Bromfietsverzekering

Bereken je premie en sluit je bromfietsverzekering online af.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Bereken je bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering berekenen en afsluiten? Wij maken het je graag makkelijk om de beste brommerverzekering te vinden. Gewoon online bij ons op Autoverzekeraar.nl, waar we alles overzichtelijk voor je op een rij zetten. Het is de makkelijkste manier om de beste polis te vinden, zowel op basis van de voorwaarden als met een scherpe premie per maand.

Benieuwd waarop te letten op het moment dat je een goedkope bromfietsverzekering wilt afsluiten en wil je zorgen voor de juiste aanvullende modules? Wij leggen je uit wat de brommerverzekering is en welk onderdeel er in Nederland voor iedereen verplicht is.

Vergelijk vervolgens de verschillende mogelijkheden en let bijvoorbeeld op het eigen risico, zodat je niets over het hoofd ziet. Wij helpen je verzekeringen voor jouw bromfiets te vergelijken, om daar de beste keuze uit te kunnen maken.

Waarop letten bij bromfietsverzekering

Wil je weten waarop je moet letten als je een bromfietsverzekering gaat afsluiten? We zetten een paar belangrijke zaken voor je op een rij:

 • Juiste basisdekking
 • Bromfietsverzekering : vergelijken eigen risico
 • Aanvullende modules bromfietsverzekering

Juiste basisdekking

Het begint met de juiste basisdekking, die in 3 varianten beschikbaar is. De WA-bromfietsverzekering dekt de schade aan anderen, inclusief eventueel letsel. Dit is een verplichte dekking, die iedereen in Nederland die de openbare weg op wil dient af te sluiten. Ook is het de goedkoopste verzekering, waarmee schade aan jouw eigen bromfiets helaas nooit gedekt is.

Je hebt de mogelijkheid om de brommerverzekering uit te breiden met meer dekking, ook aan jouw eigen bromfiets. Kies je voor WA + Diefstal? Je profiteert van de wettelijke dekking, net als een vergoeding bij diefstal en joyriding. Wordt jouw bromfiets gestolen of word je het slachtoffer van joyriding? Je ontvangt een bedrag voor de bromfiets, normaal gesproken op basis van de dagwaarde.

De meest uitgebreide dekking is die van WA + Diefstal en Aanrijding. Natuurlijk is nog steeds de schade aan anderen gedekt. Ook de kosten voor diefstal en joyriding zijn gedekt, net als die aan jouw bromfiets door een aantal verschillende oorzaken. Raakt de bromfiets beschadigd door brand, storm of hagel? Krijg je te maken met een botsing, valt de brommer om of heb je last van vandalisme? Het is allemaal gedekt, net als schade door jouw eigen schuld. Het is de meest uitgebreide dekking, waarvoor je ook de hoogste premie voor je bromfiets betaalt.

Bromfietsverzekering : vergelijken eigen risico

Let bij het vergelijken en berekenen van een bromfietsverzekering goed op het eigen risico. Dit staat voor het bedrag dat je zelf betaalt bij een schade, voordat de verzekeraar uit zal keren. Een hoger bedrag leidt tot een lagere premie, maar legt ook meer risico bij jou neer. Kies je voor een risico van €150 en bedraagt de schade bijvoorbeeld €300? Je dient dan eerst de helft zelf te betalen, voordat de verzekeraar zal uitkeren.

Andersom kun je kiezen voor een brommerverzekering zonder eigen risico. De verzekeraar zal meteen uitkeren op het moment dat er wat aan de hand is en je daar een claim voor wilt indienen. Houd er aan de andere kant rekening mee dat je daar mogelijk een hogere premie voor betaalt.

Bromfietsverzekering : Aanvullende modules

Ten derde kun je gebruik maken van een aantal aanvullende modules voor de bromfietsverzekering. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een verhaalservice, net als een ongevallen opzittendenverzekering. Die laatste module is bedoeld voor passagiers die je meeneemt. Als jouw passagier (blijvend) invalide raakt of zelfs komt te overlijden keert de verzekeraar daarvoor een bedrag uit, ook aan eventuele nabestaanden.

De verhaalservice komt goed van pas als je te maken krijgt met een ongeval of aanrijding, waar jij geen schuld aan hebt. Het valt dan niet altijd mee om jouw schade bij de andere partij te claimen, vooral als je daar geen ervaring mee hebt. Dankzij de aanvullende module voor de brommerverzekering kun je rekenen op juridische bijstand, zodat je er in ieder geval niet alleen voor staat.

Verzekering voor jouw bromfiets

Aan de slag met een verzekering voor jouw bromfiets , maar weet je niet goed wat de beste keuze is? Dat snappen we, daarom maken we het je online graag makkelijk om de beste bromfietsverzenkring te vinden. Vergelijk de verschillende verzekeraars en kijk goed naar zowel de voorwaarden en de premie.

Daarnaast is het een goed idee om kritisch te kijken naar eventuele aanvullende voorwaarden en verplichtingen. Sommige verzekeraars verplichten je bijvoorbeeld aan te geven wie er het meest op de bromfiets rijdt. Is dat jouw jongere broertje of zusje? Dan mag jij de verzekering niet zomaar op jouw naam zetten. Het is op die manier ook niet altijd toegestaan om de verzekering op naam van jouw ouders te zetten. Het levert een lagere premie op, maar kan leiden tot problemen als blijkt dat jij meestal op de scooter rijdt.

Bromfietsverzekering: online berekenen en afsluiten

Je kunt online de verschillende bromfietsverzekeringen berekenen, vergelijken en ook meteen afsluiten. Op die manier maken we het je graag makkelijk om het volledige overzicht te krijgen. Ontdek de voorwaarden bij de diverse verzekeraars en de premie die ze daarvoor berekenen. Ook inclusief de aanvullende modules waar je gebruik van wilt maken, om de verzekering helemaal naar jouw wens samen te stellen.

Het berekenen van jouw verzekering is eenvoudig, zowel voor een brommerverzekering als voor de andere dekkingen waar je naar op zoek bent. En combineer je de polis voor jouw bromfiets met die voor andere schadeverzekeringen bij dezelfde verzekeraar? In sommige gevallen levert het een interessante korting op, bovenop het voordeel van één aanspreekpunt. We helpen je op die manier graag om de beste bromfietsverzekering af te sluiten, zodat je daar online een goede keuze voor kunt maken.

Meer weten over de bromfietsverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.

2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.

3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.

4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • bromfietsverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23