goedkope bromfietsverzekering

Goedkope bromfietsverzekering: 4 tips om eenvoudig te besparen

Een goedkope bromfietsverzekering afsluiten?

Met onze handige tips zorgen we ervoor dat je niet te veel betaalt. Terwijl je aan de andere kant natuurlijk kunt vertrouwen op een goede dekking.

De bromfietsverzekering hoeft niet duurder te zijn dan nodig, door rekening te houden met bijvoorbeeld de schadevrije jaren die je opbouwt. En door per jaar af te rekenen, als twee van de handige tips. Daarmee zorg je ervoor dat je de bromfietsverzekering goedkoop kunt afsluiten, zodat je genoeg geld overhoudt om daar andere leuke dingen van te doen.

Tips voor een goedkope bromfietsverzekering

Benieuwd hoe je er met onze tips voor zorgt dat je een goedkope bromfietsverzekering afsluit? Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Schadevrije jaren
 • Betaal per jaar
 • Kies de juiste dekking
 • Altijd online vergelijken

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

goedkope bromfietsverzekering

1. Schadevrije jaren

Zodra je de bromfietsverzekering afsluit betaal je daarvoor een bepaalde premie voor je bromfiets. Rijd je een jaar schadevrij? Dan krijg je meer korting op die premie, waardoor je per maand een beetje minder betaalt.

Door de jaren heen kun je veel schadevrije jaren opbouwen. Op die manier zorg je altijd voor een goedkope bromfietsverzekering, waarmee je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Je profiteert van korting bij bijvoorbeeld EAG, ENRA en Klaverblad. Houd er aan de andere kant rekening mee dat bijvoorbeeld ASR, London, REAAL en Unigarant geen korting verstrekken.

Tip: bouw je schadevrije jaren op met de goedkope bromfietsverzekering? Je kunt die in een aantal gevallen ook gebruiken om de autoverzekering goedkoop te maken. Op die manier kun je ook daar voordelig gebruik van maken, met de jaren die je op de bromfiets al schadevrij reed.

2. Betaal per jaar

De premie voor een goedkope bromfietsverzekering betaal je standaard per maand. De verzekeraar schrijft de premie netjes iedere maand af, zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt.

Wil je besparen op de premie, om de verzekering voor de bromfiets goedkoper te maken? Dan is het de moeite waard om die voortaan per jaar te betalen. Op die manier weet de verzekeraar in één keer zeker dat je alle maanden premie overmaakt. Jij krijgt in ruil daarvoor een aantrekkelijke korting. Het kan gaan om één tot twee procent van de totale premie. Dat lijkt misschien niet veel, maar is meer dan dat je op een gemiddelde spaarrekening over jouw spaargeld zou krijgen.

Tip: verkoop je de bromfiets halverwege het jaar en moet je daarom de verzekering opzeggen? Geen probleem, dan krijg je het bedrag dat je eerder betaalde voor de resterende periode gewoon terug. Op die manier weet je zeker dat je met de goedkope bromfietsverzekering nooit te veel betaalt.

3. Kies de juiste dekking

Als je een goedkope bromfietsverzekering wilt afsluiten is het belangrijk om goed te letten op de juiste dekking. De dekking is er in drie varianten:

 • WA-dekking
  De goedkoopste verzekering, met de minst uitgebreide dekking. Je bent verzekerd volgens de wettelijke verplichting. Heb je schade aan jouw eigen bromfiets? Dan betaal je de kosten voor het herstel zelf.
 • WA+ Diefstal
  Vind je het belangrijk om jouw bromfiets te verzekeren voor eventuele diefstal? Kies dan voor de meer uitgebreide dekking. Houd er rekening mee dat je daar een hogere premie voor betaalt.
 • WA+ Diefstal en Aanrijding
  De minst goedkope bromfietsverzekering, omdat je kunt rekenen op de meest uitgebreide dekking. Ook bij schade aan jouw eigen bromfiets, als je te maken krijgt met een aanrijding.

Het is, onafhankelijk van de dekking die je kiest, belangrijk om de bromfiets altijd op slot te zetten met een ART-goedgekeurd slot. Op die manier weet je zeker dat je netjes aan de voorschriften voldoet.

Tip: wil je hulp bij het verhalen van schade of zoek je naar dekking voor passagiers die je achterop hebt zitten? Breid de dekking van de bromfietsverzekering uit met een verhaalbijstand of verhaalservice en de ongevallen opzittendenverzekering.

4. Altijd online vergelijken

Onze beste tip om een goedkope bromfietsverzekering af te sluiten? Je kunt online de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken. Wij zetten de opties voor je op een rij, bijvoorbeeld als je een verzekering voor jouw bromfiets zoekt.

Zorg er altijd voor dat je goed weet naar welke dekking je op zoek bent. Vervolgens kun je besluiten om de premie in één keer te betalen en bijvoorbeeld schadevrije jaren op te bouwen. Of een hoger eigen risico te accepteren, waarmee je zelf een deel van de kosten betaalt bij schade. Je betaalt dan een lagere premie, zodat je met de bromfietsverzekering een heel goedkope keuze maakt.

Goedkope bromfietsverzekering: online afsluiten

Benieuwd hoe je de goedkope bromfietsverzekering het best kunt afsluiten en wat daarbij komt kijken? We leggen het je graag uit, ook als je vragen hebt over de specifieke dekking. Met verschillen tussen de diverse verzekeraars, om daar een goede keuze uit te maken. Met de dekking die je nodig hebt en natuurlijk op basis van de juiste bedragen, die passen bij de scooter die je gaat rijden.

Je kunt online de bromfietsverzekering berekenen, zodat je zeker weet dat je daar een scherpe premie voor betaalt. Ideaal om de kosten niet te hoog op te laten lopen en toch goed verzekerd te zijn. Voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA), net als inclusief diefstal of ook de eigen schade bij een aanrijding. Zaken waarover we graag met je meedenken, zodat je een goede keuze maakt voor de bromfiets waar je veel veilige kilometers op zal gaan maken.

Stap je over op een goedkope motorverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23