daihatsu autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je daihatsu autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND GRATIS POLISCHECK DIRECT VERZEKERD


Een Daihatsu autoverzekering

Ben je op zoek naar een Daihatsu autoverzekering? Autoverzekeraar.nl helpt je daar graag bij. Gebruik onze vergelijkingstool om de voor jou allerbeste Daihatsu verzekering te vinden. Daihatsu is een Japans automerk dat bekendstaat om zijn kleine stadsauto’s. Een van de populairste typen, ook op de Nederlandse wegen, is de Daihatsu Cuore. Niet alleen rijdt deze auto erg prettig, hij heeft ook nog eens een lage kilometerkostprijs én een lage CO2-uitstoot. Goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Ook de Sirion en de Terios zijn bekende modellen. Autoverzekeraar.nl helpt jou de beste Daihatsu autoverzekering te vinden, zowel wat betreft premiehoogte als dekking.

Premies van grote én kleine verzekeraars vergelijken

Bij een fijne stadsauto als die van jou hoort een goede autoverzekering. Van jouw Daihatsu wil je namelijk zo lang mogelijk gebruikmaken. Op de Nederlandse verzekeringsmarkt vind je veel verschillende maatschappijen, zowel grote namen als de kleinere verzekeraars. Verreweg het grootste deel daarvan , zoals de alfa romeo autoverzekering , is opgenomen in de vergelijkingstool van Autoverzekeraar.nl. Voor het berekenen van de premie die jij voor je Daihatsu zult gaan betalen, spelen diverse zaken zoals het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, je leeftijd en het aantal schadevrije jaren een rol. Ook je woongebied is van invloed.

Andere factoren die een rol spelen bij de te bepalen premiehoogte

Bovenstaande zaken bepalen voor een groot gedeelte de hoogte van de door jou te betalen premie voor je Daihatsu autoverzekering, maar deze zijn niet het enige. De beoogde verzekeraar houdt er namelijk ook rekening mee hoe groot de kans op diefstal is. Gelukkig valt Daihatsu niet in de top van meest gestolen auto’s in Nederland. Des te meer technische complexiteiten je Daihatsu heeft, des te hoger je premie uit zal vallen. Tot slot speelt natuurlijk ook zijn aanschafwaarde een belangrijke rol.

Daihatsu: van motorproducent tot merk bij uitstek voor kleine personenwagens

Het van oorsprong Japanse Daihatsu staat vooral bekend om zijn kleine personenauto’s. Dit was echter niet altijd het geval. Het merk werd in 1907 opgericht om verbrandingsmotoren te produceren, in een iets later stadium werden er ook motoren voor vissersschepen gemaakt. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg Daihatsu van de Japanse overheid ook de opdracht om vrachtwagens te produceren. Pas in de jaren vijftig ging het merk zich toeleggen op de productie van personenauto’s. Een groot deel van de productie is vandaag de dag voor Toyota bestemd.

De drie verzekeringsmogelijkheden voor je Daihatsu

Ben je op zoek naar een Daihatsu autoverzekering, dan zul je een keuze moeten maken tussen de drie bekende verzekeringsvormen: WA, WA Plus en Allrisk. De WA autoverzekering dekt door jou veroorzaakte schade aan andere voertuigen, terwijl de WA Plus iets meer zaken zoals schade door weersomstandigheden of inbraak vergoedt. De Allrisk verzekering, ook wel WA volledig casco genoemd, dekt ook schade aan je eigen wagen, zelfs als dit je eigen schuld is. Deze laatste is het meest uitgebreide pakket.

De leeftijd van je Daihatsu en je autoverzekering

Alhoewel de leeftijd van je auto niet de enige rol speelt in de beslissing omtrent de af te sluiten autoverzekering, speelt deze wel een rol van belang. Zo kiezen autobezitters die een nieuwe of relatief jonge Daihatsu rijden (van doorgaans maximaal vijf jaar oud) vrijwel altijd voor de allrisk dekking. Dit omdat eventuele reparatiekosten voor een jonge auto flink kunnen oplopen en je je hiermee dus tegen financiële tegenvallers beschermt. Auto’s van ongeveer zes tot tien jaar oud rijden meestal met een WA Plus verzekering rond, terwijl oudere auto’s meestal met de wettelijk verplichte WA worden verzekerd.

Mogelijke aanvullende verzekeringen

Heb je besloten welke van de drie verzekeringen het beste bij jou en je Daihatsu past? Dan is de volgende stap het overwegen van eventuele aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht, maar kunnen jou als autobezitter wel een extra prettig rustig gevoel geven. Denk bijvoorbeeld aan de schadeverzekering inzittenden, die geleden schade door een ongeval -ongeacht of dat jouw fout was of niet- vergoedt. Deze verzekering geldt voor zowel jou als je inzittenden. Of wat te denken van een rechtsbijstandverzekering, die je van juridische hulp bij conflicten voorziet.

Het eigen risico

Afhankelijk van bij welke verzekeraar je uiteindelijk je Daihatsu autoverzekering afsluit, met een eigen risico krijg je vrijwel altijd te maken. Ben je jonger dan 24 jaar oud, dan kan het zijn dat het eigen risico zelfs nog een beetje hoger ligt dan voor andere bestuurders. Het eigen risico staat voor het bedrag dat je dient te betalen wanneer je schade rijdt. Soms kun je ervoor kiezen je eigen risico te verhogen om zo op een lagere maandpremie uit te komen. Jij kunt het beste afwegen of je dit risico waard vindt om te nemen.

Wanneer moet ik een Daihatsu autoverzekering afsluiten en wat is de looptijd?

Vanaf het moment dat de Daihatsu op jouw naam staat, dien je zo snel mogelijk je autoverzekering af te sluiten. Ga je onverzekerd de weg op, dan pleeg je in feite een illegaal feit waarvoor je bij eventuele controles flink beboet kunt worden. Om over het per ongeluk veroorzaken van schade nog maar niet te spreken. Je moet dan alles uit eigen zak betalen. Een autoverzekering voor een Daihatsu heeft een looptijd van een jaar. Daarna kun je bij de meeste verzekeraars dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van een maand.

De bonus-malusregeling

Bij een Daihatsu autoverzekering hanteert ook elke verzekeraar de bonus-malusregeling. Heb je een jaar lang geen schade geclaimd? Dan krijg je een korting op je premie. Deze korting kan in de loop der jaren flink oplopen. Heb je schade door iemand anders zijn schuld, of betaal je door jou veroorzaakte schade zelf? Dan heeft dit geen negatieve invloed op je opgebouwde no-claimkorting. Houd er wel rekening mee dat de bonus-malusregeling per verzekeraar sterk kan verschillen. Lees de precieze voorwaarden van iedere verzekeraar dus goed door.

Jouw Daihatsu autoverzekering afsluiten via Autoverzekeraar.nl

Autoverzekeraar helpt je de premie, dekking en specifieke voorwaarden van vrijwel alle autoverzekeraars binnen Nederland met elkaar te vergelijken. Zo heb je binnen de kortste keren een duidelijk antwoord op de vraag welke verzekeraar er het beste bij je past. Autoverzekeraar.nl opereert honderd procent onafhankelijk. Zo weet je zeker dat je bij ons altijd objectieve informatie verkrijgt om zo de voor jou beste keuze te kunnen maken.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 80% Noclaim
Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23