Wa beperkt casco autoverzekering

Een Beperkt Casco autoverzekering dekt bijv. schade door brand, storm, diefstal of inbraak.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Wa beperkt casco

Denk je na over een WA Beperkt Casco autoverzekering, maar weet je niet precies wat dat inhoudt? Alle verzekeraars bieden de dekking aan, als aanvulling op de verplichte polis voor de wettelijke aansprakelijkheid. Met een Beperkt Casco dekking is ook schade aan jouw eigen auto in een aantal gevallen gewoon gedekt.

Let op: de WA Beperkt Casco autoverzekering biedt niet de meest uitgebreide dekking. Schade die je zelf veroorzaakt aan jouw auto is bijvoorbeeld niet gedekt, net als schade door vandalisme.

Op Autoverzekeraar.nl leggen we je graag helder uit welke mogelijkheden je hebt en waar je uit kunt kiezen. Natuurlijk vergelijken we de verschillende verzekeraars voor je, net als de opties die je bij de partijen hebt. Zoek je naar een goedkope autoverzekering of juist de meest uitgebreide dekking? Wij laten je zien wat er mogelijk is met de WA Plus Casco-dekking, net als de andere verzekeringen waar je gebruik van kunt maken.

Beperkt Casco dekking: wat houdt dit in?

Benieuwd wat een Beperkt Casco-dekking precies inhoudt? We zetten dit aan de hand van de dekking voor je op een rij:

 • Schade door brand
 • Diefstal, inbraak en joyriding
 • Ruitbreuk
 • Botsing met een dier
 • Storm, hagel en overstromingen

Schade door brand

Vliegt jouw auto in brand en lukt het niet om dat op tijd te blussen? Met deze dekking ben je verzekerd voor schade door brand. Het kan gaan om total loss, net als om kleinere schade. Bij total loss krijg je de dagwaarde uitgekeerd, iets dat over het algemeen ook geldt in het buitenland.

Diefstal, inbraak en joyriding

Wordt jouw auto gestolen, word je het slachtoffer van joyriding of wordt er ingebroken in de auto? Ook dat is gedekt, dus niets om je zorgen over te maken. In plaats daarvan krijg je de schade netjes vergoed of wordt er een andere auto geregeld. Bij total loss krijg je ook hierbij de dagwaarde uitgekeerd.

Ruitbreuk

Met de dagwaarde krijg je over het algemeen niet te maken bij ruitschade. Zowel sterretjes in de ruit als complete barsten en volledig gebroken ruiten worden netjes gedekt. Bovendien is er veelal vervangend vervoer beschikbaar, zodat je meteen met een andere auto op weg kunt.

Botsing met een dier

Kom je in aanrijding met een dier? De schade die daardoor ontstaat is netjes gedekt binnen de autoverzekering. Vooral bij grotere dieren kan er sprake zijn van veel schade. Is jouw auto total loss? Dan krijg je de dagwaarde uitgekeerd.

Storm, hagel en overstromingen

Het weer kan grote invloed hebben op jouw auto, vooral als je te maken krijgt met storm, hagel en overstromingen. In die gevallen ben je met deze verzekering gewoon gedekt, om je daar geen zorgen over te hoeven maken.

WA Plus, WA+ en WA Beperkt Casco

De verschillende verzekeraars gebruiken verschillende benamingen voor de dekking, waardoor dit soms verwarrend kan werken. Wij hebben het bij Autoverzekeraar.nl doorgaans over een WA Beperkt Casco-dekking. Het gaat daarmee ook om een WA Plus-dekking of een WA+ dekking.

Verzekeraars bedoelen daarmee aan te geven dat er sprake is van de WA-dekking, plus een aantal extra’s. De WA-dekking is verplicht, omdat je zonder die dekking de openbare weg in Nederland niet op mag. De Beperkt Casco-dekking voor jouw autoverzekering is niet verplicht, die kun je daar vrijwillig bovenop afsluiten.

Beperkt Casco en alternatieven

In de meeste gevallen kiezen auto-eigenaren voor hun auto’s van 4 tot 10 jaar oud voor deze dekking. Op die manier is de auto niet nieuw genoeg meer voor een All Risk-dekking, maar is de dekking voor de wettelijke aansprakelijkheid niet uitgebreid genoeg.

Je hebt de keuze uit een WA autoverzekering met de laagste premie, de meest uitgebreide dekking van een All Risk-polis of de middenweg met een Beperkt Casco-dekking. In sommige gevallen zitten er kleine verschillen in de dekking tussen de diverse verzekeraars.

Houd er rekening mee dat er niet automatisch sprake is van vervangend vervoer. Bovendien kan het zijn dat sommige verzekeraars een eigen risico berekenen, bijvoorbeeld voor de dekking van ruitbreuk. Kijk daar goed naar als je de Beperkt Casco-verzekering goed wilt vergelijken. Op die manier maak je de beste keuze, aan de hand van wat je nodig hebt.

WA Beperkt Casco autoverzekeringen vergelijken

Wil je de verschillende WA Beperkt Casco autoverzekeringen met elkaar vergelijken? Ze zijn beschikbaar bij diverse verzekeraars, waar jij online een keuze uit kunt maken. Voor de berekening van de polis heb je in ieder geval een aantal gegevens over jezelf en over de auto nodig. Het gaat om jouw woonplaats en bijvoorbeeld het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Daarnaast wil de verzekeraar graag weten in welke auto je rijdt, om het risico op hoge kosten goed in te schatten.

Online presenteren we je graag het complete overzicht van autoverzekeringen op basis van de Beperkt Casco-dekking. Daarmee ontdek je wat de mogelijkheden zijn en hoe je daar gebruik van kunt maken. Voor een scherpe premie en met een dekking die aansluit bij waar je naar op zoek bent. Voor het beste van twee werelden, waarvoor je bovendien de deur niet uit hoeft.

Heb je op dit moment al een Beperkt Casco-autoverzekering en wil je dat aanpassen? Zodra jouw auto 10 jaar of ouder is kun je die omzetten naar een WA-autoverzekering. Omzetten kan uiteraard ook eerder of later, maar dit is het moment waarop anderen dat over het algemeen doen. Ze voorkomen op die manier dat ze nog te lang een hoge premie betalen voor een auto die dat niet meer waard is. Door dit goed in de gaten te houden voorkom je dat je onnodig veel premie betaalt.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • WA Beperkt Casco Autoverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23