Nieuwwaarderegeling

Nieuwwaarderegeling

Nieuwwaarderegeling

Autoverzekeraars bieden verschillende regelingen aan. Vooral de leeftijd van de auto speelt daarbij een rol. De meeste verzekeraars gaan uit van één jaar, andere van twee of drie jaar. Het is vaak wel mogelijk om extra looptijd van de regeling bij te kopen tegen een hogere premie. Na drie jaar eindigt de nieuwwaarderegeling en krijg je de dagwaarde uitgekeerd bij total loss of diefstal. In de polisvoorwaarden kun je precies lezen hoe het zit.

Dekkingen

De nieuwwaarde regeling is iets waar veel mensen naar kijken als ze een autoverzekering met WA + Volledig casco (Allrisk) afsluiten. Je hebt aan deze dekking namelijk alleen iets bij een nieuwe auto. Als je je auto total-loss rijdt bij een aanrijding, zorgt de nieuwwaarderegeling er voor dat je weer nieuwe auto kunt kopen.

Drie jaar nieuwwaarde regeling

Slechts enkele maatschappijen accepteren drie jaar nieuwwaarde regeling als maatstaf. Dit is simpelweg een veel betere regeling en houdt in dat wanneer een auto binnen drie jaar wordt gestolen of total loss wordt verklaard, er voldoende geld wordt uitgekeerd om een nieuwe auto te kopen.
Voorwaarde is wel, dat het voertuig is gekocht bij een garage dat aangesloten is bij de BOVAG of Focwa!

Als uw auto total loss is of bijvoorbeeld wordt gestolen, dan krijgt u bij de meeste autoverzekeringen gedurende het eerste jaar de nieuwwaarde van uw auto uitgekeerd. In het tweede en derde jaar is de schade-uitkering bij veel verzekeringen gebaseerd op een afschrijvingspercentage van de nieuwwaarde. Na die periode geldt de dagwaarde als uw auto total loss wordt verklaard of gestolen.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

Nieuwwaarderegeling

Wanneer kunt u gebruikmaken van de nieuwwaarderegeling?

  • als u uw auto kwijt bent door een gebeurtenis die met het onderdeel diefstal is verzekerd;
  • als de reparatiekosten hoger zijn dan twee derde van de waarde van uw auto volgens de nieuwwaarderegeling;
  • als de reparatiekosten hoger zijn dan het verschil tussen de waarde volgens de nieuwwaarderegeling en de dagwaarde na de gebeurtenis (restwaarde).

Autoverzekering Goed op Weg

​De Autoverzekering Goed op Weg combineert een aantrekkelijke premie en uitstekende voorwaarden. Bij een total loss-schade krijgt u in de eerste 3 jaren de nieuwwaarde of aanschafwaarde uitbetaald.
​3 jaar nieuwwaarde- aanschafwaarderegeling
Bij nieuwe auto’s tot € 75.000 wordt bij totaal verlies of diefstal (bij een verzekerde schade) 3 jaar lang de dan geldende nieuwwaarde uitgekeerd als u eerste eigenaar bent. Boven de € 75.000 kan de nieuwwaarderegeling tegen een betaling van 5% van de cascopremie worden meeverzekerd.

Voor een 2e of 3e handsauto’s geldt de aanschafwaarderegeling. Bij totaal verlies of diefstal (bij een verzekerde schade) ontvangt u 3 jaar lang de aanschafwaarde. Voorwaarde is wel dat de auto op het moment van schade niet ouder is dan 8 jaar (96 maanden).

Hierdoor kan bij totaal verlies of diefstal een vergelijkbare auto gekocht worden. Deze dekking is standaard van toepassing.

Andere plussen

  • Wie weinig schade veroorzaakt, is extra voordelig uit. U bouwt bij schadevrij rijden een no-claimkorting op tot en met 75 %
  • Als u de maximale kortingstrede (bonus-malus) heeft bereikt en nog een jaar schadevrij rijdt, ontvangt u nog eens 10% extra korting op de netto premie
  • En dankzij de tegen een premietoeslag mee te verzekeren no-claimbeschermer gaat deze korting niet verloren als er tóch een ongelukje gebeurt
  • Bij schade kunt u rekenen op uitgebreide service. Laat u uw auto repareren bij het aangesloten netwerk schadeherstelbedrijven, dan heeft u zelfs geen eigen risico.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23