zakelijk autoverzekering

Direct online een zakelijke autoverzekering vergelijken

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Zakelijke autoverzekering

Zakelijke autoverzekering gezocht en benieuwd naar de mogelijkheden? Je hebt de keuze uit verschillende verzekeringen, afhankelijk van het type bedrijfsauto dat je rijdt en hoe je daar gebruik van maakt. We zetten de opties voor je op een rij om de auto zakelijk te verzekeren, waarbij je rekening houdt met de afschrijving en dekking die je nodig hebt. En met de voorwaarden die er gelden, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Heb je vragen over de autoverzekering om zakelijk af te sluiten en hoe je jouw bedrijfsauto kunt verzekeren? We geven antwoord op een paar van de veelgestelde vragen en schetsen je de mogelijkheden. Aan de hand van een paar voorbeelden ontdek je welke verzekeringen er zakelijk zijn en op welke kosten je moet rekenen.

Veelgestelde vragen

Benieuwd naar de veelgestelde vragen door andere ondernemers en professionals die een zakelijke autoverzekering zoeken? We zetten de antwoorden op 3 van de vragen voor je op een rij:

 • Welke basisdekkingen zijn er?
  Je hebt voor een zakelijke auto de keuze uit een WA-verzekering voor de Wettelijke Aansprakelijkheid, WA Beperkt Casco-dekking en een WA Volledig Casco-dekking (Allrisk). Alleen met de meest uitgebreide dekking is ook schade aan jouw bedrijfsauto die je zelf veroorzaakt gedekt.
 • Welke aanvullende dekkingen zijn er?
  Naast de basisdekking kun je zakelijk gebruik maken van aanvullende dekkingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Ongevallenverzekering voor Inzittenden, de Schadeverzekering voor Inzittenden en de Rechtsbijstandsdekking. Je kunt jouw bedrijfswagen verzekeren met de basisdekking en extra’s die je zoekt, om de belangrijkste risico’s af te dekken.
 • Wat valt er buiten de dekking?
  Uiteraard zijn er ook zaken uitgesloten van dekking, als je kiest voor een bedrijfsautoverzekering. Ontstaat er bijvoorbeeld schade terwijl er iemand reed die geen rijbewijs heeft? Of wordt de auto anders gebruikt dan wat is toegestaan binnen de polis? De zakelijke autoverzekering geldt in dat geval niet.

Auto zakelijk verzekeren: 3 mogelijkheden

Uiteraard kun je op verschillende manieren een auto zakelijk verzekeren. We zetten 3 mogelijkheden voor je op een rij:

 • Zakelijke autoverzekering voor personenauto’s
  De meest reguliere autoverzekering, in dit geval voor een auto die zakelijk wordt gebruikt. Verzekeraars maken onderscheid in zakelijke auto’s voor zakelijke diensten, en die voor regulier gebruik. Taxivervoer of transport is met een reguliere zakelijke polis doorgaans niet toegestaan. Zakelijk van en naar kantoor rijden of bij de klant op bezoek is over het algemeen geen probleem.
 • Bestelautoverzekering voor bedrijfsauto’s
  Een zakelijke autoverzekering voor een bestelwagen lijkt op die voor een personenauto. Opnieuw is leidend hoe je daar gebruik van maakt. De verzekeraar kijkt goed naar zowel het type bedrijfswagen, de waarde daarvan als bijvoorbeeld het aantal kilometers per jaar dat je daarmee rijdt.
 • Collectieve autoverzekering voor een wagenpark
  Heb je een wagenpark met meerdere auto’s? Je kunt daar bij sommige autoverzekeraars een collectieve autoverzekering afsluiten. Op die manier verzeker je meerdere auto’s op basis van dezelfde voorwaarden, waardoor de premie scherper kan uitvallen.
 • Bedrijfsauto verzekeren: voorbeelden

  Benieuwd naar voorbeelden van andere ondernemers die een zakelijke autoverzekering afsloten? De bedrijfsautoverzekering is er bijvoorbeeld voor een bestelbus met een onbeperkt aantal kilometers. De kosten daarvoor zijn bij zo’n 10 schadevrije jaren vergelijkbaar aan de kosten voor een zakelijke personenauto bij circa 5 schadevrije jaren. Het heeft te maken met de hogere waarde van een bestelauto van een vergelijkbaar bouwjaar.

  Met name bij een groot aantal kilometers per jaar kunnen de kosten voor de autoverzekering oplopen. Het is dan de moeite waard om de verschillende bedrijfsautoverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Dat voorkomt onnodig hoge kosten en biedt aan de andere kant toch de garantie dat de dekking goed past bij de risico’s die je loopt.

  Tip: vergeet niet accessoires mee te verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan materialen in en op de auto, die je toevoegt om zware spullen mee te nemen. Ze zijn niet standaard meeverzekerd, waardoor je daar in een aantal gevallen een extra dekking voor nodig zal hebben.

  Gebruik je de bedrijfsauto zowel zakelijk als privé? Dat hoeft in de meeste gevallen geen probleem te zijn. Houd wel rekening met het aantal kilometers dat je met de auto kunt rijden, binnen de polis die je daarvoor afsluit. Je voorkomt daarmee dat het gebruik zakelijk en in privé in totaal op een te hoog aantal kilometers uit zal komen.

  Zakelijke autoverzekering berekenen

  Wil je een bedrijfswagen verzekeren of een zakelijke autoverzekering afsluiten? Het is de moeite waard. Bij de verschillende verzekeraars ontdek je eenvoudig wat de premie zou zijn die je er betaalt, voor de dekking waar je naar op zoek bent. Wij helpen je de verschillende mogelijkheden op een rij te zetten, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken. Het is de makkelijkste manier om voor het volledige overzicht te zorgen, bijvoorbeeld om de laagste premie te vinden.

  Tip: geef de autoverzekeraar duidelijk aan dat het gaat om een zakelijke auto. Beschrijf daarbij ook de manier waarop je er gebruik van zal maken, zodat daar geen onduidelijkheid over kan ontstaan.

  Je kunt online jouw bedrijfsauto verzekeren, met een zakelijke (bestel)autoverzekering. De dekking geldt voor een bestelwagen of een zakelijke personenauto, afhankelijk van waar je mee rijdt. Je bouwt natuurlijk schadevrije jaren op, waardoor de premie op den duur steeds lager uit zal vallen. Op die manier lijkt de polis sterk op die van een privé-autoverzekering. Wij helpen je de verschillen op een rij te zetten, zodat je een goede keuze kunt maken.

  Meer weten over de zakelijke autoverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


  Voordelen Autoverzekeraar

  1.Gratis Verhaalservice
  Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
  2.Direct verzekerd
  Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
  3.Gratis Polischeck
  Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
  4.Tot 80% Noclaim
  Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • Zakelijke autoverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23