Alfa romeo autoverzekering

alfa romeo autoverzekering

Alfa Romeo autoverzekering

Via Autoverzekeraar.nl kunt u een goedkope alfa romeo autoverzekering afsluiten. Alfa Romeo S.p.A. is een gerenommeerd Italiaans automerk met een sportief imago. Naast sportieve gezinsauto’s staat het merk ook bekend om zijn legendarische sportwagens.

Dit komt door het feit dat Alfa Romeo sinds haar beginjaren betrokken is geweest bij autoraces. Hierdoor heeft Alfa Romeo aan veel grote racetoernooien deelgenomen zoals de Auto GP en de Formule 1. Alfa Romeo bouwt jaarlijks ongeveer 150.000 wagens en is daarmee het grootste Italiaanse automerk na moederbedrijf FIAT.

Alfa Romeo is in 1910 ontstaan. Het bedrijf kreeg eerst de naam ALFA, tot het werd overgenomen door Nicola Romeo.FIAT-tijdperk

In 1986 verkocht het overheidsbedrijf Alfa Romeo aan de FIAT-groep, die het samen met Lancia in een nieuwe onderneming samenvoegde, Alfa Lancia S.p.A. genaamd, die het jaar daarop operationeel werd.

De lancering van de Alfa 156 in september 1997 vormt een sleutelmoment in de herpositionering van Alfa Romeo op de Europese markt. De Alfa 156 werd verkozen tot Auto van het Jaar 1998; het was de eerste keer dat Alfa Romeo deze prestigieuze prijs won. In 2001 werd de Alfa 147 eveneens uitgeroepen tot Auto van het Jaar.

In 2005 kocht de FIAT-groep het merk Maserati van Ferrari. De Alfa Lancia S.p.A. werd opgeheven en Maserati werd aan Alfa Romeo toegevoegd. Het duo werd “Polo Sportivo” genoemd. De merken delen motoren, onderstellen en versnellingsbakken, en in sommige gevallen ook verdelers.

Op 1 februari 2007 werd de FIAT-groep hervormd en werden Alfa Romeo, Maserati, Lancia en FIAT ondergebracht in aparte ondernemingen. Voor Alfa Romeo kreeg die onderneming de naam Alfa Romeo. De verschillende ondernemingen blijven wel allemaal volledig in handen van Fiat Group.

Imago

Het merk kent een grote groep liefhebbers die “Alfisten” worden genoemd. Volgens deze Alfisten symboliseert Alfa Romeo een aantal waarden die tot de verbeelding spreken: een sportief hart , een fraai motorgeluid, karakter, elegante vormen en Italiaanse flair. Toch kampt Alfa Romeo sinds de Alfasud met het imago dat het auto’s aflevert die minder betrouwbaar zouden zijn.

Logo

Het Alfa Romeo-logo werd in 1910 ontworpen. Het logo is opgebouwd uit twee Milanese symbolen: rechts de slang van het geslacht van de Visconti’s op een lichtblauwe achtergrond (het idee hiervoor was afkomstig van een jonge tekenaar uit de alfa romeo logoontwikkelingsafdeling van Alfa die in Milaan op een tram wachtte toen zijn oog viel op de slang op de Filarete toren en links het rode kruis op een witte achtergrond, ontleend aan het kruis dat de Milanees Giovanni da Rho tijdens de kruistochten als eerste op de stadsmuren van Jeruzalem plaatste.

Oorspronkelijk werden beide symbolen omsloten door een donkerblauwe cirkel met de woorden “ALFA” (bovenaan) en “Milano” (onderaan).

Na de overname van het bedrijf door Nicola Romeo in 1915 werd “Romeo” toegevoegd aan het logo. Nadat de Alfa Romeo P2 het eerste wereldkampioenschap voor auto’s had gewonnen werd het logo omringd met een gouden lauwerkrans. Toen in 1971 de Alfa Romeo Alfasud niet in Milaan maar nabij Napels werd geproduceerd, verdween Milano uit het logo.

Alfa Romeo Giulietta

De Alfa Romeo Giulietta is een wagen van het Italiaanse autohuis Alfa Romeo. De auto is alleen verkrijgbaar als 5-deurs hatchback. De Giulietta is de opvolger van de Alfa Romeo 147, die eerder aangeduid werd met de namen 149 en Milano, maar uiteindelijk toch de historische naam Giulietta heeft gekregen.

De productie begon eind 2009 en het model werd in maart 2010 geïntroduceerd tijdens de Autosalon van Genève. De totale productie van Giulietta’s tussen 2010 en 2012 wordt geschat op ongeveer 200.000. Tevens kwam de Giulietta op de tweede plaats om de prijs ‘Europees Auto van het Jaar’

Kenmerken

De Giulietta heeft het C-Evo platform als basis, een verbeterde versie van het C-platform dat wordt gebruikt voor de Lancia Delta en de Fiat Bravo. Dit nieuwe platform zal dienst doen onder een breed assortiment auto’s van de Fiat Groep en ook van het Amerikaanse Chrysler. Inmiddels wordt het platform ook al gebruikt voor de Dodge Dart en de Fiat Viaggio. Andere modellen zullen dus nog volgen.

Qua uiterlijk doet het model nog enigszins denken aan dat van z’n voorganger, de 147, zoals de brede achterlichten, de verborgen handgreep en uiteraard de grille. De voorkant volgt de weg die was ingezet met de Alfa Romeo Mito.

Zowel de 1.750 Quadrifoglio Verde (klavertje vier) als de 170 pk versie van de 2.0 JTDm dieselmotor zijn te herkennen aan de twee uitlaten, waarbij de QV ook nog een klavertje vier logo op het voorscherm heeft. De binnenkant is voorzien van typische Alfa details, zoals de drie ronde bedieningsorganen voor de airconditioning, het driespaaks stuurwiel en de in kokers gevatte snelheidsmeter/toerenteller. Wel nieuw voor Alfa Romeo is het (optionele) opklapbare navigatiescherm.

Net zoals de Mito beschikt de Giulietta over het zogeheten ‘DNA-systeem’. Door middel van een grote knop bij de versnellingspook is het (rij)karakter van de auto te beïnvloeden.

Het systeem beïnvloedt onder meer de gas respons van het gaspedaal, de stuurbekrachtiging en de werking van het ESP. De D-stand (Dynamic) zorgt voor een sportief karakter, N (Normal) voor de standaardinstelling en de A (All Weather) is er voor slechte weersomstandigheden.

Het ESP zal eerder ingrijpen en ook de motor zal minder fel reageren. In de Dynamic-stand beschikt de motor tijdelijk over meer koppel, dankzij een ‘overboost-functie’.

De Giulietta wordt geleverd met motoren die variëren van 105 tot 235 pk. Het model kreeg 5 sterren.

Alfa Romeo MiTo

De Alfa Romeo MiTo is een wagen van het Italiaanse automerk Alfa Romeo. De wagen werd officieel geïntroduceerd op 19 juni 2008 in Milaan.

Op 14 maart 2008 werd de naam van de wagen reeds bekendgemaakt. MiTo verwijst naar twee Italiaanse steden Milaan (Milano) voor het ontwerp en Turijn (Torino) waar hij geproduceerd wordt. Verder is het ook een speling met het Italiaanse woord “mito”, wat “mythe” of “legende” betekent.

De wagen wordt gebouwd op hetzelfde platform als de Fiat Grande Punto, wat tevens wordt gebruikt voor de Opel Corsa D.

Alfa Romeo 4C

De Alfa Romeo 4C is een sportauto gemaakt door de Italiaanse autofabrikant Alfa Romeo. De auto werd voor het eerst aan het publiek gepresenteerd tijdens het Autosalon van Genève van 2011. De 4C is een tweezits sportauto en is voornamelijk opgetrokken uit koolstofvezel en aluminium. Alfa Romeo heeft aangekondigd dat de auto in 2013 in productie genomen zal worden.

Motorisering

De 4C beschikt over een 4-cilindermotor met een inhoud van 1,75 liter. Een variant van deze motor wordt door Alfa Romeo reeds gebruikt in de Giulietta. De motor produceert in de 4C meer dan 240 pk en is gekoppeld aan een zes-versnellingsbak. De auto is ook uitgerust met het door Alfa Romeo ontwikkelde DNA-systeem. Later zou het gamma worden uitgebreid met een 270 pk sterke QV en een 296 pk sterke GTA. Ziek ook de promovendum autoverzekering in dit verband.

Ontwerp

Het ontwerp van de 4C is gebaseerd op de Alfa Romeo 33 Stradale uit de jaren zestig.