Bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering
Met de Bromfietsverzekering van Autoverzekeraar.nl bent u goed verzekerd

GRATIS VERHAALBIJSTAND GRATIS POLISCHECK DIRECT VERZEKERD


Bromfietsverzekering vergelijken

De Autoverzekeraar biedt u veel voordelen met de bromfietsverzekering. Maakt u geen schade? Dan bouwt u al heel snel een behoorlijke korting op uw verzekering op. Dit voordeel kan oplopen tot wel 75% van de normale premie voor bijvoorbeeld een unigarant bromfietsverzekering. Vergelijk nu online via internet uw brommerverzekering van alle verzekeraars die in Nederland actief zijn.

Tot 50cc

Voor bromfietsen is de cilinderinhoud beperkt tot 50 cc, de maximumsnelheid dient begrensd te zijn op 50 kilometer per uur. Een bromfiets heeft tegenwoordig in Nederland een echt kenteken: een gele plaat met zwarte letters en cijfers. Vroeger was een bromfietsplaatje op het achterspatbord en een geel plaatje op het voorspatbord of gele vlakken (stickers) bij het voorwiel voldoende, maar die zijn sinds dat moment overbodig. Een bromfiets mag alleen worden bereden als de bestuurder (en eventuele passagier) een goedgekeurde helm dragen.

Bromfietskenteken

De bromfietskentekenplaat moet u gebruiken voor alle voertuigen die onder de definitie van bromfiets vallen. Dit zijn de volgende voertuigen: bromfietsen (brommers), bromscooters, snorfietsen, snorscooters en brommobielen, elektrische steps. En fietsen met een hulpmotor waarbij u niet altijd hoeft mee te trappen voor de aandrijving. Nieuwe bromfietsen en snor fietsen hebben tegenwoordig standaard levering met kentekenbewijs en kentekenplaat. Heeft uw snorfiets of bromfiets nog geen kenteken? Vraag deze dan aan bij een RDW keuringsstation. Neem hiervoor contact op met de klantenservice van de RDW. Deze zorgt voor de registratie en de uitgifte van kentekens en de kentekenbewijzen.

Gele en blauwe brommer kentekenplaten

U mag uiteraard niet met een snor- of bromfiets op snelwegen en autowegen brommen. Maar het mag wel met een motorfiets. Heeft u een bromfiets dan mag u in principe op de rijbaan rijden, tenzij anders aangegeven: een bromfiets- of fietspad is voor zowel bromfietsers als fietsers verplicht. Over het algemeen mogen bromfietsen in de bebouwde kom wel op de rijbaan rijden. Echter buiten de bebouwde kom op het fietspad. 45 km/uur is de maximum snelheid van de bromfiets op de rijbaan. Rijdt u op een fietspad of bromfietspad dan is de maximum snelheid binnen de bebouwde kom 30 km/uur. Erbuiten is dat 40 km/uur.

Voorkom diefstal van je bromfiets

Er worden veel bromfietsen gestolen door ze op een aanhanger of in een bestelbusje te zetten. De dieven hebben zo alle tijd om het slot open te breken. De SAV (Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit) adviseert dan ook om niet alleen je scooter op slot te zetten, maar ook om deze aan bijvoorbeeld een lantaarnpaal of een fietsenrek te bevestigen. Voor de dieven is dit een stuk lastiger! Maar let op : alleen voor een beperkt casco of met een casco scooterverzekering heb je dekking voor diefstal.

wettelijke aansprakelijkheid (WA) bromfietsverzekering

De wetgever verplicht je als je op een bromfiets rijdt je minimaal te verzekeren tegen wa schade ( wettelijke aansprakelijkheid ). Een wa-dekking betreft schade die je iemand anders toebrengt tot max. 2.500.000,– euro en max. 6.000.000,– euro voor letselschade. De WA – bromfietsverzekering premie / scooterverzekering / brommerverzekering  / snorfietsverzekering is o.a. afhankelijk van je postcode , no-claim korting en je leeftijd.

WA + Diefstal

De WA plus diefstal bromfietsverzekering. Bij de wettelijke aansprakelijkheid ben je naast verzekerd zijn tegen schade , ook tegen inbraak , diefstal, en storm- of brandschade aan je eigen bromfiets. Let op dat de bromfiets verzekering niet de schade aan je eigen bromfiets vergoed. Daar is een WA Volledig Casco bromfietsverzekering voor.

WA + Volledig Casco (All Risk)

Heeft u een bromfiets jonger dan 4 jaar dan rij raden wij de WA Volledig Casco Bromfietsverzekering aan. Met onze WA Volledig Casco Bromfietsverzekering verzeker je naast WA / WA Diefstal dekking ook voor de schade aan je eigen bromfiets door omslaan, botsen, en slippen. Je bent via onze Wa Casco dekking voor vrijwel alle risico`s verzekerd.

aanvullende dekkingen

Met onze wa basisdekking van onze bromfietsverzekering ben je voor weinig geld prima verzekerd. Je kunt met de aanvullende dekkingen je verzekering helemaal op maat te maken: rechtsbijstand De aanvullende rechtsbijstandverzekering vergoed juridische hulp. Daarnaast bent u verzekerd bij bijvoorbeeld strafzaken na een aanrijding. Ook als je betrokken raakt bij een verkeersongeluk met nare gevolgen kun je een beroep doen op je eigen rechtsbijstandverzekering. Voor jongeren en studenten is het inschakelen van een advocaat bij een geschil namelijk erg duur. Ongevallenverzekering opzittenden Raak je betrokken bij een ongeval? Soms kun je na het ongeval blijvend invalide raken. Het kan zijn dat je hierna extra voorzieningen nodig kunt hebben, denk bijvoorbeeld aan een badkamer- of slaapkamer op de begane grond, of aan een traplift. Een ongevallenverzekering voor opzittenden keert altijd eenmalig een van te voren vastgesteld bedrag uit. Aan jezelf en / of aan iemand die bij je achterop zit en bijvoorbeeld blijvend invalide raakt. Na een overlijden door een ongeval met je bromfiets krijgen de nabestaanden veen vast bedrag uitgekeerd. Verzekerd is een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval met je bromfiets. De bestuurder en de opzittende die:

 • Op een officiële zitplaats op de bromfiets zitten of in de zijspan.
 • Van of op de bromfiets stappen.
 • Door een gebeurtenis met de bromfiets zijn afgestapt en zich op de openbare weg, in de directe omgeving van de bromfiets bevinden.
 • Voor het uitvoeren van een noodreparatie van de bromfiets zijn gestapt en zich op de openbare weg, in de directe omgeving van de bromfiets of bromfiets bevinden.
 • Van de bromfiets zijn gestapt om bij een tankstation te tanken.

schadeverzekering opzittenden Deze verzekering dekt na een ongeluk alle schade aan alle opzittenden van de bromfiets tot een max. van 25.000,- euro. Deze module dekt veel meer. Je kunt rekenen op een vergoeding van medische kosten die je niet vergoed krijgt via je ziektekostenverzekeraar. Ook wordt de schade aan bagage en kleding met deze module vergoed.

Bromfiets ART slot

Op je brommer of scooter zit vaak alleen een standaardslot. Dit alleen is, zeker in grotere steden, niet voldoende. Een brommer of scooter die niet vastgelegd is aan een hek of paal kan nog steeds makkelijk worden meegenomen, bijv. op een aanhanger. Om je brommer of scooter aan ‘de vaste wereld’ te binden, koop je een extra slot. Beugel-, vouw- of kettingsloten zijn hiervoor zeer geschikt. Een schijfremslot in combinatie met een kettingslot (foto) is ook een goede oplossing. Deze sloten worden ook wel ART sloten genoemd. Waar kan ik het ART slotnummer en sleutelnummer vinden? Het ART slotnummer staat vermeld op de website van stichtingart.nl (overzicht ART goedkeurde sloten) en bestaat uit 4 cijfers. Het sleutelnummer staat op je sleutel. Bij twijfel raden wij je aan altijd contact op te nemen met je rijwielhandelaar of slotenspecialist.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen. 2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen. 3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar. 4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder

  contact pagina

  Bel ons : 0223 - 62 74 23

 • bromfietsverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23