Auto verzekeren zonder rijbewijs

Je kunt soms je auto verzekeren zonder rijbewijs en een autoverzekering afsluiten via Autoverzekeraar.nl

GRATIS VERHAALBIJSTAND
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Auto verzekeren zonder rijbewijs

Heb je geen rijbewijs dan is het niet meer mogelijk dat verzekeraars je willen accepteren als nieuwe klant. Maatschappijen zijn per 01-01-2020 gestopt met acceptatie van de autoverzekering.

Voor 01-01-2020 kon dit wel in de volgende gevallen :

  • Je hebt al een auto heeft gekocht, maar beschikt nog niet over een rijbewijs of dat je rijbewijs is ingevorderd. Het laatste is eenvoudig op te lossen door een nieuw rijbewijs aan te vragen en dit kun je doorgeven aan de autoverzekeraar. Helaas kunnen wij je auto niet meer verzekeren zonder rijbewijs na 01-01-2020!

auto op naam zetten zonder rijbewijs

Vaak koop je een voertuig van een particulier , dan kun je de auto overschrijven bij een zogenaamd kentekenloket, zoals een postkantoor of RDW-keuringsstation. Dit moet je zelf doen. Sinds 1 januari 2014 krijg je een kentekencard met een tenaamstellingscode, als je een voertuig koopt.

Je krijgt dit van de verkoper. De tenaamstellingscode bestaat uit 2 delen met in totaal 9 cijfers. De code kun je gebruiken voor 1 overschrijving. De kentekencard en de volledige tenaamstellingscode heb je nodig aan het kentekenloket. Bij een geslaagde overschrijving ontvang je aan het loket het eerste deel van een nieuwe tenaamstellingscode. En het vrijwaringsbewijs voor de verkoper.

De RDW stuurt je de volgende werkdag de nieuwe kenteken card en het tweede deel van de tenaamstellingscode. Beide delen van deze nieuwe tenaamstellingscode bewaar je voor een volgende verkoop.

Kan ik een boete (bekeuring) krijgen voor het rijden zonder rijbewijs?

Je bent strafbaar voor het rijden zonder rijbewijs en riskeert een boete, maar je kunt dus niet meer je auto verzekeren zonder rijbewijs. Het kan in sommige gevallen dat je al schadevrije jaren hebt opgebouwd. Toch moet je dan als bestuurder van een motorvoertuig verplicht je rijbewijs laten zien zodra een politieagent daarom vraagt.

Altijd originele rijbewijs tonen

Je moet altijd een origineel en geldig rijbewijs kunnen laten zien of een buitenlands rijbewijs omwisselen. Een kopie van je rijbewijs is niet geldig.

Schade veroorzaken bij rijden zonder rijbewijs

Rijd je zonder rijbewijs met een motorvoertuig, dan loop je de kans dat je verzekeringsmaatschappij eventuele schade niet dekt. Het gevolg is dan wel dat je de schade zelf moet betalen.

Als er ook nog letsel bij de tegenpartij is , dan gaat het in de papieren lopen. Pas dus op.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • auto verzekeren zonder rijbewijs

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23