scooterverzekering vergelijken

Vergelijk nu je goedkope scooterverzekering via Autoverzekeraar.nl met Gratis Schadehulp.

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Scooterverzekering vergelijken

Wil je een scooterverzekering afsluiten en daarvoor op zoek naar de beste keuze?

Wij helpen je jouw scooter te verzekeren. Vind de beste voorwaarden en dekking voor een scherpe premie, waardoor je niet te veel betaalt voor een polis om op te kunnen vertrouwen. Je kunt online de mogelijkheden vergelijken en eenvoudig berekenen wat de verzekering je per maand of per jaar zal kosten.

Bovendien leggen we je uit waarop je moet letten, om een goede keuze te maken. Wist je bijvoorbeeld dat er aanvullende dekkingen beschikbaar zijn om er niet alleen voor te staan als je een claim in wilt dienen? Op die manier stem je de scooterverzekering af op jouw wensen, zodat je daar de beste keuze uit kunt maken.

We zijn bij Autoverzekeraar.nl jouw specialist in verzekeringen, zowel voor de auto als bijvoorbeeld om jouw scooter te verzekeren. We weten wat er nodig is op het gebied van vervoer en kennen de diverse mogelijkheden. Op die manier vind je eenvoudig een polis die bij je past. En beter nog, je kunt de verschillende verzekeraars vergelijken, zonder dat je daarvoor zelfs langs de verschillende adressen hoeft.

Wij leggen je graag uit waar je het best op kunt letten en hoe je de beste verzekering voor jouw scooter afsluiten. Mét de belangrijke dekking, maar zonder dat je daarvoor een hoge premie betaalt. Inclusief belangrijke aanvullende modules of op basis van de Wettelijke Aansprakelijkheid, waarmee je zo voordelig mogelijk uit bent.

Scooter verzekeren: waarop letten?

Benieuwd waarop je moet letten om jouw scooter te verzekeren? We zetten een paar handige tips voor je op een rij:

 • Aanvullende modules
 • Accessoires meeverzekeren
 • Scooterverzekering vergelijken : eigen risico

Aanvullende modules

De basisverzekering voor jouw scooter is het belangrijkst, maar niet het enige. Naast de WA, de WA + Diefstal of de WA + Diefstal en Aanrijding-dekking kun je gebruik maken van een paar aanvullende mogelijkheden. Daarmee dek je bijvoorbeeld de kosten voor verhaalbijstand. Dat is belangrijk, omdat je er hiermee niet alleen voor komt te staan zodra je een claim wilt indienen.

Als jij schade hebt en je die wilt laten vergoeden door de andere partij kan dit een juridisch lastig spel zijn. De tegenpartij weet precies wat er juridisch mogelijk is. Met verhaalbijstand krijg jij ook juridische bijstand. Je staat er niet helemaal alleen voor, waardoor de kans een stuk groter is dat je de schade die je hebt geleden netjes vergoed krijgt.

Een tweede aanvullende module voor de verzekering voor jouw scooter is de schadeverzekering opzittenden. Het is een dekking voor passagiers. Raken zij (blijvend) invalide of komen ze zelfs te overlijden? De verzekeraar keert eenmalig een bedrag uit, ook aan eventuele nabestaanden. Jij hoeft daardoor niet voor de kosten op te draaien.

Accessoires meeverzekeren

Schaf je een mooie (en dure) helm aan om veilig op jouw scooter te kunnen rijden? Het is verstandig om die mee te verzekeren. Dat kan door accessoires mee te verzekeren en goed te letten op het maximale bedrag daarvoor. Veel verzekeraars stellen hier een maximum aan. Het kost aan de andere kant maximaal een paar euro per maand extra, waarmee je voorkomt dat je zelf een dure nieuwe helm moet kopen op het moment dat daar iets mee gebeurt.

Scooterverzekering vergelijken : eigen risico

Let tenslotte goed op het eigen risico van de scooterverzekering die je wilt afsluiten. Je kunt kiezen voor een (hoger) eigen risico, waarmee je de premie voor de verzekering omlaag kunt brengen. Houd er wel rekening mee dat je dan een deel van de kosten zelf dient te betalen, als je te maken krijgt met schade. Zorg ervoor dat je dit geld achter de hand hebt, zodat je niet in de problemen komt als er een keer wat aan de hand is.

Verzekering voor jouw scooter

De verzekering voor jouw scooter sluit je af op basis van een belangrijke basispolis. Daarvoor heb je drie mogelijkheden:

 • WA-scooterverzekering
 • WA + Diefstal-dekking
 • WA + Casco

In het eerste geval kies je voor de goedkoopste scooterverzekering. Je verzekert je voor de wettelijke aansprakelijkheid, waarmee schade en letsel bij anderen is gedekt. Schade aan jouw eigen scooter is niet gedekt, daarvoor dien je zelf te betalen.

Wil je de wettelijk verplichte dekking uitbreiden? Met een dekking voor Diefstal ben je ook gedekt bij diefstal en joyriding. Je krijgt de schade aan jouw eigen scooter vergoed. En wil je ook de schade die op andere manieren kan ontstaan? Kies voor de meest uitgebreide dekking. Je bent dan verzekerd tegen schade door brand, storm en de natuur. En veroorzaak je zelf per ongeluk schade aan jouw scooter? Ook daarvoor ben je gewoon verzekerd, waardoor je de kosten kunt laten vergoeden door de verzekeraar.

Tip: denk goed na over het type verzekering dat je wilt afsluiten voor jouw scooter. Je kunt alleen op die manier de scooterverzekering vergelijken, zonder dat je appels en peren naast elkaar zet. Ga uit van steeds hetzelfde type basisverzekering, inclusief eventuele aanvullende modules. Zodra je dat doet kun je de premies met elkaar vergelijken en de goedkoopste keuze maken.

Scooterverzekering: online berekenen en afsluiten

Wil je jouw scooterverzekering vergelijken, maar weet je niet goed hoe je dat kunt doen? We maken het je online graag makkelijk. Je kunt de verzekering berekenen aan de hand van een paar vragen. Die gaat over jou en over de scooter die je wilt verzekeren. Op die manier zetten we de mogelijkheden bij de verschillende verzekeraars voor je op een rij.

Ontdek waar je een goedkope bromfietsverzekering kunt afsluiten en waar je kunt rekenen op de beste dekking en voorwaarden. Wij maken het graag overzichtelijk, zodat jij een goede keuze kunt maken. Dat kan gewoon online, om jouw scooter meteen te verzekeren en daar zo snel mogelijk op weg te kunnen rijden.

Meer weten over de scooterverzekering of heb je vragen over de dekkingen en voorwaarden? Bel ons of gebruik het contactformulier op onze contactpagina. We horen graag van je.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 • Autoverzekeraar.nl

  W. Barentszstraat 47-49

  1782WC Den Helder


 • goedkope scooterverzekering

  HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23