Chrysler autoverzekering

Nooit meer teveel betalen voor je Chrysler autoverzekering

GRATIS VERHAALBIJSTAND GRATIS POLISCHECK DIRECT VERZEKERD


Chrysler autoverzekering

Ook voor je Chrysler is een autoverzekering afsluiten van belang. Het automerk is oorspronkelijk van Noord-Amerika en heeft sinds de start in 1925 heel wat ups en downs gekend. Het management wordt momenteel gevoerd door het autobedrijf Fiat. Als auto-eigenaar van zo’n klassiek Chrysler model wil je er zeker van zijn dat je terecht komt bij een goede autoverzekering en daar helpt autoverzekeraar je graag bij verder.

Over Chrysler

De oprichter van Chrysler is Walter Chrysler. Hij is geboren in 1875 en werkte na zijn studie in de spoorwegen. Al snel werd hij manager en via deze weg probeerde hij in de auto-industrie te stappen. Dit was niet direct een succes dus werd in plaats van directeur van de Buick Motor Company. Hij gaf zijn droom nog niet op en stapte daarom in 1919 over naar Willys-Overland. In dit bedrijf probeerde hij de oprichter van het bedrijf uit het bedrijf te zetten door middel van een overnamebod.

Dit was alleen ook geen succes want de aandeelhouders gingen hier niet mee akkoord en in 1921 vertrok Chrysler om die reden. In 1925 lukte het Chrysler eindelijk om de zogenaamde Chrysler Corporation op te richten. Met dit bedrijf nam hij het automerk Maxwell over, wat in die tijd op het randje van een faillissement lag. De naam Maxwell werd aan de kant geschoven en veranderd in de nieuwe Chrysler Four. Dit was het eerste officiële auto model wat Chrysler op de markt bracht en was deels ontstaan door een oud model van Maxwell. Langzaamaan groeide het succes van Chrysler en had hij de kans om het andere automerk Dodge over te nemen. Vanaf dit moment wilde Chrysler zich vooral focussen om de verkoop van Dodge aan te sporen.

De Airflow

De Airflow werd geïntroduceerd in 1934. Dit model was voorzien van een innovatief aerodynamisch koetswerk en was daardoor het eerste auto model wat door een windtunnel werd ontwikkeld. Ondanks deze innovatieve werking, werd het geen populaire model. Het was financieel een harde tijd en men stond niet te wachten op deze vernieuwingen. Chrysler had dit niet zien aankomen maar heeft uiteindelijk wel geluisterd naar zijn publiek door de Airflow te vervangen door Airstream, wat een minder extreme vernieuwing was. Doordat Chrysler de merken Dodge en Chevrolet onder zijn bedrijf had, bleef heet financieel overeind staan door de moeilijke jaren in 1930. De jaren erna bleef Chrysler op zoek naar vernieuwende functies binnen de auto markt zoals de gebogen voorruit die uit één stuk is gemaakt. Op 18 augustus in 1940 overleed Walter Chrysler.

Chrysler in het buitenland

De visie van Chrysler was om net zoals de grote merken, General Motors en Ford, een multinationale autobedrijf op te bouwen. Dit was niet zo makkelijk als dat het leek want Chrysler kreeg zijn merk niet buiten de Noord-Amerikaanse markt. Uiteindelijk kocht Chrysler 25% van Ford Motor Company over in Franse Simca.

Dit belang deed Chrysler in 1963 verhogen naar 63% en in ditzelfde jaar maakte Chrysler een stap naar Europa meet de oprichting van een hoofdkantoor in Genève, in Zwitserland. Langzaam maakte Chrysler meer stappen binnen de Europese markt maar uiteindelijk slaagde het bedrijf er niet in om echt van grond te komen in de Europese markt. Dit kwam deels door de bouwkwaliteit en ontwerpen die niet overeen kwamen met de concurrentie. Daarnaast was Chrysler ook in Noord-Amerika niet meer in een financieel stabiele positie. Chrysler Europe werd overgenomen door Peugeot Citroen en nam hiermee ook de schulden van Chrysler Europe over. De naam werd veranderd naar Dodge en het deel werd uiteindelijk doorverkocht aan Renault Trucks.

De beste deal voor je Chrysler autoverzekering

Ondanks dat Chrysler niet het meest populaire automerk binnen Nederland is, zijn er nog steeds een groot aantal een eigenaar van een van de Chrysler auto modellen. De top vijf van populairste modellen van Chrysler zijn de PT Cruiser, Grand Voyager, Voyager, 300C en de Crossfire. Mocht jij de eigenaar zijn van een van deze, of een ander Chrysler auto model, dan helpt autoverzekeraar je graag verder bij het vinden van een passende Chrysler autoverzekering. Het is belangrijk dat je voor je autoverzekering goede service ontvangt met een eerlijk prijskaartje. Daarom kan je via de site makkelijk een prijsvergelijking doen om een overzicht de aantrekkelijkste verzekeraars te vinden. Je auto verzekeren via het gemak van autoverzekeraar kan binnen een paar stappen. Geheel gratis de verschillende autoverzekeringen van Chrysler vergelijken om jou beste deal te vinden.


Voordelen Autoverzekeraar

1.Gratis Verhaalservice Als er een goede kans op verhaal is, wordt de schade geheel kosteloos in behandeling genomen. 2.Direct verzekerd Aan het einde van uw aanvraag zie je meteen of wij je voorlopige dekking kunnen verlenen. 3.Gratis Polischeck Met de Polischeck bekijken wij of je nog wel goed en voordelig verzekerd bent bij je huidige verzekeraar. 4.Tot 80% Noclaim Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op je premie.

  • Autoverzekeraar.nl

    W. Barentszstraat 47-49

    1782WC Den Helder

  • chrysler autoverzekering

    HULP NODIG ? BEL ONS : 0223 - 62 74 23