zakelijk autoverzekering

Direct online een zakelijke autoverzekering vergelijken

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Autoverzekering zakelijk

Binnen uw bedrijf zijn er waarschijnlijk één of meerdere personenauto’s die zakelijk worden gebruikt. Met de bedrijfsautoverzekering verzekert u ze goed, voordelig en geheel op maat. U kunt kiezen uit drie standaardpolissen: WA, WA-plus of All Risk.
Bij een zakelijke autoverzekering heb je een aantal voordelen. Zoals je een zakelijke auto kunt ‘afschrijven’ (als kostenpost bij de jaaropgaaf) geldt dat ook voor de autoverzekering. Je hebt immers een autoverzekering nodig om te kunnen rijden. Dit is dan ook een aftrekbare kostenpost. Je hebt dus een groot fiscaal voordeel en dat is natuurlijk nooit weg.

Dekking

Bij de zakelijke autoverzekering heeft u de mogelijkheid om naast de verplichte WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering, uw auto casco te verzekeren. Met de aanvullende dekkingen kunt u de verzekering nog completer maken. Welke dekking u ook kiest, u geniet altijd van een uitstekende dekking tegen een lage premie.
WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
De WA-dekking is verplicht voor alle automobilisten en vergoedt de schade die u aan anderen toebrengt. Daarover hoeft u zich met deze verzekering dus geen zorgen meer te maken. Is uw auto ouder dan 10 jaar dan is dit de meest gangbare verzekering.
WA + Beperkt Casco
Naast de WA-verzekering kunt u ook schade aan uw eigen auto verzekeren. Met de Beperkt Casco dekking is onder andere schade ontstaan door brand, diefstal, storm of ruitbreuk gedekt. Heeft u een auto die tussen de 5 en 10 jaar oud is, dan past deze dekking waarschijnlijk het best bij u.
WA + Uitgebreid Casco (All risks)
Dit is de meest uitgebreide dekking. U bent uiteraard verzekerd voor schade die u met de auto aan anderen toebrengt. In aanvulling op de Beperkt Casco dekking is ook de schade aan uw auto veroorzaakt door bijvoorbeeld aanrijding en vandalisme verzekerd. Is uw auto jonger dan 5 jaar? Dan adviseren wij u voor deze dekking te kiezen.

Zakelijk auto verzekeren

Daarnaast zijn er diverse extra verzekeringen:

 • Een ongevallen inzittendenverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent op het moment dat er één van de inzittenden (waaronder ook de bestuurder) blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. Wie verantwoordelijk is voor het ongeval, is daarbij niet relevant.
 • De schade inzittendenverzekering stelt een inzittende schadeloos als deze schade oploopt als gevolg van een aanrijding. Vergoed worden letselschade, materiële schade en schadeloosstelling van de nabestaanden bij het overlijden van een persoon.
 • Mochten er juridische conflicten ontstaan bij de afhandeling van aanrijdingen, dan kan een rechtsbijstanddekking uitkomst bieden.

Let op de BTW!

Als ondernemer kunt u recht hebben op BTW-aftrek voor de zakelijke autoverzekering. In het geval dat uw auto echter exclusief BTW is verzekerd, worden eventuele schade-uitkeringen ook zonder BTW betaald. De BTW die door een schadeherstelbedrijf voor een reparatie in rekening wordt gebracht moet u in z’n geval dus zelf betalen.
Ruitschade
Voor de dekking Ruit geldt de volgende regeling:
1.bij ruitreparatie geldt geen eigen risico als de ruit via de Select Ruitschade Service wordt gerepareerd, in alle andere gevallen is bij ruitreparatie het eigen risico van toepassing zoals dat op het polisblad staat vermeldt;
2.bij ruitvervanging via inschakeling van een in de polis genoemde Ruitschade Service, komt slechts een deel van het eigen risico voor rekening van de verzekeringnemer. In alle andere gevallen is bij ruitvervanging het eigen risico van toepassing zoals dat op het polisblad staat vermeldt. Op de Groene Kaart staat hoe contact kan worden opgenomen met een bedrijf dat is aangesloten bij de Select Ruitschade Service en ook welk eigen risico in dat geval geldt bij ruitvervanging.

Rechtsbijstandverzekering zakelijk

U heeft als ondernemer al snel met veel partijen te maken, zoals afnemers, leveranciers, de gemeente, personeel en verhuurders. De kans op een conflict, en daarmee een juridisch geschil, is altijd aanwezig. Het inhuren van juridische bijstand kan behoorlijk in de papieren lopen. Met de Rechtsbijstandverzekering voor Bedrijven krijgt u, ook bij dreigende conflicten, juridische hulp van onafhankelijke specialiste

Onze Rechtsbijstandverzekering is speciaal afgestemd op u als ZZP’er. U betaalt alleen voor de dekkingen die u nodig heeft, waardoor u nooit teveel zult betalen.
Waarvoor bent u onder andere verzekerd?

Met de zeer uitgebreide ZZP dekking bent u verzekerd van juridisch advies en ondersteuning voor juridische conflicten. Ook incasso is standaard meeverzekerd.
Bekijk hieronder voor welke conflicten u onder andere bent verzekerd.

 • Conflicten naar aanleiding van verbintenissen die u met klanten/afnemers, opdrachtgevers of met leveranciers bent aangegaan.
 • Verhalen van letsel- en materiële schade (waaronder ook schade ontstaan met of aan uw bedrijfsmotorrijtuigen).
 • Conflicten naar aanleiding van koop, huur en onderhoud van uw bedrijfsruimte.
 • Juridische conflicten naar aanleiding van onbetaalde facturen (aanvullend op het incassotraject).
 • Conflicten met de overheid over bijvoorbeeld vergunningen en bestemmingsplan.

Wat u verder moet weten
Het is belangrijk dat u de polisvoorwaarden goed leest, hierin staat waarvoor u wel of niet bent verzekerd. Hebt u bijvoorbeeld een conflict dat ontstaan is vóórdat u deze verzekering bij ons afsloot? Dan bent u voor dat conflict niet verzekerd van juridische hulp.
U bent direct verzekerd voor conflicten die te maken hebben met schade in het verkeer of na een ongeval. Voor overige conflicten geldt een wachttijd van drie maanden.

Collectieve verzekering

Als uw bedrijf over meerdere bedrijfsauto’s beschikt, dan kunt een collectieve autoverzekering afsluiten waarbij afspraken gemaakt kunnen worden over de verzekeringsvoorwaarden, de premie en het eigen risico. Een dergelijke verzekering heeft voor een bedrijf veel voordelen.
Zo kan een onderneming profiteren van een extra premievoordeel, omdat het sluiten van een collectief ook voor de verzekeraar , zoals Unive ,zelf aantrekkelijker is.

Premie versus dekking

Je doet er verder ook goed aan om niet alleen te kijken naar de verschillende premies van verschillende verzekeraars maar ook goed naar de polisvoorwaarden te kijken om een goed vergelijk te maken. Zo kan het zijn dat een verzekering goedkoop lijkt maar de dekking beperkt is waardoor je alsnog of zelf moet bijbetalen of geen gedekte zaak heeft.

Eigen overweging

Het wel of niet afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is een persoonlijke keuze. Wat zijn je risico’s en kun en wil je het risico zelf dragen? Bedenk hierbij goed dat het gemiddelde uurtarief van een gemiddelde advocaat rond de € 250,- ligt. De gemiddelde jaarpremie van een bedrijfsrechtsbijstandverzekering begint rond de € 350,- en is uiteraard afhankelijk van de te verzekeren onderdelen.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder

  contact pagina

  Bel ons : 0223 - 62 74 23

 • Autoverzekering zakelijk

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23