goedkope bromfietsverzekering

Goedkope bromfietsverzekering

Voor iedere bromfiets waarvoor een kenteken is afgegeven, moet ook een bromfietsverzekering worden afgesloten.
Dat moet minimaal een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) zijn. Daarmee ben je gedekt tegen schade door eventuele ongevallen die je met je brommer veroorzaakt.

Rijd je zonder WA-verzekering rond, dan loop je niet alleen kans op een fikse boete als je gesnapt wordt maar ben je ook zwaar de pineut als je daadwerkelijk een ongeluk veroorzaakt.

Je zult dan namelijk zelf voor alle kosten en overige gevolgen moeten opdraaien. Dat kan je de rest van je leven blijven achtervolgen.
En mocht er een keer schade zijn, dan handelen wij dat snel en duidelijk af, want een schade is al vervelend genoeg.

Brommobiel

Hij lijkt qua uiterlijk erg op een kleine auto, maar volgens de wet moet hij technisch gezien als een brommer worden beschouwd: de brommobiel.

goedkope bromfietsverzekeringSimpel gezegd gaat het om een bromfiets met meer dan twee wielen (gewoonlijk zijn het er vier) die voorzien is van een (meestal gesloten) carrosserie.

Om op een brommer, snorfiets of brommobiel rond te rijden moet je niet alleen minimaal 16 jaar oud zijn, maar ook beschikken over een geldig rijbewijs.

Dit mag ook een motorrijbewijs of een autorijbewijs zijn; heb je dat (nog) niet, dan zul je een bromfietsrijbewijs (categorie AM) moeten hebben.

Dekking

De goedkoopste bromfietsverzekering is de WA bromfietsverzekering. Dit is de minimale verzekering bromfiets die u moet afsluiten als bromfietsbezitter en deze verzekering vergoedt enkel de schade aan derden. Als u zelf schade oploopt, krijgt u dus niets vergoed. Dit is de ideale verzekering voor u een goedkope bromfietsverzekering via Autoverzekeraar.nl

Een WA beperkt casco en een WA casco bromfietsverzekering vergoeden dan wel de schade aan uw bromfiets in sommige gevallen, maar dit bedrag zal toch niet zo hoog zijn als u een bromfiets bezit. De premie die u echter moet betalen ligt wel een stuk hoger, waardoor u geen waard krijgt voor uw geld.

Beperkt casco en all risk

Een goedkope bromfietsverzekering die iets duurder is dan de WA bromfietsverzekering is de WA beperkt casco verzekering bromfiets. Deze verzekering dekt schade aan derden en schade in bepaalde situaties (weersomstandigheden, diefstal, brand). De schade die u oploopt bij een ongeval wordt niet vergoedt.

Als u een dure bromfiets heeft aangeschaft, kunt u er het beste voor kiezen voor onze All Risk , en toch nog goedkope bromfietsverzekering. Dit noemen we ook wel een WA casco bromfietsverzekering. Alle schade die u veroorzaakt wordt dan vergoedt. Alleen als er sprake is van opzet of verboden middelen keert de verzekeraar geen schadevergoeding uit. Een WA casco verzekering is de duurste bromfietsverzekering.

Aanvullende verzekeringen

VERHAALRECHTSBIJSTAND

Dit is misschien wel de belangrijkste uitbreiding van uw bromfietsverzekering. De WA dekking op uw bromfietsverzekering wordt uitgebreid met Verhaalrechtsbijstand. Heeft u een schade buiten uw schuld om, bent u verzekerd van het verhalen van de schade op de aansprakelijke tegenpartij. De juristen doen onderzoek naar de schuldvraag. Laten expertise verrichten en voeren alle correspondentie om de schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.

ONGEVALLENVERZEKERING OPZITTENDEN

Een ongeluk kan behalve materiële schade ook persoonlijk letsel veroorzaken. Een ongevallenverzekering opzittende is een onmisbare aanvulling op uw bromfietsverzekering. Een ongevallenverzekering keert éénmalig bij blijvende invaliditeit of overlijden uit. Deze uitkering is geheel los van de schuldvraag. Schuld of geen schuld, er volgt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.

DIEFSTAL BROMMER

Een bromfiets is een waardevol bezit. Niets is ergerlijker als diefstal van uw bromfiets. Wij bieden de mogelijkheid uw WA dekking uit te breiden met diefstaldekking. Let op: bij diefstaldekking moet uw bromfiets of snorfiets altijd op slot worden gezet met een ART 3 of ART 4 goedgekeurd slot. Welke sloten dit zijn kunt u navragen bij uw bromfietshandelaar of kijk op Stichting ART.

Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23