politiekeurmerk veilig wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen voldoet aan eisen van inbraakpreventie en sociale zekerheid.

GRATIS SCHADESERVICE
GRATIS POLISCHECK
DIRECT VERZEKERD


Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Een woninginbraak is een traumatische ervaring. Als huurder of eigenaar van een woning of bedrijfspand doe je er dan ook alles aan om dit te voorkomen. Om die reden is het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) dan ook van belang. Dit keurmerk wordt verstrekt aan woningen die voldoen aan diverse eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Bij deze woningen is het voor een inbreker moeilijker binnenkomen, en als dit hem wel lukt, wordt hij snel gedetecteerd. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt door een erkend PKVW-beveiligingsbedrijf in de vorm van het Certificaat Beveiligde Woning afgegeven.

De vereisten voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Om voor het Certificaat Beveiligde Woning in aanmerking te kunnen komen, moet er aan eisen op het gebied van inbraak- en brandpreventie en beveiligingsverlichting worden voldaan. Deze eisen zijn volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen globaal geformuleerd: goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen en deuren, verlichting bij de buitendeuren, goed zich op de straat en op degene die voor de deur staat en rookmelders op elke etage.

Aanpassingen aan je woning

Een korte zoektocht op internet informeert je over de erkende PKVW-bedrijven die bij jou in de buurt zitten. Een beveiligingsexpert zal de status van je woning in kaart brengen. Voldoet deze niet aan de eisen, dan wordt er een advies geformuleerd. De aanpassingen kun je door het bedrijf laten uitvoeren, maar je mag dit ook zelf doen. Wees je ervan bewust dat een verzekeraar de kosten voor het aanbrengen van de beveiliging nooit vergoedt. Wel krijg je op vertoon van het Certificaat Beveiligde Woning vaak een korting op de maandpremie van je woonhuisverzekering.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen en korting op je inboedelverzekering

Vandaag de dag geven verreweg de meeste inboedelverzekeraars een korting op de maandpremie wanneer je kunt aantonen dat je woning of bedrijfspand voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De premiekorting die je ontvangt, heeft meestal een geldigheid van tien jaar. Bij sommige verzekeraars bedraagt de korting tien procent, terwijl deze bij anderen tot wel twintig procent kan oplopen. Sommige verzekeraars geven een eenmalige, zeer hoge korting op de jaarpremie.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen of het BORG-certificaat?

Misschien heb je ooit ook wel eens van het BORG-certificaat gehoord. Net als het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) geeft een BORG-certificaat aan dat je voldoende hebt gedaan om je woning tegen diefstal te beschermen. De eisen voor het verkrijgen van een BORG-certificaat zijn echter wel een stuk strenger. Een groot verschil met het PKVW is dat je bijvoorbeeld een alarminstallatie dient te bezitten. Een schade-expert schaalt je woning in een risicoklasse en zal bepalen welke veiligheidsmaatregelen er nodig zijn.

Het vinden van een goedkope inboedelverzekering

Ben je op zoek naar een goedkope inboedelverzekering? Autoverzekeraar.nl helpt je daar graag bij. Door onze online vergelijkingstool te gebruiken, verkrijg je makkelijk en snel een handig overzicht van de verzekeraars met de beste voorwaarden en maandpremies. Ben je in het bezit van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, dan kun je dat in de vergelijkingstool aangeven. De kortingen die verzekeraars om die reden verstrekken, worden dan in de berekening meegenomen. De juist verzekering gevonden? Je kunt deze direct online afsluiten.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Schadeservice
Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen.
2.Direct verzekerd
Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen.
3.Gratis Polischeck
Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar.
4.Tot 12% extra korting
Hoe meer polissen in je pakket, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder


  • politiekeurmerk veilig wonen

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23