter in twijfel. Chevrolet verkoopt 19 modellen van de compacte klasse tot SUV’s. Het best verkochte model is de Chevrolet Impala. Dat model is tevens de best verkochte Amerikaanse auto in de VS. Latijns-Amerika Ook in Latijns-Amerika is Chevrolet GM’s belangrijkste merk. Veelal ging het hier om verouderde Noord-Amerikaanse of Europese modellen (Opel) die hier een tweede levensloop kregen. Thans zijn er ook meer moderne modellen op de markt nu de concurrentie is toegenomen. Europa Chevrolet Europe heeft haar hoofdkantoor in Zürich, Zwitserland en verkoopt Daewoo-modellen onder het Chevrolet-embleem. Tot 2005 werden enkele aangepaste Amerikaanse modellen verkocht in Europa. In de rest van de wereld, Vietnam, Zuid-Korea en bepaalde modellen in sommige landen uitgezonderd, worden Daewoo’s al sinds 2003 als Chevrolet verkocht. Ook in 2005 werd de Chevrolet Corvette een apart merk. Daarnaast was in 2007 de Chevrolet Captiva de eerste Chevrolet, die exclusief voor de Europese markt was voorbestemd. In het verleden heeft GM op 3 andere locaties Amerikaanse modellen gebouwd, namelijk in: Kopenhagen (Denemarken) van 1924 tot en met 1951, Antwerpen (België) van 1925 tot en met 1968, Stockholm (Zweden) van 1928 tot en met 1955, Berlijn (Duitsland) van 1927 tot en met 1931. Azië Ook in Azië worden Daewoo’s verkocht als Chevrolet. Tot 2003 werden in India Opels verkocht. Daarna ging men ook daar over tot Daewoo’s met een Chevrolet-logo en Subaru. Zuid-Afrika Sinds 1964 werden in Zuid-Afrika Vauxhall- en Holden-modellen verkocht onder Chevrolet-vlag. Die werden met de tijd vervangen door de modellen van Opel en in 1982 liet men ook de naam Chevrolet vallen ten voordele van Opel. Later trok General zich terug uit Zuid-Afrika waarna een lokale overnemer zich vooral op Opel, Isuzu en Suzuki toespitste. In de jaren ’90 kwam GM terug en kocht alles op. In 2001 werd de naam Chevrolet geherintroduceerd met Daewoo modellen.

Chevrolet Spark

De Chevrolet Spark is een hatchback uit het A-segment van Chevrolet. De Spark werd in 2009 gepresenteerd als opvolger van de Chevrolet Matiz. In 2007 toonde Chevrolet drie studiemodellen: de Trax, Beat en Groove. Het publiek kon op een website haar stem uitbrengen op één van de drie ontwerpen welke in productie zou worden genomen. De Beat kreeg met bijna 50% uit in totaal 1,9 miljoen de meeste stemmen, gevolgd door de Groove (38%) en Trax (14%). De productieversie van de Beat, die vijf in plaats van drie deuren heeft, kreeg de naam Spark, een naam die al in diverse landen werd gebruikt voor de Daewoo en Chevrolet Matiz, waaronder India. In India bleef de oude Spark onveranderd leverbaar naast de nieuweling, waardoor het model aldaar de naam Chevrolet Beat kreeg. Sinds 2012 is de Spark ook leverbaar in Noord-Amerika, de prijzen beginnen in de Verenigde Staten bij $12,995. Vanaf 2013 zal de Spark tevens als EV verschijnen.[8] De Spark EV komt in de zomer van 2013 beschikbaar in Californië, later volgen andere markten waaronder Nederland. De Spark EV heeft een vermogen van 130 pk een maximaal koppel van 542 Nm. Chevrolet verwacht op jaarbasis 2.000 exemplaren van de elektrisch aangedreven Spark te produceren. Eind 2012 debuteerde op de Parijse Mondial de l’Automobile de vernieuwde Spark. Die is herkenbaar aan nieuw vormgegeven voor- en achterbumpers en lichtmetalen velgen, een grotere grille en een nieuw vormgegeven middenconsole van het interieur. In 2009 werd de Chevrolet Spark getest in de botsproeven van Euro NCAP. Hier kreeg de Spark vier sterren voor de veiligheid.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23