daihatsu autoverzekering vergelijken

Nooit meer teveel betalen voor je daihatsu autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND GRATIS POLISCHECK DIRECT VERZEKERD


Daihatsu autoverzekering

Bij Autoverzekeraar.nl vindt u gegarandeerd een goedkope autoverzekering voor uw Daihatsu. Binnen enkel stappen ziet u direct wie het meeste voordeel biedt bij de door u gewenste dekking. U kunt nu eenvoudig online een autoverzekering afsluiten voor uw Daihatsu.

Vul onze vergelijkingssoftware in en start met autoverzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden. Wij laten de goedkoopste autoverzekeringen zien die het beste bij uw persoonlijke situatie passen. Na het invoeren van de gegevens krijgt u de mogelijkheden te zien.

Wilt u de autoverzekering aanvragen? Selecteer dan de verzekeraar van uw keus door het vakje voor de naam van de verzekeraar aan te klikken. Klik vervolgens onderaan het overzicht op de knop ‘volgende’. U kunt dan de aanvullende verzekeringen zoals rechtsbijstandverzekering, no-claimbeschermer, schadeverzekering inzittenden e.d. selecteren. Snel , vertrouwd en goedkoop !

BEDENKTIJD

U kunt een verzekering binnen 14 dagen na ontvangst van het polisblad waarop wij die verzekering voor de eerste keer vermelden, schriftelijk beëindigen. Deze verzekering is dan vanaf het begin niet van kracht geweest. De beëindiging geldt alleen voor de betreffende verzekering.

SCHADEMELDING

Daihatsu Daihatsu is een Japans automerk dat voor 51% eigendom van Toyota is. Daihatsu is vooral bekend om zijn kleine stadsauto’s. In het buitenland worden verschillende Daihatsu-types verkocht onder de naam Perodua. Het bijzondere is dat het grootste deel van de auto’s die de Daihatsu-fabriek verlaten, gemaakt wordt voor Toyota.

Daihatsu Cuore

De Daihatsu Cuore is een compacte stadsauto of Kei car van het Japanse merk Daihatsu. In bepaalde regio’s wordt hij ook verkocht onder de namen Mira, Domino en Charade. Hij is veruit de populairste auto van Daihatsu en uiteraard heeft de Autoverzekeraar.nl voor deze wagen een daihatsu autoverzekering !

Eerste generatie

De eerste Cuore op de Nederlandse markt is eigenlijk een Daihatsu Fellow Max met een andere naam. Deze werd in Europa vanaf 1977 verkocht als Daihatsu Cuore (Cuore is Italiaans voor hart). Zoals het model van volkswagen autoverzekering karakteristieke uiterlijk met ronde achterraampjes is de Charade.

Zevende generatie

Op de Autosalon van Genève van 2007 werd de zevende generatie Daihatsu Cuore aan het publiek gepresenteerd. Er zijn twee optieniveaus beschikbaar voor deze Cuore: de Trend en de iets luxere Premium. Wat de Premium vooral van de Trend onderscheidt is de aanwezigheid van stuurbekrachtiging, de verstelbare achterbank en een moderner dashboard.

Beide modellen hebben dezelfde 998cc-driecilinder-benzinemotor, die 51 kW (69 pk) levert. Daarmee is de nieuwe motor 19% krachtiger dan die in het model van de zesde generatie. In Nederland is de Cuore alleen als vijfdeursversie verkrijgbaar.

Zuinigheid en milieuvriendelijkheid

Begin 2008 was de Daihatsu Cuore de benzine-auto die het minste CO2 uitstoot per gereden kilometer. Ook was de Cuore de meest zuinige benzine auto met een gemiddeld opgegeven verbruik van 4,4 liter per 100 km.

Alleen de Toyota Prius en de Smart waren zuiniger (beide 4,3 liter per 100 km), maar de Prius is een hybride- en de Smart een dieselauto. Bovenstaande eigenschappen en de (relatief) lage uitstoot van fijnstoffen maakt de Cuore tot één van de minst milieubelastende auto’s.

Volgens een onderzoek van de ANWB is de Cuore met een kilometerkostprijs van 25,5 cent (gerekend over 4 jaar en 60.000 km) de voordeligste auto om te rijden.

Daihatsu automerk

Geschiedenis

In 1907 werd het bedrijf opgericht door ingenieurs Y. Yasanuga en M. Tsurumi, toen nog onder de naam Hatsudoki Seizo Corporation. Het bedrijf ging verbrandingsmotoren produceren met als eerste product een Engelse 10pk-motor. Snel daarna volgden eigen motoren van 50 en 100pk.

De visserij en scheepvaart waren destijds een belangrijk onderdeel van de Japanse economie; de firma Hatsudoki ging zich dan ook toeleggen op het bouwen van scheepsmotoren. daihatsu autoverzekeringNa de Eerste Wereldoorlog kreeg het bedrijf de opdracht van de regering om een vrachtwagen te maken. Verder dan een prototype is het nooit gekomen, maar dit was wel de aanleiding voor het beginnen van een lijn dieselmotoren.

In de jaren 20 waren driewielers een populair vervoermiddel in Japan. Zij gingen ook driewielers bouwen onder de naam Daihatsu Go en wist een marktaandeel van 30 procent te veroveren. In 1951 werd het bedrijf omgedoopt naar Daihatsu Motor Company, waarna in 1954 de 100.000e Daihatsu van de band rolde. In 1967 begon een samenwerkingsverband met Toyota autoverzekering.

In 1988 betrad Daihatsu de Amerikaanse markt met de Charade en de Rocky. In 1999 kocht Toyota 51% procent van de aandelen van Daihatsu, en zo werd Daihatsu toegevoegd aan de Toyota Motor Corporation. Op 13 januari 2011 maakte
Daihatsu bekend dat het in 2013 zal stoppen met het verkopen van auto’s in Europa. Vanaf 1 februari 2013 zijn de aftersales-activiteiten van Nederland, België en Luxemburg overgenomen door de Louwman Group. Modellengamma

Het modellengamma ziet er nu zo uit:
– Daihatsu Applause, uit productie
– Daihatsu Charade, uit productie, komt weer op de markt in 2011 gebaseerd op de Toyota Yaris
– Daihatsu Valera, uit productie
– Daihatsu Sirion, uit productie
– Daihatsu Sirion 2 – Daihatsu Copen
– Daihatsu Cuore
– Daihatsu Materia
– Daihatsu Rocky, uit productie
– Daihatsu Terios
– Daihatsu Trevis, uit productie
– Daihatsu YRV, uit productie
– Daihatsu Move, uit productie
– Daihatsu Gran Move, uit productie

Daihatsu Terios

De Daihatsu Terios is een mini SUV geproduceerd door de Japanse autofabrikant Daihatsu. De auto werd voor het eerst geïntroduceerd in 1997.

Het eerste model had een motor uit de Daihatsu Charade en beschikte over permanente vierwielaandrijving

Eerste generatie

De eerste generatie van de Terios kreeg in 2000 een kleine facelift bestaande uit een nieuwe gril en er werden opties als elektrische ramen en centrale vergrendeling toegevoegd. Vanwege de populariteit in Australië was er in beperkte oplage een sportversie beschikbaar in 2000.

Deze versie beschikte over gespoten bumpers, een spoiler, een zonnedak en sportstoelen. Van deze uitvoering waren slechts tweehonderd stuks beschikbaar.

Tweede generatie

In 2006 werd de tweede generatie van de Terios onthuld. In Japan werd de auto voortaan verkocht als de Toyota Rush en ook als Daihatsu Be-go. Voor de Nederlandse markt is er keuze uit constante vierwielaandrijving of tweewiel aandrijving.

In Japan is er vanaf de zomer van 2007 ook een dieseluitvoering beschikbaar. Het is nog niet bekend of deze ook naar Europa zal komen.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23