autoverzekering jongeren

autoverzekering jongeren

Online berekenen wat de goedkoopste autoverzekering voor jongeren is en meteen afsluiten

GRATIS VERHAALBIJSTAND GRATIS POLISCHECK DIRECT VERZEKERD


autoverzekering jongeren vergelijken

Bij Autoverzekeraar.nl kunt u nu kiezen voor onze voordelige internet autoverzekering. Deze autoverzekering jongeren biedt een uitstekende dekking en voorwaarden. Tevens bieden wij een breed scala aan online verzekeringen welke u direct kunt berekenen en afsluiten.

Vergelijk autoverzekering jongeren van meerdere verzekeraars

Na de berekening volgt er een opgave van de premie van verschillende verzekeraars en de bijhorende polisvoorwaarden. Nadat je bepaalt hebt welke verzekeraar het beste aansluit bij je situatie kun je de autoverzekering jongeren direct online aanvragen en afsluiten. Duizenden mensen hebben reeds hun autoverzekering aan ons toevertrouwd en sommigen besparen nu jaarlijks tot 30 % op hun autoverzekering, dit terwijl ze vanzelfsprekend goed verzekerd zijn bij Autoverzekeraar.nl

Beginnende bestuurders

Het berekenen van een offerte gaat heel eenvoudig. Heeft u al een verzekering bij een andere maatschappij? Autoverzekeraar.nl maakt overstappen ook eenvoudig.

Online vergelijken en afsluiten

Een autoverzekering jongeren is vaak een kostbare aangelegenheid. Veel verzekeraars brengen een toeslag van zo’n 20% op de premie in rekening. Maar bij Autoverzekeraar.nl kunnen jongeren een autoverzekering afsluiten met tot 65% korting. De korting is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de leeftijd van de bestuurder. Het afgelopen jaar zijn de premies voor de autoverzekering met procenten gedaald bij veel maatschappijen. Ook jonge bestuurders profiteren hiervan en betalen een lagere premie voor hun autoverzekering.

Niet te verzekeren auto’s

De verzekeraars zijn vooral bang voor jongere bestuurders in combinatie met bepaalde auto’s. Ze zijn huiverig om bepaalde auto’s te verzekeren, omdat deze vaak bestuurd wordt door bestuurders die voor snelheid gaan. In het verleden is namelijk gebleken dat dit geen goede combinatie is. Bepaalde merken of type auto’s willen ze vaak zelfs niet verzekeren. Ook logisch want een 20 jarige jongen die zijn rijbewijs pas heeft en die kiest voor een volkswagen “GTI” uitvoering, heeft een grotere kans op een schade. De kans op schade is niet alleen groter, maar de omvang van de schade zal ook groot zijn. Iemand die vaak snel en ruig rijdt, heeft een grotere kans op een schade van grote omvang. Het afsluiten van een autoverzekering voor jongeren via internet in Nederland heeft een grote vlucht genomen. Dit jaar heeft van alle Nederlanders die internetaankopen deden 20% via internet een verzekering afgesloten. De meeste internet verzekeringen worden via sites als Autoverzekeraar.nl afgesloten. Vaak krijgt u korting op de premie wanneer u een pakketverzekering afsluit bij dezelfde verzekeringsmaatschappijen. Via onze sites kunt u dan ook makkelijk offertes aanvragen voor meerdere verzekeringen via bovenstaande knop Berekeningen boven aan de bladzijde.

Kosten bovenop de autoverzekering

Natuurlijk is de verzekering niet alleen de kosten van het autorijden. De brandstofkosten blijven pijnlijk hoog, en er is nog de wegenbelasting en garage rekeningen. Deze kunnen een enorme last voor bestuurders van alle leeftijden zijn. Autoverzekeraar.nl heeft geconstateerd dat twee derde van de bestuurders hun rijgedrag veranderd in een poging om de kosten laag te houden, terwijl 5% gedwongen zijn hun auto op te geven, omdat de kosten waren te hoog – dus jonge bestuurders zijn duidelijk niet alleen als het gaat om het ervaren van de financiële pijn van het runnen van een auto deze dagen.

Wat is het jongeren beginnersrijbewijs?

Het beginnersrijbewijs is een gewoon rijbewijs en geldt voor alle categorieën rijbewijzen. Het verschil zit in de strengere aanpak van beginnende bestuurders als zij zich schuldig maken aan verkeersovertredingen.

Beginnend bestuurder

U bent na het halen van uw rijbewijs een beginnend bestuurder. Het maakt niet uit voor welke rijbewijscategorie en hoe oud u bent. De eerste 5 jaar na het behalen van je rijbewijs val je in de groep beginnende bestuurders. Het beginnersrijbewijs geldt niet alleen voor jonge bestuurders. Zowel een 18 jarige als een 40 jarige die net zijn geslaagd voor het rijbewijs krijgen de eerste 5 jaar een beginnersrijbewijs.

Tijdsduur beginnend bestuurder

Iedereen van 18 jaar of ouder die voor het eerst zijn rijbewijs haalt is 5 jaar beginnend bestuurder. Dit geldt ook voor 17-jarigen die voor 6 juni 2012 hun rijbewijs B hebben gehaald. Voor 16-jarigen en 17-jarigen is de termijn 7 jaar nadat zij hun eerste rijbewijs hebben gehaald.

Verkeersovertredingen en strafpunten beginnersrijbewijs

Heeft u een beginnersrijbewijs en houdt de politie u staande voor een verkeersovertreding? Dan krijgt u een strafpunt. Krijgt u binnen 5 of 7 jaar (als u uw eerste rijbewijs voor uw 18e heeft gehaald) 2 strafpunten? Dan meldt het Openbaar Ministerie dit aan het CBR. Het CBR kan uw rijbewijs schorsen. Daarna moet u een rijvaardigheidsonderzoek doen bij het CBR. Dit onderzoek bestaat uit een theorietest en een praktijktest. Blijkt hieruit dat u onvoldoende rijvaardig bent? Dan verklaart het CBR uw rijbewijs ongeldig en moet u opnieuw theorie- en praktijkexamen doen.

Verschil beginnersrijbewijs en puntenrijbewijs

Het beginnersrijbewijs maakt het mogelijk beginnende bestuurders strenger aan te pakken bij bepaalde verkeersovertredingen. Het puntenrijbewijs geldt voor iedereen, dus ook ervaren bestuurders. Het puntenrijbewijs is bedoeld om rijden onder invloed tegen te gaan. Wie binnen 5 jaar 2 keer wordt veroordeeld wegens rijden onder invloed, moet zijn rijbewijs inleveren.

Verkeersovertredingen

Voor elk van de volgende overtredingen waar je voor wordt aangehouden krijg je een strafpunt: • Bumperkleven met hoge snelheid • Een snelheidsovertreding van meer dan 30 km/u (of van 40 km/u op autosnelwegen) • Het veroorzaken van schade (materieel of immaterieel) door het niet juist naleven van de verkeersregels • Het veroorzaken van gevaar of hinder • Het veroorzaken van ongelukken waarbij gewonden of doden vallen

Beginnersrijbewijs inleveren

Bent u als beginnende bestuurder binnen 5 of 7 jaar (als u uw eerste rijbewijs voor uw 18e heeft gehaald) voor de 2e keer voor een verkeersovertreding aangehouden en veroordeeld? Dan moet u uw rijbewijs inleveren bij de politie. De politie meldt dit aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Na deze melding volgt een onderzoek naar uw rijvaardigheid. Dit onderzoek kan ertoe leiden dat u uw rijbewijs definitief kwijt raakt. En dat u opnieuw rijexamen moet doen.

Eerste strafpunt voor 1 oktober 2014?

Sinds 1 oktober 2014 gelden er strengere regels voor het beginnersrijbewijs. Heeft u voor die datum uw eerste strafpunt gekregen? Dan gelden de oude regels en moet u uw rijbewijs inleveren na 3 strafpunten.

Registratie strafpunten beginnersrijbewijs

Wordt aan een beginnende bestuurder een strafpunt toegekend? Dan krijgt deze daarover schriftelijk bericht van het arrondissementsparket dat de zaak behandelt.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen. 2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen. 3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar. 4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

    Bel ons : 0223 - 62 74 23

  • autoverzekering jongeren

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23