Schadeverzekering inzittenden

Schadeverzekering inzittenden voor iedereen die met je meerijdt

Schade verzekering inzittenden autoverzekering

Een schadeverzekering inzittenden binnen de autoverzekering afsluiten? Het is een interessante aanvullende dekking, waarmee je ook iedereen die met je meerijdt goed kunt verzekeren. De dekking geldt zowel voor inzittenden als voor jou als bestuurder.

Je krijgt met deze dekking eventuele schade aan jouw bagage of kleding vergoedt, net als letsel dat je oploopt door een ongeval of aanrijding. Het is daarbij niet belangrijk wie er schuld heeft aan het ongeval, waardoor je zeker weet dat je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien.

We zijn jouw specialist voor autoverzekeringen , net als voor de aanvullende dekkingen die je daarbij kunt gebruiken. Wij leggen je uit wat de schadeverzekering inzittenden is en hoe die verschilt van de ongevallen inzittendenverzekering. De beide namen lijken op elkaar, maar is er sprake van een aantal belangrijke verschillen. Door ze goed uit elkaar te houden stel jij de autoverzekering samen op de manier zoals je daar gebruik van wilt maken.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

schadeverzekering inzittenden

Schade bij inzittenden

Een ongeval of aanrijding is nooit leuk, al is dit extra vervelend met passagiers die letsel oplopen of met andere schade te maken krijgen. Zelfs als jullie allemaal netjes de gordel om hebben bestaat er een groot risico dat jullie te maken krijgen met letsel. Denk aan situaties waarin je met het hoofd tegen de voorruit knalt, de gordel zich strak snijdt of je tegen de zijkant van de auto aan wordt geduwd. Er kan in de auto van alles gebeuren, waarbij het natuurlijk niet aan onszelf hoeft te liggen.

De schadeverzekering inzittenden binnen de autoverzekering is er voor iedereen die met je meerijdt, net als voor jou als bestuurder. Jullie kunnen allemaal gebruik maken van de dekking. De dekking is er op basis van de daadwerkelijke schade waar je mee te maken krijgt. Gaat het om letsel, om schade aan de bagage of aan kleding die je draagt? Aan de hand van de waarde daarvan kun je de schade laten vergoeden, zodat je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien.

Tip: ben je na een ongeval niet meer in staat op te werken? Je kunt de kosten voor het verminderde inkomen laten vergoeden vanuit de schadeverzekering inzittenden. Bovendien kun je de kosten voor medische en huishoudelijke hulp laten dekken.

SVI of OIV

Houdt er rekening mee dat de schadeverzekering inzittenden (SVI) een andere dekking biedt dan de ongevallen inzittendenverzekering (OIV). De beide dekkingen lijken op elkaar als je kijkt naar de namen, maar zitten toch op een heel andere manier in elkaar.

De schadeverzekering inzittenden dekt op basis van werkelijke schade. Je krijgt de kosten vergoed voor letsel, net als schade aan bagage en kleding. De ongevallen inzittendenverzekering dekt geen specifieke schade, maar keert een vast bedrag uit. Die uitkering is beschikbaar in situaties waarin jij of een van de passagiers blijvend invalide raakt of zelfs komt te overlijden.

Het is belangrijk om de beide aanvullende dekkingen voor de autoverzekering goed met elkaar te vergelijken. Uiteraard kun je ze allebei afsluiten, zodat je in alle situaties zeker weet dat er sprake is van een goede dekking. Je hoeft dan niet zelf voor de kosten op te draaien, ook niet als je regelmatig met anderen in de auto rijdt.

Aanvullende dekkingen vergelijken

Uiteraard heb je naast de schade voor inzittenden verzekering en de OIV de keuze uit een aantal andere dekkingen. We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

  • Ongevallen inzittendenverzekering (OIV)
  • Schadeverzekering voor inzittenden (SVI)
  • Verhaalrechtsbijstandsverzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen
  • No-claimbeschermer

Krijg je te maken met een ongeval en wil je schade op de tegenpartij verhalen? Het kan een lastig juridisch spel worden, waarbij je goed dient te weten wat je moet claimen en wie je daarvoor aansprakelijk moet stellen. Dankzij verhaalrechtsbijstand sta je er niet alleen voor, omdat je kunt rekenen op juristen die je helpen jouw claim in te dienen. En wil je bij een conflict kunnen rekenen op bijstand door een juridisch specialist of een advocaat? Dan kun je gebruik maken van de rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen. Let op: voorkomt een dubbele dekking, bijvoorbeeld vanuit een algemene rechtsbijstandsverzekering met dekking voor verkeerssituaties.

Tenslotte kun je gebruik maken van een no-claimbeschermer. Je kunt op die manier één keer per jaar schade claimen, zonder dat dit invloed heeft op jouw no-claimkorting. Uiteraard mag het gaan om verschillende soorten schade, dus ook die aan passagiers, eigen letsel of jouw bagage en kleding.

SVI verzekering: aanvullende dekking

De schadeverzekering inzittenden is een populaire aanvullende dekking. Rijd je regelmatig met passagiers, bijvoorbeeld omdat je de kinderen naar school brengt of je samen met collega’s naar het werk rijdt? Het is belangrijk om er dan rekening mee te houden dat letsel en schade aan hun bagage en kleding niet altijd gedekt is. Stel dat jij een ongeval veroorzaakt, dan ben jij degene die voor de kosten op moet draaien. Met name bij letsel kunnen de kosten hoog oplopen, waardoor het de moeite waard is om daar een verzekering voor te overwegen.

Raak je betrokken bij een ongeval, waar iemand anders schuld aan heeft? De tegenpartij zal de kosten voor letsel en materiële schade moeten betalen. Het kan soms lastig zijn om de kosten te claimen en die vlot uitgekeerd te krijgen van de verzekeraars. De dekking vanuit de schadeverzekering inzittenden kan dan uitkomst bieden. Er is een uitkering beschikbaar voor de materiële en immateriële schade, nog voordat duidelijk is wie er schuld heeft. Op die manier hoef je zelf niet voor de kosten op te draaien en krijgen zowel jij als de passagiers de geleden schade netjes vergoed.

Meer weten over de schadeverzekering inzittenden of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23