Dacia autoverzekering vergelijken

Nooit meer teveel betalen voor je dacia autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND

GRATIS POLISCHECK

DIRECT VERZEKERD


Dacia autoverzekering

Dacia is een Roemeens automerk. Samen met het Koreaanse Samsung behoort dit merk tot de Franse Renault-groep. Op Autoverzekeraar.nl vindt je de voordeligste dacia autoverzekering voor je Dacia.

Wij bemiddelen voor een groot aantal verzekeringsmaatschappijen en kunnen u daardoor altijd een premie op maat aanbieden met daarbij uitstekende polisvoorwaarden. Het gaat tenslotte niet alleen om de hoogte van de premie maar ook om de polisvoorwaarden.

Wij bieden de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland. Bespaar nu fors op uw Dacia autoverzekering. Extra internet Korting van 10%! Wij kunnen u deze korting geven door onze gezamenlijke inkoop. De korting is al in de premie verrekend!

Onderzoek naar Dacia

Dacia is aan een heuse opmars bezig doorheen Europa. Uit grootschalig onderzoek door consumentenorganisaties bleek al eerder dat de meerderheid van 30.000 ondervraagden uit België, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal vindt dat Dacia het meest betrouwbare merk is.

Meteen laat Dacia Honda (2e) en Kia (3e) achter zich. Toyota en Subaru komen op de vierde en vijfde plaats. Ter info, het minst in trek bij de ondervraagden zijn Jeep en Smart.

Autoverzekering berekenen

U kunt overzichtelijk de premie en voorwaarden van diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Zo kunt u ten alle tijden zelf een beslissing maken welke dacia autoverzekering het beste past bij uw persoonlijke wensen. Daarna kunt u eenvoudig een verzekering afsluiten.

Direct dekking, bevestiging per e-mail.

In een paar stappen uw autoverzekering afsluiten

Stap 1: Bepaal wat je wil Bekijk voor jezelf welke dekking je voor je auto wil. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn of wellicht toch nog wat extra dekking met een WA plus verzekering.

Kijk daarnaast of je extra dekkingen als inzittenden verzekering of rechtsbijstand.

Stap 2: Vergelijk aanbieders Vul je gegevens in en vergelijk verschillende autoverzekering aanbieders met elkaar. De beste opties voor jou komen bovenaan te staan.

Vul altijd correcte gegevens, de premie wordt namelijk bepaald aan de hand van deze informatie. Zo kom je straks niet voor verassingen te staan.

Stap 4: De autoverzekering afsluiten de goedkoopste autoverzekering gekregen via onze vergelijkingssoftware?

Klik nu op afsluiten en vul de gegevens in bij de aanbieder. Vaak ben je direct verzekerd en kan je gewoon de weg op.

Stap 5: Oude autoverzekering opzetten Zeg na de goedkeuring van je nieuw autoverzekering de oude op. Soms kan dit via de telefoon maar ook vaak via de website van je oude verzekeraar of nog gewoon via de post.

Zonder zorgen de weg op en met de zekerheid dat je niet teveel betaald. Gemakkelijk toch!

bij Autoverzekeraar.nl profiteert u van:

– één van de laagste premies;

– uw autoverzekering berekenen en online uw autoverzekering vergelijken en afsluiten;

– snel uw verzekering vergelijken met alle dekkingen;

– de mogelijkheid van no-claim garantie / bonusbescherming.

– met “tweede autoregeling” dezelfde no-claim korting als op uw eerste autoverzekering – binnen vijf minuten voorlopige dekking per e-mail –

niet goed, geld terug bij de Autoverzekeraar.nl (14 dagen) – binnen enkele dagen de polis en groene kaart in huis

Dacia Sandero

De Dacia Sandero is een auto van het Roemeense merk Dacia. Het is het enige hatchbackmodel van het merk, en wordt, net als de andere Daciamodellen aangedreven door een motor van Renault.

In Nederland is de Sandero de vervanger van de Dacia Logan sedan, die hier niet meer verkocht wordt. Ook voor de Sandero hebben wij een Dacia autoverzekering. dacia autoverzekeringDe Sandero kwam in het modeljaar 2008 op de markt en kan worden geleverd met een 1,2 litermotor, of een 1,6 liter met 90 pk (energielabel D). Beide motoren zijn conventionele benzinemotoren met 2 kleppen per cilinder en multipoint brandstofinjectiesysteem.

In december 2008 wordt de 1,5 liter-dCi-dieselmotor (energielabel B) aangekondigd. Deze direct ingespoten Common Rail-dieselmotor levert 70 pk en is eveneens voorzien van 8 kleppen.

Vanwege de extra geluidsproductie van een dieselmotor, wordt deze versie van de Sandero met motorkapisolatie geleverd. De dieselversies zijn niet voorzien van een roetfilter; versies met roetfilter worden begin 2011 verwacht.

Begin februari 2009 wordt het motorengamma uitgebreid met de nieuwe 1,2 liter-16-klepper (energielabel B).

Deze motor levert net als zijn iets grotere broer 75 pk. Door de lagere uitstoot (139 gram CO2/km) valt deze versie in een lagere BPM schaal, waardoor de vanaf-prijs (ondanks de wat duurdere motor) lager is dan bij de andere Sandero’s: € 7.990,-

Na meerdere keren uitgesteld te zijn, wordt in september bekendgemaakt dat de Dacia Sandero 1.4 MPI voortaan af-fabriek met een lpg-installatie leverbaar is. De meerprijs ten opzichte van de gewone 1.4 bedraagt € 1.100,-. De Ambiance uitvoering is dan vanaf € 10.695 leverbaar; de Lauréate vanaf € 11.695,-. Omdat de motorisatie opnieuw gehomologeerd is, heeft de Dacia Sandero op lpg een energielabel B. Het lpg-systeem is een onderbouwsysteem van 35 liter. Daardoor komt het reservewiel af-fabriek te vervallen. Voor de vulling is een adapter nodig, maar die wordt meegeleverd.

Doordat de vulopening kleiner is, kan de vulsnelheid langzamer zijn. Met de invoering van de EURO 5 emissienorm, per 1 januari 2011, ondergaan de motoren van de Sandero enkele wijzigingen:

-1.4 MPi 75 lpg wordt vervangen door de 1.2 16V 75 op lpg (per januari 2011)

-1.6 MPi 90 (per juli 2010 alleen nog leverbaar in de Sandero Stepway) wordt vervangen door de 1.6 MPi 85 (per december 2010)

-1.5 dCi 70 wordt vervangen door de 1.5 dCi 75 (per december 2010)

-1.5 dCi 85 (niet leverbaar in Nederland) wordt vervangen door de 1.5 dCi 90 FAP (roetfilter) De overbrenging vindt bij alle motoren plaats middels een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Dacia Logan

Dacia Logan (in sommige regio’s Renault Logan) is een kleine vijfpersoonsauto, die sinds september 2004 als “€ 5.000-auto” in Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa aangeboden wordt. In Duitsland wordt een gemodificeerde uitvoering (met twee airbags, ABS, etc) voor rond de € 7.200 aangeboden en was daarmee in 2005 de goedkoopste auto in Duitsland. In Nederland was de richtprijs € 8.495,-.(2006).

Ook voor de Logan hebben wij een Dacia autoverzekering. Uitvoeringen De Logan wordt met 3 Renault-benzinemotor uitvoeringen geleverd, 1,4 liter (75 pk), 1,6 liter (87 pk) en een 1,6 met 16 kleppen (105 pk) met een verbruik van 6,8 (1.4), 7,2 (1.6) en 7,1 (1.6 16v) liter Euro 95 per 100 km en een maximale snelheid van 162 (1.4), 175 (1.6) en 183 (1.6 16v) km/h.

Daarnaast wordt de Logan ook geleverd met een dieselmotor, eveneens van Renault. Deze 1.5 dCi levert 68 pk met een gemiddeld verbruik van 4,7 liter diesel per 100 kilometer en een maximale snelheid van 158 km/h. De auto zelf deelt veel techniek met het vorige model Renault Clio en is gebouwd op hetzelfde platform als de Renault Modus en Nissan Micra.

De Logan wordt sinds 2004 in Roemenië door Dacia, een dochterbedrijf van Renault, geproduceerd. Sinds 2005 wordt de auto ook in Rusland (als Lada), Marokko en Colombia geproduceerd en geleverd. In 2006 zou de productie in Iran, India en de Volksrepubliek China opgestart worden, tot 2010 zou de jaarproductie 700.000 stuks zijn. De Logan is in Roemenië de opvolger van de Dacia Solenza.

DNRT Logan Endurance Cup

Renault Sport brengt voor de Logan Endurance Cup een speciale circuit versie van de Dacia Logan 1,6 (90 pk) op de markt. De motor en versnellingsbak zijn standaard, maar verder is de auto geschikt gemaakt om veilig en snel over het circuit te kunnen rijden.

De auto is voorzien van onder andere een voor de autosport ontwikkelde wielophanging (speciale veren, schokbrekers en aangepast camber), rolkooi, racestoelen, brandblusinstallatie en slicks. In diverse landen worden met deze auto’s kampioenschappen gereden. In Nederland wordt sinds 2005 de DNRT LOGAN Endurance Cup gereden. Het is een klasse die geschikt is voor beginnende rijders.

De wedstrijden duren vijf uur en de teams bestaan uit twee tot vier rijders per auto. Iedere rijder rijdt minimaal 20 tot maximaal 80 minuten per beurt. Er dienen minimaal vijf rijderwissels per race plaats te vinden.

STCC

Dacia komt vanaf 2013 met een fabrieks- Dacia Logan uit in het Scandinavisch touringcar kampioenschap onder de naam Dacia Dealer Team.Deze wordt bestuurd door de zweedse coureur Mattias Andersson. Specificaties Dacia Logan ETCC editie

– carrosserie: carbon fiber – motor: 6 cilinder

– vermogen: 400 pk – versnellingsbak: zes bak met versnellingspeddel aan het stuur

– vering: dubbele wishbone – achterspoiler: 1 meter breedt en 30 centimeter diep

– remschijven: 370mm remschijven

– gewicht: 1.100 kg – lengte: 4 meter en 70 centimeter

– breedte: 1 meter en 70 centimeter

– hoogte: 1 meter en 20 centimeter

– wielbasis: 2 meter en 75 centimeter

– wielen: 18 inch met wielmoer in het midden

– banden: 260/600-18,voorzijden , 280/660-18,achterzijden – prestaties:0-100 km/h: 3 seconden

– topsnelheid: 270 km/h +


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23