Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken voor de laagste premie.

Autoverzekering vergelijken

De autoverzekering vergelijken en benieuwd hoe je dat het best aanpakt? Je kunt een nieuwe verzekering vinden voor een nieuwe auto of zoeken naar een beter alternatief voor de huidige polis die je hebt. We maken het je in de beide gevallen graag gemakkelijk, bijvoorbeeld met 5 belangrijke punten om goed op te letten.

Benieuwd hoe je een autoverzekeringen vergelijk aanpakt? We zetten een paar handige tips voor je op een rij en hebben een tool ontwikkeld om een berekening te maken. Het kost je slechts een paar minuten van je tijd, waarna je meteen weet wat de beste keuze voor je is. Vergelijk op die manier jouw huidige autoverzekering of zoek naar een polis voor jouw nieuwe auto.

Autoverzekering vergelijken: 5 punten om op te letten

Wil je de autoverzekering vergelijken en ben je benieuwd waarop te letten? We zetten 5 belangrijke tips voor je op een rij:

  • Eigen risico
  • No-claimkorting
  • Jaar- of maandbetaling
  • Dubbele dekkingen
  • Dekking van de verzekering

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaalbijstand

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

Autoverzekering vergelijken

Eigen risico

Wist je dat het eigen risico een interessante kans biedt om te besparen op de premie? Het is binnen een autoverzekeringen vergelijk verstandig om goed te letten op het eventueel aanwezige eigen risico.

Verzekeraars berekenen de premie aan de hand van het risico dat ze lopen. Besluit jij om een eigen risico te accepteren? Dat maakt het risico voor de verzekeraar kleiner, waardoor jij kan profiteren van een lagere premie. Houd er aan de andere kant wel rekening mee dat je een (groter) deel van de kosten bij schade zelf dient te betalen, voordat de verzekeraar uitkeert.

No-claimkorting

Minstens zo belangrijk is de no-claimkorting die je krijgt, op basis van het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Naarmate je meer jaren zonder schade hebt gereden krijg je daar een hogere korting voor op de premie. Claim je een schade? In dat geval kan de premie flink oplopen.

Bekijk tijdens het vergelijken van de verzekeringen hoeveel korting je krijgt. Deze kan oplopen tot 80% op de nominale premie, waardoor het zeer de moeite waard is om hier goed naar te kijken. Uiteraard kunnen wij je helpen om uit te zoeken waar je de hoogte korting krijgt en waar je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van een No-claimbeschermer, om de korting niet bij de eerste claim meteen te verliezen. Heb je meerdere verzekeringen lopen zoals een bromfietsverzekering , caravanverzekering of fietsverzekering ? Overweeg dan een pakketverzekering af te sluiten , wat extra korting oplevert.

Jaar- of maandbetaling

Sommige verzekeraars bieden je de mogelijkheid om de premie per jaar te betalen in plaats van per maand. Dat vraagt om een groter bedrag in één keer, maar daar staat tegenover dat veel verzekeraars je korting aanbieden op de premie.

Soms kun je een goedkope autoverzekering afsluiten door die per jaar af te rekenen, iets dat je ontdekt aan de hand van de vergelijkingen. En betaal je toch liever per maand? Kijk goed naar de maandelijkse premie die de verzekeraars vragen om je de autoverzekering goedkoop aan te kunnen bieden.

Dubbele dekkingen

Door verschillende autoverzekeringen te vergelijken krijg je een beter beeld van de specifieke dekking die je kunt verwachten. Dat is bovendien het moment om goed te letten op eventuele dubbele dekkingen.

Ben je bijvoorbeeld al verzekerd voor rechtsbijstand, met de module Verkeer? Het is dan niet nodig om daar in de autoverzekering opnieuw gebruik van te maken. Wij helpen je graag om na te gaan of er sprake is van dubbele dekkingen, zodat je die eenvoudig kunt voorkomen.

Dekking van de verzekering

In algemene zin is het bij het vergelijken van autoverzekeringen belangrijk om goed te kijken naar de dekking waar je behoefte aan hebt. Vergelijk de WA-autoverzekering, de Beperkt Casco-dekking of de Allrisk-polissen.

Voorkom dat je verschillende soorten verzekeringen met elkaar vergelijkt. Op die manier geeft de premie geen eerlijk beeld van wat je kunt verwachten en wat de kosten daarvoor zijn. En heb je op dit moment een van de soorten verzekeringen? Ga voor een vergelijking dan uit van hetzelfde type, om na te gaan of je kunt besparen op de premie.

Vergelijk autoverzekering: vind de beste polis

Het vergelijk van autoverzekeringen helpt je de beste polis te vinden. Het is belangrijk om verder te kijken dan de premie alleen. Daarmee voorkom je dat je inderdaad bespaart op de kosten, maar dat de verzekering niet de gewenste dekking blijkt te bieden als je die daadwerkelijk een keer nodig hebt.

In plaats daarvan is het verstandig om goed te kijken naar het type polis dat je zoekt, de eventuele aanvullende modules, en daarna de premie die je betaalt. Probeer bijvoorbeeld 3 tot 5 interessante verzekeringen te vinden, die netjes voldoen aan de voorwaarden voor de dekking die je stelt. Je weet op die manier zeker dat de polis goed past bij de autoverzekering die je zoekt. Is er dan een keer wat aan de hand? Dan kun je rekenen op een goede dekking en prima service. Door daarna pas te kijken naar de premie die je betaalt voorkom je dat de dekking uiteindelijk niet toereikend zal zijn. Ondertussen zorg je er binnen jouw selectie wel voor dat je gebruik kunt maken van de meest voordelige polis.

Autoverzekering vergelijken

Aan de slag om autoverzekeringen te vergelijken en benieuwd hoe je dat bij ons kunt aanpakken? Je kunt online de autoverzekering berekenen. Op die manier vergelijken we de meer dan 125 verzekeringen die er beschikbaar zijn. We presenteren ze je in een helder overzicht, aan de hand waarvan je meteen ziet waar je het best uit bent. Kijk goed naar de premie en de dekking, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken.

Wil je de autoverzekering die het best uit de vergelijking komt meteen afsluiten? Dat kan in veel gevallen gewoon online, door aan te geven dat je er graag gebruik van wilt maken. De verzekeraar zorgt voor een voorlopige dekking, waarmee je meteen de weg op mag. Vervolgens vindt de controle plaats, om je een definitieve polis aan te kunnen bieden. Vanaf dat moment heb jij de autoverzekering afgesloten en kun je daar zorgeloos op vertrouwen.

Meer weten over het vergelijken van jouw autoverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23