autoverzekering jongeren

Online berekenen wat de goedkoopste autoverzekering voor jongeren is en meteen afsluiten

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


autoverzekering jongeren

De autoverzekering voor jongeren en studenten is traditioneel duur. Je betaalt een hoge premie, omdat de verzekeraars vinden dat je meer risico loopt. Is het ook mogelijk om op de kosten te besparen, zonder de verzekering op naam van je ouders te zetten? En waar moet je op letten als je een autoverzekering voor studenten of voor jongeren wilt afsluiten? We zetten het voor je op een rij, zodat je daar een goede keuze mee maakt.

Let op: niet alle verzekeraars accepteren jongeren die een autoverzekering willen afsluiten. In sommige gevallen kun je als student niet terecht, zoals het ook niet altijd lukt om als oudere een polis aan te vragen.

Tip: wil je geen hoge premie betalen? Kijk naar de mogelijkheden van een hoger eigen risico. Als je geen schade rijdt hoef je die kosten niet te betalen. Zo heb je zelf meer invloed op de premie die je betaalt om gebruik te maken van de dekking.

Jongeren en studenten kunnen bij een aantal verzekeraars al vanaf 17 jaar een autoverzekering afsluiten. Kijk goed naar de mogelijkheden en houd rekening met de eventueel hogere premie. Voorkom verrassingen, door ook goed te kijken naar de speciale voorwaarden die er soms gelden.

Voor jongeren en studenten: vanaf 17 jaar

Benieuwd bij welke verzekeraars jongeren en studenten extra goed terecht kunnen? Deze verzekeraars bieden al mogelijkheden vanaf 17 jaar:

 • • ANWB
 • • De Goudse
 • • ING
 • • Nationale-Nederlanden (Autoverzekering ZZP)
 • • SNS
 • • Unigarant
 • • United Insurance (Autopakket-polis)
 • • Univé
 • • Volkswagen Pon
 • • ZLM

Je hebt daar de mogelijkheid om al op jonge leeftijd een autoverzekering af te sluiten. Dat komt goed van pas, als je meedoet aan het 2toDrive-experiment, waarmee je op je 16,5e kunt starten om al vanaf je 17e je rijbewijs te halen.

2toDrive is een experiment uit 2011, dat daarna definitief werd ingevoerd. Het biedt de mogelijkheid om al eerder te beginnen met rijlessen. Tot je 18e mag je de weg op met een coach. Je mag maximaal 5 coaches registreren, zodat je met hen in de auto mag rijden. Houd er rekening mee dat je als jongere een relatief hoge premie betaalt, waardoor de autoverzekering wat duurder uit kan vallen.

Andersom kiezen sommige verzekeraars ervoor om je pas op veel latere leeftijd te accepteren. Het gaat dan om 22 jaar of bijvoorbeeld 25 jaar. Als jongere heb je daar niet de mogelijkheid om een autoverzekering af te sluiten, zelfs niet voor een hogere premie.

Hogere premie autoverzekering voor jongeren

Ben je bereid een hogere premie te betalen? Jongeren tot 25 jaar zijn over het algemeen duurder uit. Daarnaast kan er sprake zijn van een extra eigen risico voor jonge bestuurders. Dat komt door de schadecijfers. Die laten zien dat studenten en andere jongeren gemiddeld genomen vaker zijn betrokken dan anderen.

Verzekeraars beoordelen jongeren als meer risicovol. Ze zijn 5x vaker betrokken bij ongevallen dan anderen, dus maken op die manier meer kosten. Daarnaast kiezen jongeren vaker voor auto’s met een sportief karakter en zoeken ze de drukke steden op. Dat zijn beide factoren die bijdragen aan meer risico. De verzekeraar houdt daar rekening mee in de premie, waardoor je gemiddeld genomen duurder uit zal zijn. Het is de moeite waard om de premies te vergelijken, zodat je uiteindelijk op een relatief voordelige manier de weg op kunt.

Speciale voorwaarden

Bovendien kan het zijn dat de verzekeraar een aantal speciale voorwaarden voor jongeren hanteert. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er minder hulp bij pech onderweg beschikbaar is. Of dat de autoverzekeraar alleen de dagwaarde uitkeert, iets dat bij een total loss-situatie veel geld kan kosten.

Wij helpen je de verschillende autoverzekeringen te vergelijken, ook die voor jongeren en studenten. Op die manier krijg je een goed beeld van de premie die je gaat betalen, net als van de dekking die je kunt verwachten.

Zowel voor jongeren als voor anderen geldt dat het een goed idee is om de autoverzekering te vergelijken. Dat voorkomt vervelende verrassingen en zorgt aan de andere kant voor een uitstekende dekking. Voor een zo scherp mogelijke premie, ook al betaal je als jongere relatief meer. Dat wordt minder naarmate je schadevrije jaren opbouwt en ouder wordt. De meeste verzekeraars berekenen vanaf 25 jaar de normale premies voor een autoverzekering of andere dekking.

Autoverzekering voor jongeren of op naam van de ouders?

Je kunt ervoor kiezen om de autoverzekering voor jongeren op naam van de ouders te zetten. Dat brengt een paar nadelen met zich mee:

 • Niet altijd toegestaan
  Het is niet zomaar toegestaan om de autoverzekering op naam van de ouders te zetten. Bij sommige verzekeraars mag dit onder heel strikte voorwaarden. Anderen stellen dat de verzekering moet staan op de naam van de meest voorkomende bestuurder. Ben jij dat als jongere of student? Dan moet je de verzekering op jouw naam afsluiten.
 • Geen eigen schadevrije jaren
  Bovendien bouw je geen schadevrije jaren op, als je ervoor kiest om de verzekering op naam van de ouders te zetten. Rijd je 5 jaar schadevrij, of zelfs langer? Na die periode begin je weer met 0 schadevrije jaren, waardoor de verzekering opnieuw relatief duur is. Had je in de tussentijd wel schadevrije jaren opgebouwd? Dan was de autoverzekering tegen die tijd een stuk goedkoper geweest.

Benieuwd naar de mogelijkheden om als jongere of student een verzekering af te sluiten? Je kunt online je autoverzekering berekenen. Maak een berekening en een vergelijking, zodat je aan de hand daarvan een geschikte verzekering voor jouw auto kunt afsluiten. Netjes op je eigen naam, om schadevrije jaren op te gaan bouwen.

Meer weten over een autoverzekering voor jongeren of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen. 2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen. 3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar. 4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • autoverzekering jongeren

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23