Goedkope motorverzekering

Binnen 2 minuten een goedkope motorverzekering afsluiten.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Goedkope motorverzekering

Een goedkope motorverzekering vergelijken? Je kunt online verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken, net als de verschillende polissen en aanvullende dekkingen. Door goed na te denken over wat jij nodig hebt voorkom je dat je te veel betaalt voor de verzekering.

Wij helpen je de mogelijkheden op een rij te zetten, waarmee je een goedkope polis afsluit om jouw motor te verzekeren. Het is de makkelijkste manier om onnodige kosten te besparen, terwijl je ondertussen kunt vertrouwen op een uitstekende dekking.

Wil je besparen op jouw motorverzekering, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? We leggen het je uit, aan de hand van een paar slimme tips. Bovendien voorkomen we dat je belangrijke informatie over het hoofd ziet.

De motorverzekering lijkt in een aantal gevallen op een autoverzekering. Dat betekent dat het belangrijk is om goed te letten op de dekking, het aantal schadevrije jaren dat je hebt en bijvoorbeeld het aantal kilometers dat je (per jaar) rijdt. Aan de hand daarvan vind je een goedkope motorverzekering, zodat je daar een zo scherp mogelijke prijs voor betaalt.

Besparen op de polis

Wil je besparen op de polis van jouw motorverzekering? Het is belangrijk om niet meteen te kijken naar de premie die je betaalt. Het klinkt verleidelijk, net als wanneer je een andere verzekering afsluit. Je loopt daarmee helaas een belangrijk risico, op een verzekering die uiteindelijk niet aan je wensen voldoet als je die nodig hebt.

Verzekeraars hebben een paar mogelijkheden om de verzekering goedkoper aan te bieden. Zij kunnen je bijvoorbeeld een minder uitgebreide dekking aanbieden. Op die manier kan de premie omlaag, maar kun je rekenen op minder dekking als er een keer wat aan de hand is. De goedkope polis lijkt op het eerste gezicht dan interessant, maar zodra je de verzekering nodig hebt kun je daardoor in de problemen komen.

Een andere mogelijkheid die verzekeraars hebben is het aanbieden van minder uitgebreide service. Sommige polissen verplichten je bijvoorbeeld om zelf een claim in te dienen, zonder dat er begeleiding beschikbaar is. We spreken van een ‘verhaalservice’, die wij je dan graag gratis aanbieden. We zorgen er daarmee voor dat we je kunnen bijstaan op het moment dat er wat aan de hand is, zodat je er niet alleen voor komt te staan.

Het is bij het afsluiten van een goedkope motorverzekering belangrijk om goed te letten op de manier waarop de verzekeraar op de kosten bespaart. Gaat het om een minder uitgebreide dekking of een minder uitgebreide service? Het is niet altijd verstandig om op die manier op de kosten te besparen, vooral niet als je daar niet goed van op de hoogte bent.

Waarop letten bij een motorverzekering?

Wil je wél een goedkope motorverzekering afsluiten, maar geen last hebben van een minder uitgebreide dekking of een minder uitgebreide service? We zetten een paar tips voor je op een rij om op te letten:

 • Dekking van de verzekering
  De dekking heeft de grootste invloed op de hoogte van de premie, net als bij een autoverzekering. De goedkoopste motorverzekering is de WA-polis. Houd er rekening mee dat je daarmee alleen dekking hebt voor schade die je aan anderen (en de voertuigen van anderen) aanbrengt. Een WA Beperkt Casco dekking dekt ook schade aan jouw auto buiten jouw schuld om. Met een allrisk-motorverzekering dek je ook schade die je (zonder opzet) zelf aan jouw voertuig veroorzaakt.
 • Aantal schadevrije jaren en korting
  Je kunt besparen op de premie voor een motorverzekering door goed te kijken naar de invloed van het aantal schadevrije jaren op de premie. Goedkope verzekeraars bieden je hoge kortingen, die kunnen oplopen tot 80% op de nominale premie. Al met een paar schadevrije jaren loopt de korting behoorlijk op, zodat je onder de streep voordelig uit bent. Om die jaren te behouden is het natuurlijk wel van belang om geen schade te rijden (of die in ieder geval niet te claimen).
 • Aantal kilometers per jaar
  Verder kun je een goedkope motorverzekering afsluiten door goed te letten op het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Steeds meer verzekeraars kiezen ervoor je een lagere premie aan te bieden als je jaarlijks minder kilometers maakt. Je bent dan minder vaak op de weg, waardoor zij het risico op schade als lager inschatten.
  Let op: schat het aantal kilometers per jaar zo realistisch mogelijk in. Als uit de kilometerstand blijkt dat je meer rijdt loop je het risico dat de verzekeraar niet (volledig) uitkeert op het moment dat er wat aan de hand is.
 • Goedkope motorverzekering afsluiten

  Met de bovenstaande tips maak je het een stuk makkelijker om een goedkope motorverzekering af te sluiten, zonder dat je voor vervelende verrassingen komt te staan als er een keer wat aan de hand is. De dekking past goed bij het type polis dat je zoekt en de service is zoals je die verwacht. Ondertussen gebruik je jouw schadevrije jaren en bijvoorbeeld een beperkt aantal kilometers per jaar om de premie omlaag te brengen.

  Wil je extra besparen op de premie voor je motorverzekering en ben je bereid een deel van de kosten zelf te betalen als er een keer wat aan de hand is? Je kunt nadenken over een (hoger) eigen risico. Naarmate je meer eigen risico accepteert zal de verzekeraar minder snel uitkeren. De premie kan omlaag, maar als je te maken krijgt met schade zal je een groter deel daarvan zelf moeten betalen.

  Benieuwd naar de effecten van de verschillende tips op de premie die je betaalt voor een goedkope motorverzekering? Dat kun je eenvoudig je motorverzekering berekenen , met de tool die we daarvoor hebben ontwikkeld. Ontdek op die manier hoe je een goedkope polis afsluit, waarmee je voorkomt dat je nog langer te veel premie betaalt voor jouw motorverzekering.

  Meer weten over een goedkope motorverzekering of heb je vragen over dekkingen en voorwaarden? Bel Autoverzekeraar of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice

Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd

Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Gratis Polischeck

Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% No claim

Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • goedkope motorverzekering vergelijken

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23