autoverzekering buitenland

autoverzekering buitenland

Is mijn autoverzekering ook geldig in het buitenland ?

Ja, de autoverzekering is ook geldig in het buitenland. Van uw verzekeraar krijgt u elk jaar een groene kaart. Op de achterkant hiervan staat vermeld in welke landen de verzekering geldig is.

Ook kunt u met de groene kaart in het buitenland aantonen dat u verzekerd bent. Uiteraard dient uw motorrijtuigpolis dan wel geldig te zijn.

Aparte autoverzekering buitenland

Voor landen die doorgehaald zijn op de groene kaart of zelfs daarop niet voorkomen, geldt de verzekering niet.

U moet dan een aparte verzekering aan de grens van het te bezoeken of het door te rijden land aanschaffen.

Heb ik recht op vervangend vervoer ?

Autopech in het buitenland. Als het u overkomt, dan kunt u maar beter weten waar u recht op heeft. Heeft u een reisverzekering? Raadpleeg dan de polisvoorwaarden om te kijken of u aanspraak kan maken op vervangend vervoer.

Bent u lid van de ANWB? Ook in dit geval kunt u recht hebben op vervangend vervoer. Neemt u bij autopech in ieder geval altijd ter plaatse contact op met uw reis- of autoverzekeraar.

Voordelen Autoverzekeraar.nl

Gratis Verhaal

Gratis Polischeck

Tot 80% No Claim

Direct dekking

autoverzekering buitenland

Groene kaart

Bij het afsluiten van een autoverzekering, krijg je altijd een groene kaart van je autoverzekeraar. Hier staat op in welke landen je autoverzekering dekking biedt.  Binnen de Europese Unie is het niet meer verplicht om je groene kaart altijd bij je te hebben , maar het is wel handig om hem mee te nemen. De groene kaart is namelijk een internationaal verzekeringsbewijs. Ook staat er veel praktische informatie op, zoals de telefoonnummers die je moet bellen bij een ongeluk, ruitbreuk, pech of diefstal. En er staat een samenvatting op van de belangrijkste verzekeringsgegevens. Neem je groene kaart dus altijd mee op vakantie.

Een aanrijding melden

Vul een Europees aanrijdingsformulier in. Dit standaarddocument is in vrijwel alle EU-landen hetzelfde. Het helpt u de feiten vast te leggen en maakt het makkelijker het schadegeval af te handelen.

Bent u of een ander gewond geraakt?

Uw verzekering in Nederland zal u altijd dekken als u er verantwoordelijk voor bent dat een ander gewond is geraakt (wettelijke of burgerlijke aansprakelijkheid), ook in een ander EU-land.

Maar er zijn andere soorten schade die niet standaard door autoverzekeringen gedekt worden, zoals uw eigen verwondingen, brand, diefstal enz. in het buitenland.

Uw aansprakelijkheidspolis dekt alle passagiers die meerijden in uw auto, behalve de bestuurder. In de meeste EU-landen is het mogelijk eventuele verwondingen van de bestuurder apart te verzekeren.

Papieren

Voordat u binnen Europa een auto mag besturen, moet u beschikken over een aantal papieren. Het belangrijkste document is het rijbewijs. Een geldig rijbewijs dat in één van de lidstaten van de Europese Unie is uitgegeven, geeft u de bevoegdheid om binnen Europa een auto te besturen. In de meeste landen moet u naast een geldig rijbewijs ook in het bezit zijn van het kentekenbewijs van uw auto. Controleer voorafgaand aan uw reis of dit het geval is in het land van bestemming.
Sinds 19 januari 2013 hebben alle nieuwe rijbewijzen die in de EU worden afgegeven de vorm van een plastic creditcard, met een Europees standaardformaat en betere beveiliging. De komende jaren zullen de meer dan 100 verschillende papieren en plastic modellen die momenteel in de hele EU worden gebruikt, worden vervangen door het nieuwe Europese rijbewijs.

Goed verzekerd in het buitenland

Gaat u voor lange tijd op reis? Volgt u een studie of loopt u stage in het buitenland? Of krijgt u een buitenlandse gast te logeren? Verzeker u dan goed!

Met de Langer op Reisverzekering van onze partner Oom Verzekeringen, bent u uitstekend verzekerd!

Voordelen Langer op Reisverzekering

– U bent in het buitenland verzekerd tegen medische kosten. Zélfs als zorg in het buitenland duurder is dan in Nederland
– U kunt rekenen op snelle SOS-hulp
– U bent in het buitenland uitstekend verzekerd voor ongevallen, inboedel, aansprakelijkheid en rechtsbijstand
Bekijk welke verzekering het beste bij u past

Langer dan 2 maanden op reis?

Gaat u langer dan 2 maanden naar het buitenland op vakantie of een wereldreis maken? Kies dan voor de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor maximaal 2 jaar. Gaat u voor langere tijd naar het buitenland of er (tijdelijk) wonen? Kies dan de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering voor onbepaalde tijd.

Gaat u voor studie, stage of werk naar het buitenland?

Met de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering bent u net zo goed verzekerd als thuis.

HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23