goedkope scooterverzekering vergelijken

Goedkope scooterverzekering vergelijken via Autoverzekeraar.nl met Gratis Schadehulp.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Goedkope scooterverzekering vergelijken

Nadat je een scooter hebt gekocht moet je deze verzekeren. Ook als hij alleen maar in de schuur staat.

Met onze scooterverzekering verzeker je je scooter zeer voordelig. Ofwel je kiest voor de basisdekking of voor een van onze aanvullende dekkingen. Met onze goedkope scooterverzekering ga je altijd goed verzekerd de weg op.

Scooter verzekeren

De hoogte van de premie wordt bepaald door de leeftijd van de bestuurder. Ook het woonadres en de soort scooter (bromscooter, snorscooter ) speelt mee. De premie is verder afhankelijk van de inschaling op de no-claimschaal. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager je premie wordt.

Je scooter verzekeren tegen diefstal

In 2018 werden er 16.183 scooters gestolen. Vaak worden de scooters snel op een aanhangwagen geladen. Je kunt dus een hoop ellende voorkomen door je stuurslot te gebruiken. Zet je scooter verder goed in het zicht van omstanders.

Je kunt je scooter verzekeren tegen diefstal. Dit kan door je WA verzekering uit te breiden met een beperkt casco dekking. Wil je je scooter ook verzekeren voor schade die anderen of jijzelf veroorzaken? Kies dan voor een allrisk dekking.

Soorten
Er bestaan verschillende soorten scooters met daaraan verbonden maximumsnelheden.

minimumleeftijden en eigenschappen:

 • snorfiets (snorscooter) Blauw kenteken met witte letters.
 • bromfiets (bromscooter) Geel kenteken met zwarte letters.
 • motorfiets (motorscooter) Geel kenteken met zwarte letters.

Vaak is een bepaald model in elk van deze drie versies verkrijgbaar.

Scooterverzekering vergelijken

Je kunt je scooterverzekering vergelijken op premie en voorwaarden. Wij vergelijken ruim 20 verzekeraars met elkaar.

Scooterverzekering met gele kentekenplaat

Het is niet toegestaan om met een snor- of scooter op autosnelwegen en autowegen te rijden. Met een motorfiets mag dat wel. Scooters rijden in principe op de rijbaan, tenzij anders aangegeven: een fiets/bromfietspad is zowel voor fietsers als bromfietsers verplicht.

Doorgaans laten de wegbeheerders scooters binnen de bebouwde kom op de rijbaan rijden en buiten de bebouwde kom op het fietspad. De maximumsnelheid van de scooters op de rijbaan is 45 km/uur. Rijdt men op een fiets/bromfietspad dan is de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom 30 km/uur en buiten de bebouwde kom 40 km/uur.

scooter kenteken aanvragen

Nieuwe scooters en snorfietsen worden standaard geleverd met een kentekenbewijs en kentekenplaat. Heeft je brommer of snorfiets nog geen kenteken? Dan moet je deze aanvragen bij een keuringsstation van de RDW. Je kunt hiervoor contact opnemen met de RDW klantenservice. De RDW zorgt voor de registratie en uitgifte van de kentekens en kentekenbewijzen.

verplicht verzekerd

Scooters, maar ook bromfietsen, snorfietsen of fietsen met hulpmotor moeten in Nederland verplicht verzekerd worden voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Je bent dan verzekerd voor schade die je met je scooter aan een ander toebrengt.
Het RDW controleert of je scooter verzekerd is. Ze doen dat minimaal 1 keer per jaar bij elk geregistreerd voertuig. Is je scooter geregistreerd en heb je geen verzekering? Dan betaal je een boete van € 370

Wa , beperkt of all risk

Voordat je een scooterverzekering kiest is het belangrijk om te bepalen welke verzekering voor jou geschikt is. Wanneer je scooter voor jouw een hele uitgave was en nog in goede staat is, kan je het beste minimaal een WA beperkt casco scooterverzekering nemen. Wanneer je bang bent dat je zelf schade rijdt aan je scooter, dan is een WA volledig casco scooterverzekering de beste keuze.

Controleer ook altijd de polisvoorwaarden voordat je een scooterverzekering afsluit. Zo kan een verzekeraar bijvoorbeeld bij de WA beperkt casco scooterverzekering strenge eisen aan de beveiliging van je scooter stellen voordat er uitgekeerd wordt bij diefstal.

WA dekking

Als je met je scooter schade veroorzaakt bij andere verkeersdeelnemers (voertuig en/of persoon) dekt deze scooterverzekering de kosten.

WA (wettelijke aansprakelijkheid): De wet verplicht iedereen die op een bromfiets rijdt zich te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid. De WA-dekking omvat schade die je een ander toebrengt tot € 1.000.000,-. De premie voor WA is afhankelijk van je leeftijd en je postcode.

WA + Diefstal

Met deze dekking ben je naast de WA-dekking verzekerd voor schade aan je bromfiets die niet door jezelf is veroorzaakt. Dus je bent niet alleen verzekerd tegen diefstal, maar ook tegen schade door bijvoorbeeld weersomstandigheden of kortsluiting.

Deze verzekering biedt dus dekking voor schade ten gevolge van diefstal of pogingen daartoe en joyriding. De diefstalpremies zijn gebaseerd op de nieuwwaarde van je brom- of snorfiets en je postcode. Je kunt deze dekking alleen sluiten in combinatie met WA. Let op: je brom- of snorfiets moet, naast het standaardslot, altijd op slot worden gezet met minimaal een ‘categorie 3′ ART goedgekeurd veiligheidsslot (verschillend per verzekeraar). Welke sloten dit zijn, is bekend bij je bromfietsdealer.

WA + Diefstal + Aanrijding

Met deze bromfietsverzekering ben je, naast de bovenstaande dekkingen, ook verzekerd tegen schade aan je bromfiets door ongelukken door jezelf veroorzaakt

Daarnaast kun je kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

Ongevallen opzittendenverzekering:
Deze biedt, ongeacht de schuldvraag, recht op een uitkering aan alle inzittenden, inclusief de bestuurder. De uitkering vindt plaats na overlijden of bij blijvende invaliditeit. De dekking is ook van kracht tijdens het tanken of een noodreparatie langs de weg.

Verhaalrechtsbijstand:
Het verhalen van schade op een tegenpartij is een lang en ingewikkeld traject. Je hebt een lange adem en verstand van juridische zaken nodig om tot een goed resultaat te komen. Met de Verhaalservice wordt al dit werk je uit handen genomen.

Deze verzekering biedt dekking voor het verhalen van materiële schade, ontstaan bij een verkeersongeval. Denk hierbij niet alleen aan het verhalen van de schade aan je scooter / bromfiets, maar ook aan het verhalen van bijvoorbeeld gemaakte huurkosten voor vervangend vervoer en de waardevermindering van je scooter / bromfiets als gevolg van de schade.

Rijbewijs voor je scooter halen?

Voordat je begint aan je praktijklessen, moet je jouw theoriecertificaat behaald hebben. Eerder mag je dus niet de weg op. Je kunt je theoriecertificaat al behalen wanneer je 15,5 jaar oud bent. Wel is het zo dat je jouw praktijkexamen pas af kunt leggen als je 16 jaar oud bent. Als je bent geslaagd kun je rijles bij een rijschool nemen. Je krijgt je rijbewijs als je daarna met succes een praktijkexamen aflegt bij het CBR. Je mag al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen. Vanaf 16 jaar mag je rijlessen volgen en praktijkexamen doen.

Tip: als je zo gauw mogelijk na je zestiende verjaardag bromfiets wilt gaan rijden, haal dan ongeveer twee maanden daarvoor je theorie-examen. Hierdoor kan je rijschool je beter helpen om op je zestiende verjaardag of vlak daarna je praktijkexamen te doen.
Vrijstelling scooter rijbewijs
In bepaalde gevallen kun je vrijstelling krijgen. Je hoeft dan geen examens af te leggen. Dit is het geval wanneer je al een motorrijbewijs, of een autorijbewijs hebt. Je hoeft dan dus niet ook nog eens extra het rijbewijs AM te halen. Wel is het dan van belang om het rijbewijs dat je hebt, bij je te hebben.
Examen
Voordat je een theorie examen af kunt leggen, moet het theorie examen aangevraagd worden. Dit kan op twee manieren. Je kunt zelf reserveren op www.cbr.nl of je kunt het aangeven bij jouw rijschool, die het vervolgens voor jou aanvraagt.

De kosten voor het aanvragen van een klassikaal theorie-examen zijn ongeveer 25,55 euro. indien je dit via je rijschool aanvraagt, kunnen hiervoor extra kosten vanuit de rijschool in rekening worden gebracht.

Het theorie examen moet worden afgelegd bij één van de examencentra van het CBR. Op dit moment zijn er 30 vestigingen verspreid over heel Nederland waar je het theorie-examen kunt afleggen.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder

  contact pagina

  Bel ons : 0223 - 62 74 23

 • goedkope scooterverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23